Άδραξε τη μέρα: Είναι η τελευταία μας στην Ευρώπη, με καταθέσεις
anastasiadis_themos

Θέμος Αναστασιάδης

Άδραξε τη μέρα: Είναι η τελευταία μας στην Ευρώπη, με καταθέσεις

Με τις θεωρίες και την τακτική των παιγνίων η κυβέρνηση μας έφτασε σε μια μέρα που μπορεί να είναι δραματική για γενιές Ελλήνων.

Ακόμη και στις τελευταίες εκλογές που το «Πρώτο Θέμα» κυκλοφόρησε με το τίτλο ΠΡΟΣΔΕΘΕΊΤΕ και τις προβλέψεις ανατριχιαστικής ακρίβειας ότι θα οδηγηθούμε σε καταστροφή, δεν φανταζόμασταν ότι θα έφτανε τόσο γρήγορα, τόσο ξεκάθαρα, τόσο δραματικά. Σήμερα μάλλον ζούμε την τελευταία μέρα της Ελλάδας με Ευρώπη και με τράπεζες. Σε λιγότερο από 24 ώρες μπορεί να 'μαστε εκτός ΕΕ και να μας έχουν πάρει οι δανειστές και όλες τις ελληνικές τράπεζες. Με ό,τι έχουν μέσα, και πρωτίστως τις τελευταίες καταθέσεις των Ελλήνων. Άραγε καταλαβαίνουμε όλοι περί τίνος πρόκειται;

Εκτός ΕΕ - χωρίς λεφτά. Η τραγωδία άρχισε εκτός και αν ξυπνήσουμε σήμερα τελευταία στιγμή, τελευταία ψήφο.

Δεν είναι η ώρα να συζητήσουμε ποιος φταίει πιο πολύ.

Κλείσιμο
Οι Ευρωπαίοι, που παρότι έδωσαν έναν πακτωλό χρημάτων για να σωθούμε δεν κατάλαβαν ότι δεν φτάνει μόνο αυτό; Γιατί δεν εφήρμοσαν μια μετριοπαθή στρατηγική προσαρμογής με βάθος δεκαπενταετίας αντί να μας λιώσουν σε 5 χρόνια μέσα; Φταίνε οι προηγούμενες κυβερνήσεις που δεν είπαν πιο νωρίς, «κάντε κράτει ως εδώ και μη παρέκει με τη λιτότητα»;

Φταίει στην τελική ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ που πήγε στο άλλο άκρο και άρχισε τις «τρέλες», τις προκλήσεις και τις προσλήψεις ενώ είμαστε ακόμα στην εντατική; Επιδίωξε επίτηδες το αδιέξοδο για να πάμε στη δραχμή που νομίζει ότι τον βολεύει πιο πολύ; Το συζητούν όλο και πιο πολύ.

Φταίει ο ίδιος ο Τσίπρας που δείχνει να προτιμά να θυσιαστεί ολόκληρος ο λαός αν δεν σταθεί αντάξιος των όποιων οραμάτων του;

Κάτι τέτοια έλεγαν και άλλοι ηγέτες στην ιστορία καθώς έλιωναν μες στις στάχτες τους. Πολύ αργά και χωρίς νόημα όλα αυτά. Μακάρι να έχουμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε, με ή χωρίς εκλογές, αν η σημερινή μας ψήφος μας κρατήσει στην Ευρώπη και στη ζωή.

Αν δεν αυτοκτονήσουμε πρώτη φορά ηρωικά στα τυφλά.

Μια που η ίδια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ομολογεί ξεκάθαρα ότι εκβιάζει συστηματικά την ΕΕ υπολογίζοντας ότι μια δική μας χρεωκοπία θα σαρώσει τον διεθνή καπιταλισμό, δεν δικαιούται να διαμαρτύρεται που οι Ευρωπαίοι εταίροι με την σειρά τους, της έκαναν με κίνηση «ματ» την ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΛΑΒΗ: Αν με την ψήφο του ο λαός δείξει ότι δεν θέλει την ΕΕ, ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΑΣ ΜΕ Ο,ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ. Έτσι απλά.

Τα έχουμε υπογράψει εκατό φορές αλλά και να θέλαμε (όπως είναι φυσικό ότι θα θέλαμε) δεν μπορούμε να τους εμποδίσουμε. Άλλωστε οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ πρώτοι λένε ότι οι τράπεζες μας ανήκουν στον ΝΤΡΑΓΚΙ και ότι χωρίς το ΟΚ του δεν ξανανοίγουν την Δευτέρα ούτε τα ΑΤΜ με τα λίγα ευρώ της συμφοράς. Δεν ξανανοίγουν ποτέ και μας παίρνουν και τα λεφτά, όπως στην Κύπρο.

Αν απομείνει κάτι, θα επιστραφεί σε κάποιο άλλο νόμισμα...

Διότι βλέπετε οι τράπεζες δεν είναι τα κτίρια και τα γκισέ όπου μπορούν να κάνουν καταλήψεις και ΝΤΟΥ αγανακτισμένοι πολίτες. Σκασίλα τους στις Βρυξέλλες, ήδη δεν έχουν τίποτα μέσα. Και αν δεν βάλει η ΕΕ, όπως λένε επαναλαμβάνω οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ υπουργοί δεν θα χουν για πολύ καιρό. Τι θα ακολουθήσει;

Ανείπωτη απελπισία, συμφορά και εμφύλιος στους δρόμους. Δεν το νιώθετε ήδη στην ατμόσφαιρα; Εκεί μας έφτασαν τα τέρατα και ακόμη αυτοαποθεώνονται σαν τον Νέρωνα.

Πώς το λέγανε αλήθεια, θυμάστε; ΚΑΙ ΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ; Ε λοιπόν έχει και άλλο.

Ζήστε τη σημερινή ημέρα ως Ελληνες και ψηφίστε ως Έλληνες, γιατί χωρίς ΕΕ και χωρίς τράπεζες θα μας κάνουν χειρότερα και από Αλβανούς, όπως είπε ο Πύρρος Δήμας. Έτσι για αρχή από Κυριακή βράδυ αν δεν πούμε την σωστή λέξη: Το μεγάλο ΝΑΙ στον πολιτισμό έστω και με δυσκολίες και το ΟΧΙ στη βαρβαρότητα, στην υποβαλκανοποιηση, στις ουρές, στις ελλείψεις, στις εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις που προκάλεσαν οι πιο ανεύθυνοι άνθρωποι όλων των εποχών. Οι πολιτικοί εγκληματίες (αν μάλιστα αποδειχτεί ότι υπήρχε σχέδιο ίσως να μιλήσουμε για «σύσταση πολιτικοοικονομικής εγκληματικής συμμορίας» εντός της κυβέρνησης με την πλήρη έννοια του ισχύοντος νόμου) που ήδη έπαιξαν στα ζάρια και έχασαν τα λεφτά για τις συντάξεις των παππούδων και τα φάρμακα των παιδιών μας αδειάζοντας όλα τα ασφαλιστικά ταμεία για να παριστάνουν τους "παιχταράδες" των διαπραγματεύσεων. Έχεις μόνο μια ευκαιρία. Σήμερα και τέρμα. ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ. Άδραξε τη μέρα της ζωής σου. Είναι η τελευταία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα