Γερμανοτσολιάδες
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Γερμανοτσολιάδες

Ερωτώ όσους βρίζουν, χλευάζουν, λοιδωρούν, μουτζώνουν, φτύνουν!

Ρωτάω όσους τον ψήφισαν, Οσους δεν τον ψήφισαν αλλά τον πίστεψαν. Πίστεψαν στον νέο, τον άφθαρτο, τον χαμηλόφωνο, τον σοβαρό. Τον πίστεψαν όπως εγώ. Τον πίστεψαν ως μεταρρυθμιστή της Ψωροκώσταινας. Το γελαστό παιδί που θα μετακινήσει την χώρα από την Οθωμανική σουλτανία προς την Δύση. Τον πίστεψαν και του έδωσαν χρόνο. Αρκετό

Ρωτάω λοιπόν. Είναι αλήθεια ότι κάθε μήνας που περνούσε ανέβαινε ο λογαριασμός; Είναι! Με στοιχεία. Από τα 4 δισεκατομμύρια του e mail Χαρδούβελη καταλήξαμε στα δεκαπέντε. Και παραπάνω!

Είναι αλήθεια ότι ήξερε πως τέλος Ιουνίου τελειώνει η προστασία και ότι οι τράπεζες θα μείνουν κλειστές; Το ήξερε!

Κλείσιμο
Ηξερε, αφού έμαθε, ότι οι πιστωτές επιθυμούν να επιβάλλουν τους δικούς τους όρους; Το ήξερε αφού το έμαθε!

Ηξερε ότι εφτά στους δέκα Ελληνες επιθυμούν παραμονή στην ευρωζώνη; Το ήξερε και το διαλαλούσε!

Και ήξερε ότι έξω από την ευρωζώνη, με παράλληλο, εθνικό νόμισμα θα καταστραφεί ο φτωχός, θα γίνει μπάχαλο και ο μόνος που θα κερδοσκοπήσει ασυστόλως, όπως στην Κατοχή, θα είναι ο πλούσιος, ο διαπλεκόμενος, ο παρασιστικός και ο μεγαλοκλέφτης; Το ήξερε!

Επομένως; Και γιατί αφού όλα αυτά τα ήξερε-ως όφειλε-κατέληξε σ ένα, απελπιστικά καθυστερημένο δημοψήφισμα, βάζοντας σε κίνδυνο την χώρα;

Μα φυσικά προκειμένου να αναβαθμιστεί στην κοινωνία, να στριμώξει την αριστερή του φράξια, να υποτάξει την αντιπολίτευση και να αναδιεχθεί απόλυτος άρχων μιας μονοκομματικής, κοινοβουλευτικής ημι-δημοκρατίας

Με άλλα λόγια. Ολα αυτά τα θεοπάλαβα, επικοινωνικά παιχνίδια είχαν ως τελικό προορισμό ο μεν Βαρουφάκης να αναδειχθεί ως super star και ο Τσίπρας ως αδιαφιλονίκητος πολιτικός παικταράς!

Που πάει να πει ότι παίζω την χώρα στα ζάρια. Με στόχο να κλείσω το στόμα της Αριστερής πλατφόρμας, να βάλω συνυπεύθυνη και συνέννοχη την κοινωνία και να εκμηδενίσω την αντιπολίτευση!

Το κατάφερε; Φυσικά. Και με το παραπάνω. Τι κέρδισε; Το πρωτάθλημα μιας ρακένδυτης Super League. Τι μπορεί να χάσουμε; Τα πάντα!

Και πάντως να ξέρει. Οτι επειδή είναι δυσδιάκριτα τα όρια ανάμεσα στον θρίαμβο και την πανωλεθρία, οι σημερινοί τυφλοί οπαδοί διόλου αποκλείεται να τον καταδιώκουν αύριο με τις πέτρες!

Χθες ο ασυναγώνιστος θριαμβευτής. Σήμερα ο ικέτης της Μέρκελ. Αύριο ο άνθρωπος που κατέστρεψε μια χώρα!

Επειδή ακόμα και τώρα διατηρώ κάποιες αμυδρές ελπίδες, εύχομαι όχι μόνο να δοαψευστώ αλλά ακόμα και ως γερμανοτσολιάς να κατηγορηθώ! Το εννοώ! 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ