PANAGIOTIS SCHAUEBLE
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

PANAGIOTIS SCHAUEBLE

Σκηνοθετημένο; Μπορεί! Παρανοϊκό; Ισως! Καιροσκοπικό; Μάλλον! Τυχοδιωκτικό; Εκ του αποτελέσματος, είναι γεγονός. Το αντικειμενικό συμπέρασμα, διπλό!

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, το πιο στέρεο δεκανίκι του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μία από τις πιο ορμητικές μπουλντόζες κατεδάφισης της Ψωροκώσταινας. Ο,τι έμεινε όρθιο από τους κυβερνήτες. Τους πρώην και τους νυν!

Εντός των κύκλων του Περισσού η απορία αναπάντητη εκ του ιερατείου των κομμουνιστών. Μα πώς ο Παναγιώτης, που επί σειρά πολλών ετών θήτευσε στα «θρανία» ενός Χαρίλαου Φλωράκη, πώς δηλαδή έφτασε σε τέτοιον βαθμό πολιτικής  «σχιζοφρένειας»;

Τι εννοούν; Οτι υποστηρίζει τη δραχμή. Με πρώτα θύματα τα λαϊκά στρώματα. Οτι ο υποδόριος εθνικισμός είναι ο μεγαλύτερος εχθρός κάθε αριστερής εκδοχής. Οτι επομένως τέτοιου είδους «αριστερή» πολιτική είναι το βούτυρο του οπορτουνισμού και του τυχοδιωκτισμού!

Κλείσιμο
Η μοναδική εξήγηση γι’ αυτή τη λαφαζάνεια πορεία την «αντιστασιακή» προέρχεται από το δικό του «κομμουνιστικό» παρελθόν. Δηλαδή η αποτυχία του, καθώς και των «ανανεωτικών» συντρόφων του, να θριαμβεύσουν στο 13ο Συνέδριο (1991) έτσι ώστε να αναλάβουν την εξουσία του κόμματος!

Εκτοτε ανένδοτος με τις ιδέες του. Οτι δηλαδή το ΚΚΕ είναι ένα εντελώς γραφειοκρατικός, αποστεωμένος μηχανισμός. Και ότι παραπέμπει στις καλένδες την έφοδο για την κατάληψη των «χειμερινών ανακτόρων». Μέχρι τότε βολευόμαστε εμείς με τις καρέκλες μας!

Ετσι μετακομίζοντας, αναγκαστικά, από τον Περισσό στην Κουμουνδούρου, παρέμεινε «αναλλοίωτος» και «άφθαρτος». Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και είναι ένας πρώτης τάξεως Δούρειος Ιππος προς επιβεβαίωση και επαλήθευση της «μοναχικής» του ιδεολογίας!

Ποια αυτή η ιδεολογία; Το πόνημα του Βλαντιμίρ Ιλιτς Ουλιάνοφ (Λένιν) «Ενα βήμα εμπρός, δύο βήματα πίσω». Δηλαδή η κατάληψη της εξουσίας μέσα από την αναμπουμπούλα. Οπως συνέβη το ταραγμένο και φλογισμένο έτος του 1917 στη Ρωσία. Με το κόμμα των Μπολσεβίκων ως μειοψηφία μέσα στην κοινωνία. Κι όμως, με τους κατάλληλους χειρισμούς αυτή η μειοψηφία σκαρφάλωσε στην εξουσία!

Θεωρώ λοιπόν ότι ο Λαφαζάνης φαντασιώνεται τον εαυτό του σαν μακρινό επίγονο του σκληρού, ηγετικού πυρήνα των Μπολσεβίκων. Κάτι μεταξύ Τρότσκι και Μπουχάριν. Θεωρώ επίσης ότι, όπως συμβαίνει με κάθε επαγγελματία πολιτικό, έτσι και με αυτόν. Μοναδική αρχή του «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα»!

Κάπως έτσι εξηγούνται οι σχεδιασμοί επί χάρτου να μπουκάρουμε στο Νομισματοκοπείο αφού προηγουμένως αρπάξουμε ό,τι βρούμε από το θησαυροφυλάκιο της Τραπέζης της Ελλάδος. Και άμα λάχει, μπουζουριάζουμε και τον Γιάννη Στουρνάρα!
Το εφαλτήριο αυτής της εφόδου είναι το 61% του «όχι». «Μηχανή» του είναι η δική του φράξια. Αλλωστε η πτέρυγα των Μπολσεβίκων, καθώς και εκείνη των «δεξιών» Μενσεβίκων, προέκυψαν από τη διάσπαση της ίδιας μήτρας του Ρωσικού Σοσιαλιστικού Κόμματος!

Με απλά λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι σαν σημερινή ελληνική παραλλαγή του Ρωσικού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Η δική του Αριστερή Πλατφόρμα είναι οι Μπολσεβίκοι. Και οι άλλοι, οι υποταγμένοι στο Βερολίνο, είναι οι Μενσεβίκοι!
Ποιος ο Αλεξάντρ Κερένσκι; Δηλαδή, το κορόιδο ο Ρώσος πρωθυπουργός που επί των ημερών του οργανώθηκε και συντελέστηκε η κατάληψη των χειμερινών ανακτόρων στις 24 Οκτωβρίου του 1917; Μα φυσικά ο Αλέξης Τσίπρας!
Ομως μέσα στον επαναστατικό του οίστρο λησμόνησε δύο ρήσεις του Καρλ Μαρξ: «Η Ιστορία την πρώτη φορά επαναλαμβάνεται σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα». Και το δεύτερο σοφό απόφθεγμά του (παραφρασμένο): «Η ιδεοληψία είναι για την πραγματικότητα ό,τι είναι ο αυνανισμός για τη σεξουαλική πράξη»!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ