Η συμφωνία έρχεται, όχι όμως και το τέλος της αβεβαιότητας
kasimatis_aleksandros

Αλέξανδρος Κασιμάτης

Η συμφωνία έρχεται, όχι όμως και το τέλος της αβεβαιότητας

Μέσα στις επόμενες  ημέρες η Κυβέρνηση θα έρθει σε συμφωνία με τους δανειστές.

Πιθανότατα θα είναι μια αρχική συμφωνία που θα εξασφαλίζει ρευστότητα για να αποφευχθεί το  πιστωτικό γεγονός και έναντι  των χρημάτων που θα πάρει  η Ελλάδα θα δεσμεύεται να υλοποιήσει συγκεκριμένα μέτρα.

Σε αυτό το στάδιο  των διαπραγματεύσεων  οι καλύτεροι φίλοι της ελληνικής κυβέρνησης αποδείχθηκαν οι αμερικανοί, καθώς  πιέζουν  συστηματικά και μεθοδικά για να αποφευχθεί η ρήξη και οι ανεξέλεγκτες καταστάσεις που συνεπάγεται . Η επικείμενη συμφωνία όμως δεν θα είναι και η λύτρωση μας από αυτήν την περιπέτεια.

Η ψήφιση αρχικά και η εφαρμογή  της συμφωνίας στη συνέχεια θα είναι μια διαρκής δοκιμασία για την κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός θα καλείται   να ισορροπεί συνεχώς μεταξύ δανειστών και κόμματος και η προσπάθεια αυτή είναι δύσκολη και το αποτέλεσμα απρόβλεπτο.

Κλείσιμο
Ακόμη κι αν όλα εξελιχθούν ομαλά στο εσωτερικό μέτωπο και αποφευχθούν πολιτικές ανατροπές, κρίσιμα σημεία του ελληνικού προγράμματος, όπως πχ ασφαλιστικό, εργασιακά κλπ θα μετατεθούν για τον Σεπτέμβριο. Η επικείμενη συμφωνία θα περιγράφει μέτρα και τομείς τα οποία ετεροχρονίζονται προκειμένου να τεθούν και πάλι στο τραπέζι των συζητήσεων τον Σεπτέμβριο.  Μετά το καλοκαίρι θα ξεκινήσει ένας ουσιαστικός κύκλος διαπραγματεύσεων κυβέρνησης-δανειστών για τα συγκεκριμένα δύσκολα θέματα και εφόσον δεν υπάρξουν  δυσάρεστες εκπλήξεις και ανατροπές, κάποια στιγμή στο διάστημα Οκτώβριου-Νοέμβριου  θα κλείσει αυτός ο κύκλος της αβεβαιότητας. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ