Οξω ρε, ουστ!
papadopoulos_thanos

Θάνος Παπαδόπουλος

Οξω ρε, ουστ!

Ποια κυβέρνηση στον Κόσμο θα ξεκινούσε διαπραγματεύσεις τον Φεβρουάριο, αντιμετωπίζοντας μέτρα

*Μόνο 1,7 δισ. Ευρώ και θα κατέληγε τον Ιούνιο, ύστερα από διαπραγματεύσεις 5 μηνών, να προτείνει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της μέτρα ύψους 8 δισ. Ευρώ.

Αυτό το κατάφερε μόνον η ελληνική κυβέρνηση των Τσίπρα-Βαρουφάκη-Κωνσταντοπούλου. Είναι παγκόσμιο ρεκόρ που δεν θα κατορθώσει καμιά άλλη κυβέρνηση στον Κόσμο.

Η Ελλάδα, από την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015, βρίσκεται εκτός προγράμματος και με το ένα πόδι έξω από την Ευρώπη. Ποια; Η χώρα που πάλεψε για να μπουν η Κύπρος και όλα τα Βαλκάνια στην Ευρώπη. Η χώρα που βοήθησε να μπουν στην Ευρώπη η Βουλγαρία και η Ρουμανία. Η χώρα που πάλευε έως το 2014 να ανοίξει η πόρτα της Ευρώπης και για τις υπόλοιπες χώρες των δυτικών Βαλκανίων.

Κλείσιμο
Ετσι, λοιπόν, θα καταντήσουμε σε λίγο – σε πολύ λίγο – να βγούμε εμείς από την Ευρώπη και θα γίνουν μέλη της οι: Σερβία, Αλβανία, ΠΓΔΜ, Κόσσοβο, Μολδαβία και Μαυροβούνιο. Για να φτάσουμε στο όνειρο Λαφαζάνη:

- Να γίνει η Ελλάδα η Βόρεια Κορέα της Ευρώπης.

Γιατί φτάσαμε σ' αυτή την τραγελαφική κατάσταση;
Επειδή η κυβέρνηση αντί να διαπραγματεύεται σοβαρά, αγωνιζόταν σαν γνήσιος Ιησουίτης καλόγερος να αλλάξουν όνομα η Τρόικα και το Μνημόνιο και να γίνουν τρεις «Θεσμοί» και συμφωνία.

Επειδή ο Βαρουφάκης ήθελε να κάνει πασαρέλα στις Βρυξέλλες και να παρουσιάζει τα αιτήματα της Ελλάδας στυλιστικά σαν να ήταν μπουφάν, αρβύλες, στρινγκ και μποξεράκια.

Δείτε τι ζητούσε:
Από τα 215 δισ. Ευρώ που μας ζητούσε η Ευρώπη για να μη χρεοκοπήσουμε, θα επιστρέφαμε, εν καιρώ, και με δόσεις, μόνο τα 70 δισ. Ευρώ. Τα υπόλοιπα 145 δισ. Θα τα «κουρεύαμε», δηλαδή θα τα «μασούσαμε», όπως θα λέγανε και οι μάγκες του Ψυρρή με τον σηκωμένο γιακά.

Επιπλέον θα μας έδιναν άλλα 5 δισ. Ευρώ χωρίς αξιολόγηση, όπως κάνει ο Μπαλτάς και ο Κουράκης με τους εκπαιδευτικούς. Και μετά απ' όλα αυτά θα αρχίζαμε διαπραγματεύσεις για να μας δώσουν άλλα 30, 40, 50 δισ. Ευρώ με «λάιτ» όρους!

Και πίστευε ο Γιάνης ότι θα βρισκόταν υπουργός που θα έπαιρνε αυτήν την «παντόφλα» και θα την πήγαινε στη Βουλή της χώρας του για να την ψηφίσουν και να την κάνουν νόμο. Για να περάσει μάλιστα αυτή την «πατσαβούρα» στους άλλους υπουργούς των μη χρεοκοπημένων κρατών έκανε διαλέξεις περί οικονομικών θεωριών!

Και όλα αυτά δεν τα πίστευε μόνον ο ίδιος. Τα πίστευαν επίσης οι Τσίπρας, Κοτζιάς, Λαφαζάνης, Καμμένος, ο «κύριος 12%» (κατά κόσμον Κατρούγκαλος) και άλλοι 11 καθηγητές Πανεπιστημίων!

Γι' αυτούς και για άλλους χίλιους λόγους δεν θέλω αυτή η κυβέρνηση να κάνει καμιά συμφωνία – ούτε τώρα, ούτε ποτέ. Να προχωρήσει γρήγορα στο Δημοψήφισμα της Κυριακής. Χωρίς νοθείες και κολπάκια 15μελούς Συμβουλίου Σχολείου ή Φοιτητικού Συλλόγου. Και να συνεχίσει να υποστηρίζει το «ΟΧΙ» μαζί με τους ψεκασμένους και τη «Χρυσή Αυγή».

Και ο λαός να πάει να ψηφίσει πεισματικά ένα μεγάλο «ΝΑΙ» στην Ευρώπη. Για να ξεκουμπιστεί αυτή η αγέλη των 12 καθηγητών, 8 συνδικαλιστών, 20 σταλινικών και νεοσταλινικών μαζί με τους 2 ακροδεξιούς ψεκασμένους,.

Εξω, ρε, ουστ!

*Ο Θάνος Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην Καλαμαριά. Από μαθητής στην ΕΔΑ. Την περίοδο 1965-1967 μέλος του παράνομου ΚΚΕ. 1967-1970 εξορία σε Γυάρο, Λακκί Λέρου, Ωρωπό και τούμπαλιν. Δύο δίκες προδικτατορικά. Δέκα συλλήψεις πριν, στη διάρκεια και μετά τη δικτατορία. Μέλος της Κ.Ε. Του ΚΚΕ Εσ. Αρχισυντάκτης στην «Αυγή». Δημοσιογράφος. Συγγραφέας.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ