Τσιπρολογία
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Τσιπρολογία

Ποιο το πρόβλημα με την Τσιπρολογία;

Ποιο είναι αυτό που μειώνει την αξιοπιστία και τις ικανότητές του Αλέξη; Να διοικήσει ακόμα και μια μικρομεσαία επιχείρηση; Ξέρω τι θα πείτε. Πως το πρόβλημά του είναι το χάσμα ανάμεσα στις εξαγγελίες του και την πρακτική του. Ανάμεσα στα λόγια και τα έργα. Στο «Θα» και το «είναι»!

Λάθος. Και είναι λάθος επειδή όλα τα υποψήφια κυβερνητικά κόμματα το ίδιο κάνουν. Και το κάνουν επειδή η κοινωνία θέλει να το κάνουν. Επειδή η κοινωνία αρέσκεται κάποιος πολιτικός να χαιδεύει τ’ αυτιά της. Κάποιος πολιτικός να φοράει την προβιά του σωτήρα. Κάποιος να κολακεύει τις αυταπάτες και τις ψευδαισθήσεις μας. Γι αυτό!

Επομένως συνήθης η πρακτική των υποσχέσεων. Της μεγαλοστομίας. Και της παπαρολογίας. Οσο φταίνει αυτοί οι πολιτικοί το ίδιο φταίμε και εμείς. Ισως περισσότερο. Πάμε παρακάτω

Κλείσιμο
Προσπερνάω λοιπόν τις υποσχέσεις. Και προχωράω στο παρασύνθημα. Στην ουσία. Τρία τα προβλήματα. Τρία τα εγκληματικά λάθη. Με την εξής σειρά:

Λάθος στρατηγική. Λάθος επιλογή στελεχών. Λάθος τάιμινγκ. Ποια η στρατηγική Αλέξη μου; Να στριμώξουμε τους δανειστές ώστε να κερδίσουμε περισσότερα. Πλάνη. Και όφειλες να το γνώριζες. Ο Γιωργάκης του 2010 μπορούσε να το κάνει. Το 2015 ουδείς Ελληνας μπορούσε να το κάνει

Το 2010 ανοχύρωτα κάστρα Βερολίνο και Βρυξέλες. Ανοχύρωτα και ανέτοιμα. Η απειλή εξόδου της Ψωροκώσταινας θα λειτουργούσε ως «ο δολοφόνος με το πριόνι». Το 2015 η απειλή εξόδου λειτούργησε ως «άντε στην ευχή του Χριστού και της Παναγίας»

Επομένως η διαπραγμάτευση έπρεπε να είχε κλείσει μετά από τους πρώτους δύο μήνες. Επομένως η παράταση ήταν καταστροφική. Τόσο για την Ελληνικη οικονομία όσο και για τους σκληρά εργαζόμενους. Που εσύ υποτίθεται, με την αριστερή συνείδησή σου, είχες ορκιστεί να τους βοηθήσεις!

Επομένως το πρόβλημα δεν είναι ότι εσύ ο κομπορρήμων αντιμνημονιακός έβαλες την τζίφρα σου σ αυτό το μεγαλοπρεπές Μνημόνιο. Καθόλου. Το εγκληματικό λάθος είναι ότι εξ αιτίας σου χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Εξ αιτίας σου χιλιάδες σκληρά εργαζόμενοι έχασαν τις δουλειές τους. Και εξ αιτίας σου η ελληνική οικονομία πάει από το κακό στο χειρότερο!

Εγκληματικό λάθος η στρατηγική σου. Εγκληματικό λάθος το μακρόσυρτο ταίμινγκ. Και εξίσου εγκληματικό λάθος ο μπαρουφολόγος ο διαπραγματευτής σου. Γιατί καλά ο πρώτος μήνας. Αντε ο δεύτερος. Ο τρίτος, ο τέταρτος; Απίστευτο. Ολο αυτό το μπάχαλο προκειμένου να φτιάξει, παγκοσμίως, το προφίλ του ο Μπαρουφοναρκισσιστής σου. Ελεος!

Και το κερασάκι στην τούρτα η ανυπαρξία, η ακινησία και ο κρατισμός σου. Τι έκανες στο εσωτερικό μέτωπο Αλέξη μου; Μια τρύπα στο νερό. Α ναι. Διόρισες τις καθαρίστριες. Α ναι άνοιξες την ΕΡΤ. Δηλαδή για ένα πουκάμισο αδειανό για ένα τίποτα!

Και τώρα; Τώρα τι έπρεπε να κάνει, η τάχα μου αριστερή συνείδησή σου; Να παραδεχθείς δημοσίως τα εγκληματικά λάθη σου. Να πεις την αλήθεια. Και έστω την ύστατη ώρα να μιλήσεις για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η Ψωροκώσταινα. Τίποτα εσύ. Εξακολουθείς να κλαψουρίζεις. Εξακολουθείς να κατηγορείς την μνημονιακή υπογραφή σου. Να λες ότι «είναι μεν συμβιβασμός αλλά δεν συμβιβάστηκα». Σα να λέμε «έκανα γάμο αλλά δεν παντρεύτηκα»!

Αυτό είναι που τώρα σε κάνει αναξιόπιστο. Αυτό είναι που σε κάνει αφερέγγυο. Αυτή είναι και η δύναμη που εκτοξεύει τα μουστάκια του Βαγγέλα στην πρώτη θέση των δημοσκοπήσεων. Η δική σου ανικανότητα είναι που στα μάτια των ψηφοφόρων κονταίνει και μικραίνει την ανικανότητα της Νέας Δημοκρατίας!

Και θα είναι ιστορικό γεγονός πρώτου μεγέθους. Ολα ανάποδα. Εσύ ο τάχα μου αντιμνημονιακός έφερες Μνημόνιο! Εσύ ο τάχα μου ο αριστερός κατάφερες μέσα σε οκτώ μήνες να «αθωώσεις» και να ξαναφέρεις τη Νέα Δημοκρατία. Ε δεν παίζεσαι! Είσαι ρεκόρ Γκίνες! 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ