Περίοδος αναθεωρήσεων και reunion
Έλενα Μένεγου

Έλενα Μένεγου

Περίοδος αναθεωρήσεων και reunion

Ήρθε η ώρα πάλι να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να αναθεωρήσουμε απόψεις, καταστάσεις, γεγονότα – κάθε τέσσερις περίπου μήνες που γυρνά ο Ερμής σε φαινομενική ανάδρομη πορεία, μας επιτρέπει ή μας ζητά να επανεξετάσουμε τα πράγματα.

Τυπικά γυρνά ανάδρομος στις 19 Μαΐου και επιστρέφει στην ορθή του πορεία στις 11 Ιουνίου, αλλά η επιρροή του γίνεται εμφανής μια εβδομάδα πριν και μια εβδομάδα μετά. Είναι ένα διάστημα στο οποίο δεν ευνοούνται τα ξεκινήματα, οι συμφωνίες και οι αποφάσεις, παρά μόνο εάν ήταν να γίνουν κινήσεις που αναβάλλονταν καιρό. Αυτό δεν σημαίνει ότι αν ξεκινήσει κανείς μια δραστηριότητα με ανάδρομο Ερμή θα έχει πλήρη αποτυχία ή καταστροφή, όμως μπορεί απλά να μην διαρκέσει ή να ανακληθεί η κατάσταση αυτή με κάποιον τρόπο.

Αυτή τη φορά ο Ερμής θα κάνει την αναδρομή του στο ζώδιό του, τους Διδύμους, που σημαίνει ότι όλη αυτή τη περίοδο θα αναθεωρήσουμε τις ιδέες μας, τον τρόπο που σκεφτόμαστε, επικοινωνούμε, μιλάμε και γράφουμε. Ο πλανήτης της επικοινωνίας στο ζώδιο της επικοινωνίας ζητά αναθεώρηση του τρόπου που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο και τα ερεθίσματα και που διαβιβάζουμε τις ιδέες μας. Φυσικά, δεν λείπουν οι γνωστές καθυστερήσεις και αναποδιές στην επικοινωνία, σε δέματα, τηλέφωνα, μηνύματα, συναντήσεις, συμφωνίες κλπ.

Καθυστερήσεις όμως και ταλαιπωρίες αναμένεται να φέρει και στις μετακινήσεις, συχνά και λόγω απεργιών ή άλλων εμποδίων. Πιθανόν να αναθεωρήσουμε και τον τρόπο που μετακινούμαστε. Μια περίοδος στην οποία χρειάζεται σέρβις το όχημά μας γιατί μπορεί να βγάλει προβλήματα.

Κλείσιμο
Ο Δίδυμος είναι το ζώδιο των αδελφιών, των συγγενών, των συμμαθητών, των γειτόνων, γι' αυτό είναι εποχή με πολλές τέτοιες επανασυνδέσεις και reunion.

Ακόμα, είναι περίοδος στην οποία κάνουμε ταξιδάκια σε μέρη που είχαμε ξαναεπισκεφτεί ή σε μέρη στα οποία κάτι έχουμε να τελειώσουμε.

Πίσω αναμένεται να πάνε ζητήματα εκπαίδευσης. Η περίοδος των εξετάσεων με ανάδρομο Ερμή ίσως φέρει προβλήματα στους σπουδαστές και μπορεί να αναβληθούν οι εξετάσεις ή να χρειαστεί να ξαναδώσουν, όμως εκείνοι που ξαναδίνουν έχουν περισσότερες πιθανότητες να περάσουν, αν φυσικά είχαν προετοιμαστεί σωστά.

Σε συνδυασμό με τη δύσκολη αντίθεση Ήλιου-Κρόνου που κορυφώνεται στις 23/5, αυξάνουν οι καθυστερήσεις και τα εμπόδια, ενώ δοκιμάζεται η αυτοπεποίθηση και η ζωτικότητά μας.

Οι δύσκολες όψεις της Αφροδίτης δε που κορυφώνονται στις 22 και 25 Μαΐου προκαλούν καθάρσεις στις σχέσεις και απότομους χωρισμούς από ανθρώπους με τους οποίους δεν υπάρχει ουσιαστική επαφή. Οι ίδιες όψεις, φέρνουν και οικονομικά απρόοπτα κι αδιέξοδα.

Προσοχή στις εξαπατήσεις, τα μπερδέματα και τις αυταπάτες για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου, γιατί οι όψεις του Ποσειδώνα παραπλανούν και προκαλούν χάος και θολούρα.

elenastra@hotmail.com
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα