Δηλαδή, κυρία Γεροβασίλη, θα συνεργαστείτε με το ΚΚΕ, τον Λαφαζάνη ή τη... Χρυσή Αυγή;
anastasopoulos_www

Βασ. Αναστασόπουλος

Δηλαδή, κυρία Γεροβασίλη, θα συνεργαστείτε με το ΚΚΕ, τον Λαφαζάνη ή τη... Χρυσή Αυγή;

Εάν επιχειρήσει κανείς να (παρ)ακολουθήσει τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ από την παραίτηση της κυβέρνησης Τσίπρα και την προκήρυξη των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου κι έπειτα, είναι βέβαιο ότι ρισκάρει σοβαρά να διαταραχθεί η ψυχική του υγεία.

Ο λόγος γι' αυτό δεν είναι μονάχα ο... οφθαλμοφανής: δεν κινδυνεύει, δηλαδή, κανείς, ν' αποτρελαθεί στην πραγματικότητα, επειδή ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει από τη μία ότι θα εφαρμόσει το Μνημόνιο και τη νέα συμφωνία με τους εταίρους και, από την άλλη, υπόσχεται... σταδιακό απεγκλωβισμό από αυτό -όχι. Όποιος παρατηρεί τα πολιτικά τεκταινόμενα εκ του σύνεγγυς, δεν νιώθει έκπληξη, όταν διαπιστώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ... τρέφεται, από αυτό που τον καταστρέφει: το Μνημόνιο. Χρειάζεται, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, ξεκάθαρα τώρα πια, την ύπαρξη ενός από μηχανής... μπαμπούλα (εν προκειμένω οι κακοί δανειστές, η Τρόικα, οι Γερμανοί ή ο... κακός μας ο καιρός), για να δικαιολογεί, εν πολλοίς, την ίδια του την ύπαρξη στο πολιτικό σκηνικό.

Δεν είναι η αιτία της... παράνοιας τα παραπάνω. Είναι, κατά κύριο λόγο, το πώς πορεύεται ο Αλέξης Τσίπρας στο προεκλογικό τοπίο: από τη μία ζητά αυτοδυναμία, από την άλλη "κλείνει το μάτι" σε ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ. Από τη μία εμφανίζεται να θέλει να εφαρμόσει τη συμφωνία που ο ίδιος υπέγραψε με τους δανειστές, από την άλλη, ωστόσο, την υπονομεύει όσο κανείς.

Και το... κερασάκι στην τούρτα; Η δήλωση της εκπροσώπου του κόμματος, κυρίας Όλγας Γεροβασίλη, ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεργαστεί με κείνες τις δυνάμεις, που θεωρούν τα μνημόνια καταστροφικά". Εάν δεν είναι αυτή η... αποθέωση της "κωλοτούμπας", τότε μάλλον οι λέξεις έχουν χάσει το πραγματικό τους νόημα. Θέλει δηλαδή να πει, η κυρία εκπρόσωπος, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και θα εφαρμόζει το πιο σκληρό Μνημόνιο, εάν ανέλθει εκ νέου στην εξουσία, και θα το... πολεμά! Σχήμα οξύμωρο, αν μη τι άλλο, καθώς πολύ αμφιβάλλω ότι έχει υπάρξει στα χρονικά άλλη κυβέρνηση, που να κατάφερε ν' αντιπολιτεύεται ταυτόχρονα και να... κυβερνά!

Κλείσιμο
Αξίζει να δούμε, όμως, και σε ποιες δυνάμεις ανοίγει "παράθυρο" συνεργασίας ο Αλέξης Τσίπρας, όταν η Όλγα Γεροβασίλη "θεμελιώνει" δίαυλο επικοινωνίας με όσους θεωρούν πως τα Μνημόνια είναι καταστροφή:

- Να εννοεί το ΚΚΕ; Μα, ο Περισσός έχει πολλάκις ξεκαθαρίσει πως δεν ενδιαφέρεται για κυβερνητικά "οφίτσια" και έχει κλείσει την πόρτα συναίνεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο θεωρεί... faux αριστερό.

- Να αναφέρεται στη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη; Με... καμία δύναμη, καθώς, αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, δεν θα είχαμε φτάσει σήμερα έως τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και τη σύγκρουση της ηγεσίας του με το νεοπαγές κόμμα!

- Άρα, τι μένει; "Τρέμω" και μόνο να το σκεφτώ, πόσω μάλλον να το... ξεστομίσω: η Χρυσή Αυγή! Έχει, άραγε, φτάσει σε τέτοιο σημείο απόγνωσης η Κουμουνδούρου, ώστε να αναζητά πεδίο επαφής με ένα μόρφωμα, εις βάρος του οποίου εκκρεμεί μία δίκη για την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης; Δεν το γνωρίζω και δεν δύναμαι να το πω, μα δεν μπορώ να προσπεράσω, σφυρίζοντας δήθεν αδιάφορα, το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας αναδεικνύει τώρα σε μείζον ζήτημα της πολιτικής αντιπαράθεσης το μεταναστευτικό, όταν η κυβέρνησή του φέρει βαρύτατες ευθύνες για τις χαοτικές εικόνες με τους πρόσφυγες-μετανάστες στα ακριτικά νησιά -εικόνες, που βοηθούν στην ουσία τη ΧΑ να ξαναβγεί στο προσκήνιο, υιοθετώντας εκ νέου το γνωστό, αποκρουστικό καταγγελτικό της ύφος για κάθε άνθρωπο που δεν έχει χρώμα δέρματος το λευκό. Είναι αυτό ένα "κλείσιμο του ματιού" προς τον Νίκο Μιχαλολιάκο και τα... πρωτοπαλίκαρά του, μια προεκλογική "αβάντα"; Για το καλό του τόπου, κάθε λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος ελπίζει πως όχι, δεν διολίσθησε ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα διολισθήσει στη συνέχεια τόσο χαμηλά...

ΥΓ: Πιο πολύ από ποτέ, με αυτά που λέει και κάνει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, μοιάζει να θέλει να "δραπετεύσει" από την υποχρέωση της υλοποίησης του πιο σκληρού Μνημονίου, χάνοντας τις εκλογές. Το ζήτημα είναι, αν θα την αφήσει ο λαός να το "σκάσει" έτσι εύκολα, μέσα στη νύχτα σαν τον κλέφτη, ή θα την φέρει ενώπιον των ευθυνών της...

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK