Non paper non Eleftherotypia
malelis_stamatis

Σταμάτης Μαλέλης

Non paper non Eleftherotypia

Ενας απο τους βασικούς πυλώνες της της Δημοκρατίας είναι ασφαλώς η ελευθεροτυπία. 

Κάποτε ο Τσώρτσιλ θέλοντας να τονίσει ότι η ενημέρωση είναι αναπόσπαστο κομάτι της Δημοκρατίας είχε πεί ότι «προτιμώ μία κακή κυβέρνηση με κακούς δημοσιογράφους , παρά μια καλή κυβέρνηση χωρίς δημοσιογράφους.

Αυτο βέβαια είναι λίγο δύσκολο να το καταλάβει η Ραχήλ Μακρή αφου ακόμη δεν έχει  στεγνώσει απο τους ψεκασμούς με αποτέλεσμα να θεωρεί οτι καλοί δημοσιογράφοι είναι αυτοί που μεταδίδουν ότι συμφέρει στους αλαζόνες που οδηγούν τη χώρα σε επικίνδυνους  ατραπούς. Κατά τη κυρία Μακρη και πολλές και πολλούς ομοίους της, ΟΛΟΙ οι δημοσιογράφοι – έτσι ακριβώς το είπε -πληρώνονται απο την προηγούμενη  κυβέρνηση !!!! Και αυτό γιατί η κ Μακρή αδυνατεί να καταλάβει οτι οι δημοσιογράφοι κάνουν και ρεπορτάζ και δεν αρκούνται στα non paper – που αυτή την περίοδο έχουν τη μορφή...ντιρεκτίβας. Αν δεν κατάλαβε τον όρο ας ρωτήσει τους νέους συντρόφους της.

Αλλά να ήταν μόνο η Μακρή δεν θα ασχολιόταν κανείς! Ομως όταν βγαίνει μία ουσιαστικά αυτοδιαχειριζόμενη εφημερίδα που εγκαλεί τους δημοσιογράφους γιατι δημοσιοποιώντας ρεπορτάζ τους ,βάζουν σε ...κίνδυνο τη χώρα το θέμα ξεφεύγει απο τα όρια της γραφικότητας.  Γίνεται θέμα δημοκρατίας,  Ειναι αδιανόητο μία εφημερίδα να υποδεικνύει  τι πρέπει να λένε και να γράφουν οι δημοσιογράφοι και απο που να αντλούν τις πληροφορίες τους για να μην θεωρούνται ύποπτοι.
Κλείσιμο

Θα έλεγα ότι βρισκόμαστε σε ένα επικίνδυνο σταυροδρόμι. Η προσπάθεια με διαφόρους τρόπους να χειραγωγήσουν ορισμένοι την ελευθεροτυπία εγκυμονεί κινδύνους για την δημοκρατία. Ανοίγει την τρυπούλα για το φιδάκι του ολοκληρωτισμού. 

Πρέπει  να καταλάβουν το απλό. Δεν επικαλείσαι την Ευρώπη μόνο για δανεισμό και διευκολύνσεις αλλά κυρίως την επικαλείσαι για τα δικαιώματα που οι πολίτες της κατέκτησαν με αίμα. Απο τον διαφωτισμό , μέχρι το πόλεμο κατά του ναζισμού αλλά και την οικοδόμηση του κοινωνικού Κράτους  στη συνέχεια.  οι Ευρωπαίοι πολίτες κατοχύρωσαν δικαιώματα που δεν μπορούν να τα ανατρέψουν ολοκληρωτικές λογικές. Διαμόρφωσαν το δημοκρατικότερο ιστορικά περιβάλλον.

Η Ελευθεροτυπία είναι η καρδιά του Δημοκρατικού πολιτεύματος. Δεν παζαρεύεται. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ