Πως εννοείτε την αξιοπρέπεια κ. Λαφαζάνη;
malelis_stamatis

Σταμάτης Μαλέλης

Πως εννοείτε την αξιοπρέπεια κ. Λαφαζάνη;

Αξιοπρέπεια σύμφωνα με τα περισσότερα λεξικά είναι η αίσθηση που έχει ένας άνθρωπος όταν οι άλλοι τον σέβονται και όταν ο ίδιος νιώθει ότι έχει κάποια αξία.

Επειδή οι κυβερνώντες εκτιμούν ότι από την θύελλα που περνάμε κερδίζουμε- κερδάμε- σε αξιοπρέπεια η αυθόρμητη ερώτηση που έρχεται στα χείλη πολλών  είναι ποιών το σεβασμό γνωρίζουμε.

Των συμμάχων και των εταίρων μας;  Και απο αυτούς ποιών; Των αναπτυγμένων χωρών;
Μάλλον όχι αφού οι  ίδια η κυβέρνηση παραδέχεται ότι γινόμαστε στόχος σκληρών επιθέσεων. Πολλοί παρατηρούν ότι δεχόμαστε υποτιμητικές κρίσεις και επικρίσεις που μάλλον μας κονταίνουν παρά μας μεγαλώνουν. Τι αξιοπρέπεια γνωρίζουμε όταν πλέον τα πλέον προβεβλημένα πρόσωπα της κυβέρνησης γίνονται πρωτοσέλιδα στις σατιρικές ευρωπαικές εφημερίδες;

Ποιοί ακριβώς μας σέβονται; Οι Νότιες χώρες της ευρώπης; Μα, νομίζω ότι ακόμη και τα αριστερά και κεντροαριστερά κόμματα των χωρών αυτών μας αντιμετωπίζουν με καχυποψία. Πάει το όπλο του Νότου που πού θα χρησιμοποιούσε η χώρα για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του Βορρά. Το έχουμε αποδεχθεί για αυτο και ο επικεφαλής της κυβέρνησης μας, μιλάει καθημερινά σχεδόν με την Μέρκελ η οποία φυσικά δεν εκπροσωπεί κανέναν Ευρωπαικό θεσμό. Αντίθετα για την πλειοψηφία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί τον σκληρό πυρήνα του καπιταλιστικού συστήματος. ( Ετσι δεν είναι κ. Λαφαζάνη;)
Κλείσιμο

Μήπως οι κυβερνήσεις του Νότου; Εάν εξαιρέσουμε την Ιταλία του Ρέντσι που απλώς μας αντιμετωπίζει ουδέτερα , είμαστε σχεδόν απέναντι στην Ισπανία και την  Πορτογαλία , που ήδη βρίσκονται στο δρόμο της ανάπτυξης.

Ποιοί ακριβώς μας σέβονται; Οι Ρώσοι και οι BRICS; Δηλαδή η ελίτ και η νομενκλατούρα εθνών που δεν σέβονται τους λαούς τους. Η ανάπτυξη των BRICS βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με το προσωπικό εισόδημα του κάθε Ινδου και Βραζιλιάνου. Ο πλούτος που παράγεται εκεί μεταφέρεται σε μία ελίτ εξουσίας η οποία με τη σειρα της επενδύει  στις αναπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες οι οποίες χρησιμοποιούν την υπεραξία που παράγεται για τα υψηλά εισοδήματα των πολιτών τους. Για να γίνει κατανοητή η ανισότητα σε ορισμένες χώρες το  1% των Ρώσων κατέχει το 71% του συνολικού πλούτου της Ρωσίας. Για τη σύγκριση: Στις χώρες που ακολουθούν τη Ρωσία, στην Ινδία και την Ινδονησία, το 1% κατέχει το 49% και 46%, αντίστοιχα.

Πιστεύετε ότι έχουν κάποιο λόγο να μας σέβονται; Ποιοί αυτοί που έχουν καταδικάσει τους λαούς τους στην παρατεταμένη φτώχεια;

Γιατί λοιπόν γίνεται καραμέλα η τόσο σοβαρή λέξη αξιοπρέπεια. Προφανώς για να χρησιμοποιηθεί ως φερετζές της αποτυχίας μιάς πολιτικής που στηρίχθηκε σε  ξεπερασμένες ιδεοληψίες που έχουν εμμονικό χαρακτήρα. 

Στο δια ταύτα . Εάν θεωρούμε ότι οι ευρωπαίοι δεν είναι σύμμαχοι μας αλλά θέλουν να θίξουν την αξιοπρέπεια μας το πρόβλήμα είναι πολύ σοβαρό. Δεν αφορά ουτε τη ρευστότητα ούτε τις ενδιάμεσες συμφωνίες. Αφορά τον ίδιο τον ευρωπαισμό μας. Δεν μπορεί να ανήκεις και σε μιά οικογένεια όπου θεωρείς οτι οι άλλοι σε μεταχειρίζονται  αναξιοπρεπώς . Γιατί τότε οι λογική λέει ότι τους καταγγέλεις και αποχωρείς. 

Εαν όμως είναι έτσι. Εαν είναι διαφορετικά κάνεις ένα λάθος που η ιστορία της χώρας θα το γράψει με τα μελανότερα των χρωμάτων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα