PROTOTHEMA

Blogs

Πως εννοείτε την αξιοπρέπεια κ. Λαφαζάνη;

ΕκτύπωσηΑποστολήΜέγεθος κειμένου 

Αξιοπρέπεια σύμφωνα με τα περισσότερα λεξικά είναι η αίσθηση που έχει ένας άνθρωπος όταν οι άλλοι τον σέβονται και όταν ο ίδιος νιώθει ότι έχει κάποια αξία.

Επειδή οι κυβερνώντες εκτιμούν ότι από την θύελλα που περνάμε κερδίζουμε- κερδάμε- σε αξιοπρέπεια η αυθόρμητη ερώτηση που έρχεται στα χείλη πολλών  είναι ποιών το σεβασμό γνωρίζουμε.


Των συμμάχων και των εταίρων μας;  Και απο αυτούς ποιών; Των αναπτυγμένων χωρών;
Μάλλον όχι αφού οι  ίδια η κυβέρνηση παραδέχεται ότι γινόμαστε στόχος σκληρών επιθέσεων. Πολλοί παρατηρούν ότι δεχόμαστε υποτιμητικές κρίσεις και επικρίσεις που μάλλον μας κονταίνουν παρά μας μεγαλώνουν. Τι αξιοπρέπεια γνωρίζουμε όταν πλέον τα πλέον προβεβλημένα πρόσωπα της κυβέρνησης γίνονται πρωτοσέλιδα στις σατιρικές ευρωπαικές εφημερίδες;

Ποιοί ακριβώς μας σέβονται; Οι Νότιες χώρες της ευρώπης; Μα, νομίζω ότι ακόμη και τα αριστερά και κεντροαριστερά κόμματα των χωρών αυτών μας αντιμετωπίζουν με καχυποψία. Πάει το όπλο του Νότου που πού θα χρησιμοποιούσε η χώρα για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του Βορρά. Το έχουμε αποδεχθεί για αυτο και ο επικεφαλής της κυβέρνησης μας, μιλάει καθημερινά σχεδόν με την Μέρκελ η οποία φυσικά δεν εκπροσωπεί κανέναν Ευρωπαικό θεσμό. Αντίθετα για την πλειοψηφία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί τον σκληρό πυρήνα του καπιταλιστικού συστήματος. ( Ετσι δεν είναι κ. Λαφαζάνη;)

Μήπως οι κυβερνήσεις του Νότου; Εάν εξαιρέσουμε την Ιταλία του Ρέντσι που απλώς μας αντιμετωπίζει ουδέτερα , είμαστε σχεδόν απέναντι στην Ισπανία και την  Πορτογαλία , που ήδη βρίσκονται στο δρόμο της ανάπτυξης.

Ποιοί ακριβώς μας σέβονται; Οι Ρώσοι και οι BRICS; Δηλαδή η ελίτ και η νομενκλατούρα εθνών που δεν σέβονται τους λαούς τους. Η ανάπτυξη των BRICS βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με το προσωπικό εισόδημα του κάθε Ινδου και Βραζιλιάνου. Ο πλούτος που παράγεται εκεί μεταφέρεται σε μία ελίτ εξουσίας η οποία με τη σειρα της επενδύει  στις αναπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες οι οποίες χρησιμοποιούν την υπεραξία που παράγεται για τα υψηλά εισοδήματα των πολιτών τους. Για να γίνει κατανοητή η ανισότητα σε ορισμένες χώρες το  1% των Ρώσων κατέχει το 71% του συνολικού πλούτου της Ρωσίας. Για τη σύγκριση: Στις χώρες που ακολουθούν τη Ρωσία, στην Ινδία και την Ινδονησία, το 1% κατέχει το 49% και 46%, αντίστοιχα.

Πιστεύετε ότι έχουν κάποιο λόγο να μας σέβονται; Ποιοί αυτοί που έχουν καταδικάσει τους λαούς τους στην παρατεταμένη φτώχεια;

Γιατί λοιπόν γίνεται καραμέλα η τόσο σοβαρή λέξη αξιοπρέπεια. Προφανώς για να χρησιμοποιηθεί ως φερετζές της αποτυχίας μιάς πολιτικής που στηρίχθηκε σε  ξεπερασμένες ιδεοληψίες που έχουν εμμονικό χαρακτήρα. 

Στο δια ταύτα . Εάν θεωρούμε ότι οι ευρωπαίοι δεν είναι σύμμαχοι μας αλλά θέλουν να θίξουν την αξιοπρέπεια μας το πρόβλήμα είναι πολύ σοβαρό. Δεν αφορά ουτε τη ρευστότητα ούτε τις ενδιάμεσες συμφωνίες. Αφορά τον ίδιο τον ευρωπαισμό μας. Δεν μπορεί να ανήκεις και σε μιά οικογένεια όπου θεωρείς οτι οι άλλοι σε μεταχειρίζονται  αναξιοπρεπώς . Γιατί τότε οι λογική λέει ότι τους καταγγέλεις και αποχωρείς. 

Εαν όμως είναι έτσι. Εαν είναι διαφορετικά κάνεις ένα λάθος που η ιστορία της χώρας θα το γράψει με τα μελανότερα των χρωμάτων.


A02/06/201518:24

Κύριε Μαλέλη ο κύριος στον οποιο αναφερεστε δεν ακουει, εχει βάλει κομουνιστικο κερι στα αυτιά οποτε μην σπαταλατε τον πολύτιμό σας χρόνο. Οσο για τους υπόλοιπους αναγνώστες σας αυτοι που ειναι συνεπεις στα χρεη τους ξέρουν πολυ καλά απο την πραξη πως κερδιζεται η αξιοπρεπεια.

Απάντηση
Πολιτικάντηδες κι Ανεπάγγελτοι 02/06/201517:18

Γίνανε υπουργοί και καθορίζουν το μέλλον της χώρας και των παιδιών μας. Παρομοιάζω το τσογλανόπαιδο του 15μελούς με κάποιον, που έγινε άνδρας πάνω στο σώμα μιας ημιθανούς γυναίκας. Βρήκαν ένα κράτος που δεν έχει πού να σταθεί και έκαναν όποια πολιτική προστυχιά μπορούσαν για να ανέβουν στην εξουσία.

Απάντηση
Περίεργη διάθεση επιδεικνύετε...02/06/201516:59

Κύριε Μαλέλη, με το συμπάθιο δηλαδή, αλλά κάτι δεν πάει καλά στα γραφόμενά σας... Το 1% των Ελλήνων, κατέχει το 57% του πλούτου της χώρας σύμφωνα με την Αστικότατη "Ημερησία". Το ίδιο συμβαίνει και σε ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία κλπ. Δηλαδή εδώ είναι πρόοδος και σεβασμός στους λαούς τους αυτά που κάνουν οι πλούσιοι της Ελλάδας και των άλλων χωρών; Μας δουλεύετε; Αξιοπρέπεια και καπιταλισμός δεν πάνε μαζί αγαπητέ, η "σχετική φτώχεια" προφανώς και σας είναι άγνωστη έννοια. Καλό είναι να την κατακτήσετε αυτήν την έννοια, μιας και φαίνεται πως κόπτεστε για το καλό του λαού. Καπιταλισμός και φιλολαϊκή διαχείρηση ΔΕΝ ΠΑΝΕ μαζί. Κάποτε να τα καταλάβετε αυτά όσοι έχετε και λίγη όχληση μέσα σας, για αυτά που περνάμε οι φτωχοί αυτού του τόπου εξαιτίας της καπιταλιστικής λαίλαπας που και το οπορτουνιστικό κυβερνητικό κόμμα, το νέο ΠΑΣΟΚ, το συνοθύλευμα με το όνομα Σύριζα που ανακατεύτηκε με τους εθνικιστές ψεκασμένους και τους Νεοδημοκράτες μέσω του ΠτΔ, διαιωνίζει. Που ό,τι εγκληματικό σε Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, Συντάξεις, Εργατικά κλπ. έφεραν τα κόμματα - υπηρέτες της Αστικής Τάξης της χώρας προς όφελος των λεφτάδων τούτου του τόπου, αυτά τα οπορτουνιστικά ανάλγητα ψευτρόνια του Σύριζα, πρόκειται να τα διατηρήσουν και να τα διαιωνίσουν και να φέρουν και άλλα με έντεχνο τρόπο. Όπως παγιώσαν τις απώλειες των προηγούμενων χρόνων σε Εργασιακά, Υγεια, Παιδεία κλπ., έτσι και τούτοι πρόκειται να τα επεκτείνουν. Αυτές είναι οι επιταγές της καπιταλιστικής "Ευρώπης" σας, της ΕΕ, που κόπτεται για τους λαούς της τάχα μου και αυτά υποσχέθηκε να διατηρήσει ο Σύριζα. Τίποτα το διαφορετικό για την Ελλάδα, σε σχέση με Ρωσσίες, Ιταλίες, Ισπανίες και Πορτογαλίες που είναι σε ανάπτυξη οι επιχειρηματικοί όμιλοί τους που πατάνε πάνω στα τσακισμένα δικαιώματα των εργατών τους, των BRICS κλπ., από πλευράς εκμετάλλευσης του λαού. Και που είστε ακόμα... Καπιταλισμός... Φροντίστε να μάθετε τι ακριβώς προκαλεί... 50.000.000 φτωχοί Αμερικάνοι με επίδομα εξαθλίωσης κάτω από 31 δολλάρια την εβδομάδα, θα σας το επιβεβαιώσουν.

Απάντηση
ΑΡΕΙΑΝΟΣ02/06/201523:29

ΜΗΠΩΣ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΝ Β. ΚΟΡΕΑ????ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΤΡΩΝΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΣΤΑΚΟ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ.

Απάντηση
Στέργιος02/06/201521:08

Ενώ το μέσο μηνιαίο εισόδημα των 20$, στην Βενεζουέλα, σίγουρα θα σε ικανοποιεί, ε σύντροφε; Αλλά ξέχασα, η κουμουνιστική πείνα, για τους θολοαριστερούς, έχει "αξιοπρέπεια"...

Απάντηση
ΣΑΙΜΟΝ 03/06/201513:08

ΣΤΕΡΓΙΟ ΣΩΣΤΟΣ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΑΠΟΣΤΟΜΩΣΕΣ ΤΟ ΚΟΥΜΟΥΝΙ ΕΥΓΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Απάντηση
Καλά...03/06/201512:23

Αυτή είναι η γλώσσα σου φίλτατε... να σου τα γράφουν και να αδυνατείς να καταλάβεις τι σημαίνουν! Όπως ακριβώς σε θέλει ο καπιταλισμός! Η καλύτερη επιβεβαίωση των εκτιμήσεων του κόμματος για το θέμα της Παιδείας που προαναφέρθηκε, είσαι... ούτε πέντε λέξεις στην σειρά δεν μπορείς να κατανοήσεις.-

Απάντηση
Στέργιος02/06/201522:05

Εντάξει, σύντροφε, το είπες το ποίημα; Και Κέινς και σοσιαλιστικός κομουνισμός και σοσιαλδημοκρατικός καπιταλισμός, και ΚΚΕ και, γενικά, θολοαριστερή αίσθηση ιδεολογικής και, σίγουρα, ηθικής - τρομάρα σου - ανωτερότητας... Όμως, φιλαράκο, για να μιλήσουμε την κανονική γλώσσα σου, αλλού αυτές τις αρλούμπες, εκεί που περνάνε... Εντάξει;

Απάντηση
Τάσος Παπαδόπουλος02/06/201516:27

κ. Μαλέλη, επιτρέψτε μου μία συμβουλη: Μην ασχολήσθε με ανίκανα, άχρηστα, ανεπάγγελτα κομματόσκυλα όπως ο Λαφαζάνης. Χάνετε φαιά ουσία και τον καιρό σας.

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία