Ο Βαρουφάκης πρέπει να κληθεί να πει την αλήθεια
mpousmpourelis

Παν. Μπουσμπουρέλης

Ο Βαρουφάκης πρέπει να κληθεί να πει την αλήθεια

Η φάρσα με τον Βαρουφάκη αναδεικνύεται πόσο κακόγουστο αστείο και συνάμα επικίνδυνο είναι θυμίζοντας το μικρό παιδί που έπαιζε με τα σπίρτα.

Είχαμε από τις 22 Ιουλίου επισημάνει την σημασία της ομολογίας Βαρουφακη στο CNN για το plan B. Αποδεικνύεται όμως ότι ο άνθρωπος αυτός στερείται σοβαρότητας όταν μέχρι την τελευταία στιγμή μάζευε τα funds για να τους εξηγήσει ένα απίθανο σχέδιο, όπου τα ΑΦΜ των φορολογουμένων θα συνδέονταν με τραπεζικούς λογαριασμούς στους οποίους θα έμπαινε το νέο νόμισμα.

Είτε με τη μέθοδο της ευρωδραχμής είτε με τα IOUs, o Βαρουφάκης προσπαθούσε να βρει τρόπους ρευστότητας, πώς όμως; Με ένα συναλλακτικό μέσο εκτός ευρώ. Αναρωτιέται κανείς γιατί τον παραίτησε το Μαξίμου πριν κλείσει η Συμφωνία;

Ποιος ήταν τελικά ο ρόλος του ανθρώπου που έστελνε παιδικές προτάσεις αρχικά στους εταίρους, ποιοί ήταν οι στόχοι του και ποιες οι πρωτοβουλίες του στην διαπραγμάτευση. Φυσικά άλλο θα ήταν να είχε οργανώσει κάποιο εναλλακτικό σχέδιο που απορρίφθηκε αφού εξετάστηκε και άλλο να προβαίνει σε ανακοινώσεις για εναλλακτικό νόμισμα μέχρι την τελευταία στιγμή. Μια λύση που ακόμα και ένας πρωτοετής φοιτητής καταλάβαινε ότι θα ήταν απείρως χειρότερη σε σχέση με το όποιο μνημόνιο.

Κλείσιμο
Αποδεικνύεται ότι το παραμύθι που εξακολουθούν να πουλούν διάφοροι συμπαθούντες περί ευρωπαϊστή πολιτικού είναι μόνον για άμαθους και αφελείς. Οι απόψεις του για την οικονομία έχουν κοστίσει πολύ ακριβά και υπονόμευσε ανοιχτά την ευρωπαϊκή κατεύθυνση του έντιμου συμβιβασμού που ήταν και η βασική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή.

Ο ίδιος βέβαια πολλά θα βρει να πει σε ένα ακροατήριο που κολακεύεται από αερολογίες και δεν ξέρει τι το περιμένει. Τα θεσμικά όργανα όμως πρέπει να τον καλέσουν να πει την αλήθεια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα