Κλητήρες
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Κλητήρες

Τι απολαύσαμε ψές βράδυ; Που έλεγε και ο παππούλης μου.

Τρεις τίτλους και τρεις «προαιώνιες» νεοελληνικές καραφαρσάρες. Η πρώτη «παράλληλοι μονόλογοι κουφών». Η δεύτερη «εσύ φταις, όχι εσύ φταις». Και η τρίτη «Μαυρογιαλούρος: η επιστροφή της παράγκας»

Μεθερμηνευόμενα όλα αυτά καταλήγουν στο γνωστό «Τι έχεις Γιάννη τι είχα πάντα». Τον πολιτικό όσο και να πλένεις το σαπούνι σου χαλάς !

Το αποτέλεσμα; Εμείς στον καναπέ σε ατελείωτο χαβαλέ. Το αποτέλεσμα; Η τηλεθεαματικότητα έσκισε. Το αποτέλεσμα; Οπως και με τους πολιτικούς έτσι και με τους δημοσιογράφους τους εκλεκτούς. Και το χειρότερο αποτέλεσμα; Για τον μέσο Ελληνα πολίτη η κουλτούρα διαλόγου εντελώς άγνωστη στο προσωπικό του Λεξικό!

Κλείσιμο
Θέλετε κι άλλα; Σχεδόν άπαντες με την «γραβάτα». Δηλαδή με την υποκριτική ευπρέπεια. Θέλετε κι άλλο; Ουδείς έγινε σοφότερος. Τότε γιατί όλος αυτός ο ντόρος και ο πανικός; Μα φυσικά για την διαδικασία. Μα φυσικά για την επικοινωνία. Μα φυσικά για να ρίξουν στάχτη στα μάτια. Μα φυσικά για να κερδίσουν στα σημεία!

Ποια τα σημεία; Οτι (φερ ειπείν) ο Βαγγέλας είναι άνθρωπος σαν κι εμάς. Δηλαδή του καφενείου και του ούζου. Κάτι μεταξύ λαικής σοφίας και ελληνικής μαγκιάς. Αυτός που τα λέει σταράτα!

Ποια σημεία; Οτι (φερ ειπείν) ο Αλέξης είναι νέος, άφθαρτος και γοητευτικός. Οτι ο Σταύρος είναι μεταρρυθμιστής. Και ότι η Φώφη είναι σεμνή, χαμηλοβλεπούσα και συναινετική

Ποιος ο στόχος; Οτι άπαντες «σκοτώνονται» για την σωτηρία της πατρίδας. Οτι αυτοί ξέρουν και ότι αυτοί μπορούν να διορθώσουν. Ωραία. Τότε γιατί ο Βαγγέλας δεν αναφέρθηκε στον αμαρτωλό βίο της Νέας Δημοκρατίας; Και γιατί η Φώφη δεν μας είπε για τον εξίσου αμαρτωλό βίο της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας; Η αλήθεια έξω από το στούντιο της ΕΡΤ. Η μετάθεση ευθυνών μέσα στο στούντιο της ΕΡΤ. Η ειλικρίνεια έξω από το στούντιο της ΕΡΤ. Και η κοινοτοπία μέσα στο στούντιο της ΕΡΤ!

Ετσι περάσαμε μερικές ώρες ευχάριστα. Ετσι η πολιτική κατέληξε θεατρική παράσταση ερασιτεχνικού θιάσου. Ετσι ακούσαμε αυτά που γνωρίζαμε. Κι έτσι αυτοί εξασφάλισαν μερικά ψηφουλάκια κι εμείς κερδίσαμε αέρα κοπανιστό!

Οσο για συνεργασία και συναίνεση, όλα αυτά αποδείχθηκαν ελιγμοί και τακτικισμοί. Πραγματικά θέλετε συνεργασία; Απόδειξη! Πως; Απλό. Με την αλήθεια. Με τα μέτρα. Και με συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις. Βασικές!

Παράδειγμα; Μα φυσικά το διεθνές ρεζιλίκι με την καταγραφή και την προώθηση προσφύγων και μεταναστών. Οι κρατικοί μηχανισμοί που φτιάξατε αποδείχθηκαν για μια ακόμα φορά ξεχαρβαλωμένοι, ακατάλληλοι και σχεδόν ανύπαρκτοι. Με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να ζητήσει βοήθεια από την Ευρωπαική Ενωση σαν να έχουμε πόλεμο!

Βρε αθεόφοβοι! Βρε ρεμπεσκέδες! Βρε ανάλγητοι και φιλοτομαριστές! Τα έχετε κάνει σαν τα οπίσθιά σας. Μυαλό δεν βάλατε. Και επομένως φοβάμαι πολύ ότι τα δύσκολα και τα χειρότερα είναι μπροστά μας!

Τι πιστεύω; Αυτό που κι εσείς πιστεύετε. Ούτε περίπτερο είναι ικανοί να διαχειριστούν. Κι αφού είμαστε ανίκανοι και καταχρεωμένοι, μία η λύση που έχει καρφωθεί στο μυαλό μας: Φέρτε τους κλητήρες της Μέρκελ μπας και δούμε άσπρη μέρα! 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ