Η ευρωπαϊκή πρόκληση για τις ελληνικές ομάδες
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Η ευρωπαϊκή πρόκληση για τις ελληνικές ομάδες

Οι ελληνικές ομάδες ρίχνονται στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις  και αυτή την εβδομάδα, σε επαναληπτικούς αγώνες,  αρχής  γενομένης με τον Παναθηναϊκό,  σήμερα Τετάρτη,  κόντρα στην Μπριζ  για το Τσάμπιονς Λίγκ ενώ ακολουθούν ο ΠΑΟΚ και  Ατρόμητος για το Γιουρόπα

Η περασμένη εβδομάδα   έκλεισε με τρεις νίκες στα τρία παιχνίδια  δίνοντας βαθμούς  στην βαθμολογία της Ελλάδας στην UEFA.  Τρεις πολύτιμοι βαθμοί αφού στα προκριματικά μετράνε μισοί.  Σε αυτούς έχει προστεθεί  η μία  νίκη του ΠΑΟΚ στην προηγούμενη φάση, στον β’  προκριματικό γύρο με το εμφατικό 6-0 επί της κροατικής Λοκομοτίβα και οι τέσσερις  βαθμοί μπόνους από την απευθείας  πρόκριση του Ολυμπιακού στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ.

Ο Παναθηναϊκός πρώτο παιχνίδι  έδειξε χαρακτήρα.  Βρέθηκε πίσω στο σκορ, έμεινε νωρίς με 10 παίκτες, έχασε πέναλτι με τον Μπέργκ όμως κατάφερε να γυρίσει το σκορ και να πάρει την πολύτιμη νίκη απέναντι στους Βέλγους που έχουν ένα πολύ καλό  σύνολο και σε καμία περίπτωση δεν είναι ευκολοκατάβλητοι.   Όλα θα κριθούν από την αμυντική λειτουργία της ελληνικής ομάδας. Εκεί που δείχνει να αντιμετωπίζει δυσκολίες.

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε  και αυτός μια δύσκολη νίκη παίζοντας με ένα παίκτη λιγότερο από το 2’ λεπτό του αγώνα κόντρα στην Σπαρτάκ Τρνάβα  ενώ έχουμε την περήφανη νίκη του Ατρομήτου στην Στοκχόλμη κόντρα στην ΑΙΚ. Ο Δικέφαλος έχει σαφώς πιο δύσκολη αποστολή.

Κλείσιμο
Στη γενική βαθμολογία κυνηγάμε την Τσεχία που βρίσκεται στην 13η θέση με απώτερο στόχο ξεπεράσουμε την Ελβετία στην 12η που εξασφαλίζει απευθείας πρόκριση της πρωταθλήτριας ομάδας στους ομίλους. Ένα μπόνους που το είχαμε αλά από την περίοδο 2016-2017 χάνεται. Δύσκολη η αποστολή των ελληνικών ομάδων  να επανακτήσουν τα προνόμια γιατί οι Ελβετοί έχουν μια διαφορά ασφαλείας. Θέλει δουλειά πολύ να σηκώσει κεφάλι, ως γενική εικόνα, το ελληνικό ποδόσφαιρο στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Όμως θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση βήμα προς βήμα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK