Να κλείσουμε τον κύκλο της τερατογένεσης
malelis_stamatis

Σταμάτης Μαλέλης

Να κλείσουμε τον κύκλο της τερατογένεσης

Εύχομαι με τη νέα συμφωνία να κλείσει ένας τραγικός κύκλος που άνοιξε για τη χώρα το 2010. 

Και δεν μιλάω για τον κύκλο των μνημονίων που συνεχίζεται ,αλλά για τον κύκλο της μισαλλοδοξίας και του διχασμού. Να κλείσει ο μαύρος κύκλος της κοινωνίας με τις εκατέρωθεν ύβρεις, με τους λαικιστές και τους προδότες με τους ψεκασμένους και τους γερμανοτσολιάδες.

Να κλείσει ο κύκλος των προπηλακισμών και του ιδιότυπου εμφυλίου που πλήγωσε τη χώρα.
 
 Ξέρουμε πολύ καλά ποιοί ήταν υπεύθυνοι για το ότι το 2010 η Ελλάδα ουσιαστικά , χρεοκόπησε  και ποιοί το εκμεταλλεύτηκαν και έκαναν πολιτική καριέρα πάνω στα ερείπια της Ιεριχούς .
 
Κλείσιμο
Να απομονώσουμε τις πολιτικές που χρεοκόπησαν τη χώρα αλλά και  αυτές που αναπαρήγαγαν   τη διχόνοια και τη μισαλλοδοξία. Και οι δύο ήταν  εξίσου καταστροφικές.

Να ανοίξει ένας νέος κύκλος προόδου και ανάπτυξης. Ενας κύκλος με επίκεντρο τους πολίτες που θέλουν τη χώρα τους  στους ισχυρούς της Ευρώπης. Βασικό προαπαιτούμενο της νέας εποχής δεν είναι τα μέτρα που επιβάλουν οι δανειστές αλλά η ενότητα. Η αλλαγή νοοτροπίας , η υιοθέτηση πολιτικών που θα δώσουν στη χώρα τις ευκαιρίες που χρειάζεται. Οι εμμονές οι ιδεοληψίες , η ανακάλυψη εσωτερικών εχθρών θα είναι τα βασικά προβλήματα , στη νέα μας προσπάθεια.
Και μόνο ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μόνο έτσι μπορούμε να ακολουθήσουμε το δύσκολο μονοπάτι στο οποίο μπαίνουμε απο αύριο.

Η Ελλάδα θα περάσει μια ακόμη δύσκολη τριετία. Ας είναι αυτή  η τελευταία. Ας αναπτύξουμε στο έπακρο την αλληλεγγύη και ας συντρίψουμε τις συντεχνίες και το πελατειακό κράτος. Ας πάρουμε ΟΛΟΙ ένα μεγάλο μάθημα.

Για να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε είναι ανάγκη να παραμερίσουμε ότι έβγαλε με ταρατογέννεση η προηγούμενη πενταετία που άνοιξε με το Καστελόριζο του Γ. Παπανδρέου και έκλεισε τις Βρυξέλλες του Αλέξη Τσίπρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ