Ψέματα κατά συνθήκη
Tasos_karamitsos4

Τάσος Καραμήτσος

Ψέματα κατά συνθήκη


Ρωτήθηκε προ τριών ημερών στο ραδιόφωνο ο υπουργός Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης γιατί ο Τσίπρας δεν θα συνεργαστεί με κανέναν αν δεν πάρει αυτοδυναμία παρά μόνο με τον Καμμένο (παρεμπιπτόντως, οι ΑΝ.ΕΛ… αγνοούνται στα γκάλοπ) και απάντησε ότι ο πρωθυπουργός είπε ένα κατά συνθήκη ψέμα. Υπαινίχθηκε ότι βασικά δεν το εννοεί και τελικά θα συνεργαστεί και με άλλα κόμματα. Μακάρι να έχουν δίκιο ο Ξυδάκης και άλλοι πολλοί, που μετά από αυτόν ερμήνευσαν ως αναγκαία για την προεκλογική εκστρατεία αυτή τη δήλωση του Τσίπρα.

Πρώτα απ’ όλα, τέτοια «ψέματα» δεν κάνει ούτε κατά συνθήκη να λέγονται, ειδικά από έναν πολιτικό που κυβερνά εδώ και επτά μήνες και έχει δημιουργήσει συνθήκες κατάρρευσης στην οικονομία. Η χώρα ασφυκτιά, με τα capital controls να δημιουργούν καταστάσεις χάους στην αγορά, τα στοιχεία του επταμήνου να δείχνουν υστέρηση εσόδων 4,2 δισ. ευρώ (άρα νέα μέτρα), την ανεργία να αυξάνεται και την εισβολή εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών να δημιουργεί θέματα ασφάλειας και κοινωνικής έκρηξης.

Δεύτερον, φοβάμαι ότι πολλά κατά συνθήκη και μη ψέματα μας είπε και μας λέει ο Τσίπρας. Ή όχι; Ψέματα για τα μνημόνια που θα έσκιζε, ψέματα για τον ΕΝΦΙΑ και τους φόρους, ψέματα για το δημοψήφισμα, ψέματα για τις εκλογές. Πιο νωρίς, θυμίζω, είχε πει ψέματα και στον Κουβέλη ότι θα τον κάνει Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ρίξει την κυβέρνηση, λίγο μετά είπε ψέματα και στον Αβραμόπουλο, για να καταλήξει στον... πιο βολικό Πρόεδρο της σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας.

Το ψέμα βέβαια έχει κοντά ποδάρια, όπως λέει ο λαός που τόσο πολύ επικαλέστηκε ο Τσίπρας τα τελευταία χρόνια και τώρα φαίνεται ότι αισθάνεται την αλήθεια να τον καίει.

Εν κατακλείδι, αυτές οι εκλογές μάλλον θα είναι «πιο λογικές» από τις προηγούμενες και έστω και την ύστατη στιγμή θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται τεχνικά αλλά και πολιτικά ήδη μέσα-έξω από το ευρώ.

Δεν υπάρχει ούτε μία ημέρα χρόνος για χάσιμο. Μόνο αν σχηματιστεί μια μεγάλη εθνική κυβέρνηση με ικανούς ανθρώπους (πλην φυσικά των κομμάτων που υποστηρίζουν τη δραχμή) και δεσμευτούν όλοι ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν τουλάχιστον μετά από τρία χρόνια μπορεί και να μείνουμε στην Ευρωζώνη με νέες θυσίες και δυστυχώς ακόμη πιο μεγάλη προσπάθεια.

Αυτό θα περίμεναν να ακούσουν οι εν δυνάμει ψηφοφόροι του νέου μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ και όχι άλλο ένα ψέμα κατά συνθήκη ή κατά συρροή.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK