Όταν ο ISKRA και ο Βαρουφάκης αντικατέστησαν τους θεσμούς ποιούς θα κυβερνήσεις;
pafilas_dimitris

Δημήτρης Παφίλας

Όταν ο ISKRA και ο Βαρουφάκης αντικατέστησαν τους θεσμούς ποιούς θα κυβερνήσεις;

Όταν επί 6 μήνες ένα ολόκληρο σύστημα πάλευε να διαλύσει τους θεσμούς η σημερινή κυβέρνηση και οι βουλευτές (αυτοί οι 120 που έμειναν) δεν μιλούσαν.

Απο την πρώτη στιγμή που κατελάμβαναν δημόσια κτίρια και γραφεία (ΔΕΗ, ΕΕ, Σύριζα). Ακόμη και ο γυμνασμένος Γιάνης φοβόταν τις φάπες. Τώρα γυρνά με φουσκωτούς που, ως συνήθως, θα στρίψουν στην πρώτη φωνή.     
   
Ο πρώην υπουργός οικονομικών ως άλλος Μπίλιας απο το Ρόδα – τσάντα και κοπάνα έκανε καριέρα με το yamaha μεταξύ των ψαριών του Paris Match,  των tweets, των συνεντεύξεων, του παράλληλου νομίσματος και του παράλληλου σύμπαντος του μυαλού του. Κάπου εκεί ανάμεσα , όμως, ήθελε την εποπτεία των τραπεζών και απαιτούσε η Ευρώπη να του κόβει έντοκα γραμμάτια. Αφού μπορούσε ο ίδιος να κόβει ΙΟUS ( άραγε με τι χαρτί ασφαλείας ; ) θεωρούσε δικαίωμα της Ελλάδος να μην διαχειρίζεται σωστά τα οικονομικά της, αλλά να ζητά χρήματα. Τόσο οικονομική ιδιοφυϊα – παραφύϊα το λέγαμε θαρρώ παλιά, ώστε κάποια στιγμή του τα πήραν απο τα χέρια. Τα χρήματα των τραπεζών στο ΤΧΣ, ύψους 11,5 δισ. ευρώ με μια υπογραφή του συν τα κέρδη των ομολόγων.

Με την βοήθεια άλλων φωτεινών αστέρων ( Λαφαζάνης – Στρατούλης- Λεουτσάκος ) θέλουν ακόμη να εθνικοποιήσουν τις τράπεζες, ώστε να σταματούν τα φορτηγά και το αντικοινωνικό Hummer του Καμμένου απ έξω, και με τα φτυάρια του ΙSKRA να φορτώνουν τις καταθέσεις. Κανείς δεν τους είπε σε ποιόν ανήκουν οι τράπεζες, πλην της Eurobank. Τελικά, ο στόχος επευτεύχθη και ο θεσμός των τραπεζών έκλεισε για αρκετές εβδομάδες. Αναρωτιώμαστε πολλές φορές τι σκέπτονται οι νέοι για τις τράπεζες, και τι αναπολούν οι παλιοί. Η παλιότερη γενιά είδε τις αποταμιεύσεις της να χάνονται και να στέκεται στην σειρά για 60, 50 ευρώ. Έκτισαν σπίτια, δημιούργησαν οικογένειες σπούδασαν παιδιά γιατί έμαθαν να αποταμιεύουν.
 
Κλείσιμο
Οι καταθέτες στο απόσπασμα, αλλά οι μπαταχτσήδες που πήραν τα διπλά στεγαστικά να προστατευτούν, όπως θέλει ο λαϊκισμός. Τα κοροϊδα να πληρώνουν τα δάνεια και όσοι τα μετέφεραν στο εξωτερικό στο απυρόβλητο. Τέτοια δικαιοσύνη. Τελικώς, με την κακή τράπεζα απο ιδιώτες και ΕSM που θα γινει ίσως να γλιτώσουν ;  οι φορολογούμενοι.   

O δεύτερος παλιός θεσμός, το χρηματιστήριο, κλειστός για ένα μήνα, καθώς η αριστερή ιδεοληψία τον θεωρεί μόνο ως ένα τόπο κερδοσκόπων. Κανείς δεν τους μίλησε για τον Κεράνη, μια βιομηχανία που την διέλυσαν τα κόμματα ( ΝΔ, Πασοκ και ορισμένοι αριστεροί  που ανέβηκαν με ανεμόσκαλα, όπως ανέβηκαν στην ΕΡΤ ).

Ο θεσμός της αυτοδιοίκησης ; Η Δούρου έστηνε χορούς και ο Τσίπρας έπαιρνε τα διαθέσιμα των δήμων.

Η αστυνομία, ένας άλλος θεσμός, χάρις τον πιο λογικό υπουργό της κυβέρνησης έμεινε όρθια με εξαίρεση το επεισόδιο στην Βουλή, όταν μια φιλόδοξη με “πλάτες” ,η κα. Κωνταντοπούλου, λίγο και θα άφηνε να την μετατρέψουν στην βίλα Αμαλίας. Όλα για τον  αριστερό “προοδευτικό” πολίτη.  

Το δημόσιο, σ όλη αυτήν την περίοδο, αποτελεί ένα θεσμό, εκ των πραγμάτων, εκτός τόπου και χρόνου. Εν μέσω χρεοκοπίας, ένας εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ απαιτούσε το 15μερο των υπαλλήλων, ενω στα ευαγή ιδρύματα των ΕΛ.ΠΕ- ΔΕΗ αυξάνουν ακόμη τους μισθούς της διοίκησης ή τα σάντουϊτς της ΔΕΗ – μη τυχόν κανένας και δεν ψηφίσει το καμάρι της Κοζάνης. Ο στρατός, ένας άλλος κρίσιμος θεσμός βρίσκεται τα χέρια ενός τυχοδιώκτη λαϊκιστή που το μόνο που ήξερε πως να βάζουν τόκους στις μάντρες για να πηγαίνει στην Ελβετία για Πάσχα.

Η άλλη η “τυφλή” δικαιοσύνη σιωπά επι εβδομάδες διότι λέει ο Γιάνης που ως παιδί τα καλοκαίρια πήγαινε στις γερμανικές Άλπεις είχε σχέδιο όταν  θα μας  έδιωχναν, ενω είναι γνωστό ότι, απο το κλάμπ της Ευρώπης φεύγεις μόνος σου. Ουδείς αναρωτιέται ποιόν εξυπηρετούν  ο Λόρδος Λαμόντ ( Λαμόγιο) και ο αριστερός γιός του κορυφαίου οικονομολόγου των ΗΠΑ Γκάλμπρειθ, με τους οποίους έπαιζε μονόπολη ο Βαρουφάκης.  
 
Οι δημοσκοπήσεις δίνουν ψηλά ακόμη τον Τσίπρα, όσο δεν πάτανε κάποιοι το κουμπί – αλλά χρειάζεται να κτίσει πάλι τους θεσμούς. Ακόμη και την αντιπολίτευση η οποία κοιτά και νομίζει ότι, με το κέντρο και τον Βουλγαράκη θα φέρει πίσω τον κόσμο της. Λες και ντρέπονται να πουν οτι είναι δεξιοί ή πως διέγραψαν Οννεδίτες το 1986.   

 Υ. Γ Αφήσαμε εκτός τον θεσμό της Εκκλησίας διότι λίγοι παπάδες βοηθούν τον κόσμο. Δεν συναντάς φυσικά κανέναν στα ΑΤΜ, αλλά θέλω να πιστεύω να σταμάτησαν να ζητούν “δωράκια”.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα