Δίας στην Παρθένο: Ευνοούνται οι “μικρές προσπάθειες”
Έλενα Μένεγου

Έλενα Μένεγου

Δίας στην Παρθένο: Ευνοούνται οι “μικρές προσπάθειες”

Μια καλυτέρευση θα φέρει ο Αύγουστος, όχι όμως θεαματική, ενώ θα ξεπεραστεί σιγά σιγά η όψη που για παραπάνω από ένα μήνα έχει φέρει μπλοκάρισμα επιχειρηματικό, εμπορικό και σε συναλλαγές με το εξωτερικό.

Το τετράγωνο Δία-Κρόνου λοιπόν που προκάλεσε στάση και μεγάλα εμπόδια στις επιχειρήσεις και στο εμπόριο, κορυφώνεται στις 3 Αυγούστου, και σταδιακά από κει και πέρα αναμένεται να ξεπεραστούν τα κωλύματα. Μια πιο μακροχρόνιας επιρροής όψη, που δεσμεύει κεφάλαια (Κρόνος στον Σκορπιό) και εμποδίζει την δημιουργικότητα κι επιχειρηματικότητα (Δίας στον Λέοντα). Η καλυτέρευση θα γίνει πιο αισθητή μετά την πρώτη εβδομάδα του μήνα.

Η ίδια όψη όλες αυτές τις εβδομάδες μειώνει την πίστη στην ζωή και την αισιοδοξία – σα να πληρώνουμε λάθη του παρελθόντος και απερίσκεπτες κινήσεις που τώρα μας έχουν εγκλωβίσει, σε πρακτικό και ψυχολογικό επίπεδο. Η χαρά της ζωής, οι ευκαιρίες για έρωτα, ανεμελιά και καλοκαιρινό παιχνίδι μειώνονται επίσης, αλλά προς τα μέσα του μήνα ανακτιέται η αισιοδοξία και επιτέλους ο περισσότερος κόσμος περνά καλά, με αρκετό ενθουσιασμό κι ευχάριστες ερωτικές ή άλλες εκπλήξεις αλλά και με βελτίωση οικονομική.

Το σημαντικό αστρολογικό γεγονός της περιόδου είναι η αλλαγή ζωδίου του Δία, ο οποίος μετά από παραμονή ενός χρόνου στον Λέοντα, εισέρχεται στις 11 Αυγούστου στην Παρθένο, μια όχι καλή θέση για εκείνον, γιατί ο Δίας είναι ο πλανήτης της διεύρυνσης, της πνευματικότητας και της πληθωρικότητας, και η Παρθένος είναι ένα ζώδιο “μικρό”, υλιστικό, ταπεινό. Έτσι για ένα χρόνο που θα βρίσκεται εκεί, ο πλούτος και η αφθονία θα μειωθούν, ενώ δεν θα ευνοηθούν οι μεγάλες επιχειρηματικές κινήσεις και ανοίγματα, παρά μόνο οι “μικρές προσπάθειες”.

Κλείσιμο
Ο Δίας απ' την Παρθένο θα τείνει να τονίζει πολύ τις λεπτομέρειες και να μας κάνει να χανόμαστε στην καθημερινότητα, χωρίς όμως ένα ανώτερο όραμα – ο υλισμός που καταπίνει την διεύρυνση του πνεύματος. Χανόμαστε επίσης σε ατέρμονες προσπάθειες εξιδείκευσης, αλλά για ποιο λόγο και προς τα που; Ωστόσο θα ευνοήσει τους τομείς της υγείας, της διατροφής και της καθαριότητας όπου θα δοθεί έντονη έμφαση, ενώ επίσης τα εργασιακά δικαιώματα θα τονιστούν κι αυτά και πιθανόν να βελτιωθούν ανάλογοι νόμοι και κανονισμοί.

Ο Άρης μπαίνει στον Λέοντα στις 9 Αυγούστου όπου θα κάτσει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, κι έρχεται να επαναφέρει την ζωτικότητα, την δημιουργικότητα, τον θερμό κι ερωτικό εαυτό μας, αλλά και τον έντονο εγωκεντρισμό.

Δοκιμασίες στις σχέσεις κοντά στις 5/8, αίσθημα μοναξιάς. Εμπόδια σε επικοινωνία, μετακινήσεις και συναλλαγές κοντά στις 6/8, όμως και ορισμένες εποικοδομητικές κινήσεις και πρωτοβουλίες τις ίδιες μέρες. Κάποια καλά νέα κοντά στις 7/8.

elenastra@hotmail.com

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK