Ομηροι
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Ομηροι

Ποια η κατάσταση; Εντελώς εφιαλτική. Η άβυσσος η γνωστή. Δηλαδή:

Ομηροι των διαπλεκόμενων και διεφθαρμένων της πολιτικής. Ομηροι μιας στασιμότητας που μας πάει κατ ευθείαν στην δραχμή!

Ομηροι της αναβλητικότητας του Αλέξη Τσίπρα που τη μια εδώ και την άλλη εκεί. Ομηροι του Δραχμαζάνη και της αμετανόητης Ζωής!

Ομηροι ενός κόμματος που μοιάζει κάτι μεταξύ καφενείου και λέσχης συζητήσεων. Πάντως ουδεμία σχέση με τις ανάγκες της Ελλάδας της μικρής!

Κλείσιμο
Ομηροι κάποιου Λεουτσάκου, κάποιου Ησυχου και κάποιου ασήμαντου που μέχρι προ τινος δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του!

Ομηροι των αγροτσιφλικάδων μαθημένων να εισπράττουν επιδοτήσεις να μπεκροπινουν στα καφενεία και να ταίζουν πουτάνες και να καβαλάνε τζιμπάρες με τον ίδιο τρόπο που κάποτε καβαλούσαν γαιδούρια και αγελάδες!

Ομηροι μιας κρατικοδίαιτης ολιγαρχίας, με φουσκωμένες κοιλιές και με ξυγκάτα προγούλια από τα άπειρα θαλασσοδάνεια προερχόμενα από τον ιδρώτα των μεροκαματιάρηδων και από τα δάνεια που διαρκώς ως ζήτουλας ζητάει η χώρα! Ομηροι των πασίγνωστων φοροφυγάδων της τάχα μου «βαριάς» τουριστικής «βιομηχανίας» που αρμέγουν από τον κορβανά και εκμαυλίζουν συνειδήσεις μαζικά!

Ομηροι εκατοντάδων χιλιάδων ελεύθερων επαγγελματιών, των λεγόμενων μικρομεσαίων, που θέλουν να πιστεύουν ότι είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας ενώ στην πραγματικότητα επιβιώνουν και διαπρέπουν κλέβοντας φόρους σαν να είναι οι προεστοί μιας μουσουλμανικής σουλτανίας!

Ομηροι εκατοντάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων που το αυτί τους δεν ιδρώνει ούτε με την κρίση, ούτε με το φάντασμα μιας καταστροφής χωρίς επιστροφή, ούτε από την αχρηστία τους την διαχρονική!

Ομηροι μιας παρασιτικής οικονομίας. Αλλά και όμηροι χιλιάδων αεριτζίδων που καλοπερνάνε με το επάγγελμα του εισοδηματία!

Ομηροι όμως και της δικής μας αφασίας. Που θέλουμε ευρώ με όρους δραχμής και δραχμή με όρους ευρώ! Που αδιαφορούμε για στοιχειώδη αυτογνωσία. Που η αυθαιρεσία και η ασυδοσία έχουν αναχθεί σε πράξη επαναστατική!

Ομηροι της δυστυχίας. Ομηροι της φλυαρίας. Ομηροι της παπαρολογίας. Ομηροι της πρεφολογίας. Ομηροι της ακινησίας. Ομηροι της άγνοιας, της αυταπάτης, της τζάμπα μαγκιάς και της πέτσινης φιλοπατρίας!

Τι ακριβώς θέλεις ρε μπαγάσα; Να έχω γερμανική οικονομία χωρίς παραγωγή και χωρίς βιομηχανία. Να έχω δωρεάν Υγεία και δωρεάν Παιδεία. Να μη πληρώνω φορολογία. Και να λιάζομαι στο καφενείο και την παραλία!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα