Ο εξυπνάκιας που σκέφτηκε το δημοψήφισμα, να ψάξει αλλού για κορόιδα
anastasiadis_themos

Θέμος Αναστασιάδης

Ο εξυπνάκιας που σκέφτηκε το δημοψήφισμα, να ψάξει αλλού για κορόιδα

Είτε από την αρχή έδιναν συνειδητά ψεύτικες υποσχέσεις, είτε το εννοούσαν, προσπάθησαν αλλά απέτυχαν παταγωδώς ό,τι κι αν λένε - Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα εφαρμόσουν αυτά που θα συμφωνήσουν με την Ε.Ε.

Τα καλά νέα είναι ότι προς το παρόν μένουμε Ευρώπη!... Τα κακά, ότι θα μας κοστίσει τα διπλά έως... τουλάχιστον τα πενταπλά σε σχέση με το διαβολικό «mail Χαρδούβελη», έτσι για τα μάτια του Βαρουφάκη. Τα πιο ανησυχητικά, όμως, είναι ότι παρότι ο ίδιος ο Τσίπρας έφερε το πράγμα κάπως στα ίσια του, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι αυτά που θα συμφωνήσουν στο τέλος θα τα υλοποιήσουν. ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός! Συνέβη όμως και στις προηγούμενες κυβερνήσεις... Αρα κινδυνεύουμε και να πληρώσουμε έκτακτους φόρους και να χάσουμε κάνα δυο χρόνια ακόμα τουλάχιστον «πρώτη φορά Αριστερά μνημονιακά» και στο τέλος να μην έχουμε αποτέλεσμα... Κι άλλο φιάσκο!

Οπότε για να μη μας πιάσουν για τρίτη φορά κορόιδα, ας αφήσουν τις πονηριές για δημοψήφισμα-παγίδα και ό,τι αποφασίσουν ας το κάνουν μόνοι τους και ο Θεός βοηθός. Βλέπετε τι συμβαίνει αν έχεις κολλήσει «ένσημα» μόνο σε μπαράκια και καφετέριες; Κάνεις τον πολύξερο και νομίζεις ότι είσαι και ο «πρώτος», αυτός που θα έλυνε όλα τα προβλήματα του κόσμου αν τον έκαναν για μια βδομάδα πρωθυπουργό.

Πόσο μάλλον για τρεις-τέσσερις μήνες...  Απαξ, όμως, και η ζωή από σπόντα κάνει τον υποθετικό χαβαλέ σου πραγματικότητα, τότε φαίνεται πολύ γρήγορα ποιοι είναι πραγματικά έξυπνοι και ποιοι οι εξυπνάκηδες του φραπέ. Αλήθεια, ΠΟΙΟΣ ΕΞΥΠΝΑΚΙΑΣ από τόσους και τόσους συριζολογούντες σκέφτηκε την πανηλίθια θεωρία που επαναλάμβαναν κάθε μέρα ότι, αν δεν έχουμε λεφτά για συντάξεις και μισθούς, θα προτιμήσουμε να πληρώσουμε τον λαό αντί τη δόση των πιστωτών;

Κλείσιμο
Μα αν πληρώσεις μισθούς-συντάξεις αποκλειστικά ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, και ρίξεις ΦΕΣΙ σε Λαγκάρντ, Ντράγκι και Ε.Ε., δεν θα υπάρξει μισθοδοσία σε ευρώ τον επόμενο μήνα! Σε πόσο αδαείς νομίζουν ότι απευθύνονται, που πιστεύουν ότι οι όποιοι δανειστές θα συνεχίσουν να δίνουν λεφτά ενώ δεν θα τους ξεπληρώνουμε (φωναχτά και προκλητικά); Απάντηση: Προσπαθούν να κοροϊδέψουν τουλάχιστον το 50% των δυστυχισμένων Ελλήνων που είναι είτε συνταξιούχοι, είτε χαμηλόμισθοι στην πλειονότητά τους δημόσιοι υπάλληλοι συν το ενάμισι εκατομμύριο των ανέργων που ελπίζουν μες στη συμφορά τους -ποιος να τους κακίσει;- σε πιθανές... νέες προσλήψεις που προαναγγέλλουν εκ του πονηρού για να ’χουν κόσμο στο περίμενε.

Ολοι αυτοί οι Ελληνες μπορεί να μην ξέρουν ή να μη θέλουν να συνειδητοποιήσουν τις ασυναρτησίες που μας κοπανάνε όσο στα ATM βρίσκουν λίγες εκατοντάδες ευρώ στον λογαριασμό τους. Αν ΔΕΝ τα βρουν έστω για δύο ώρες, όπως συνέβη τις προάλλες, μόνο τότε θα καταλάβουν την απέραντη απάτη που τους σερβίρουν καθημερινά με τα non-paper και τα σχετικά. Ολοι λένε ότι αυτή την εικόνα «είδε» μπροστά του ο Τσίπρας και πήγε και υπέγραψε τα πάντα.

Από εξυπνάκηδες, δυστυχώς, άλλο τίποτα, ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί, το ’παμε, αποδεικνύεται και στατιστικά ότι δεν είναι το κόμμα που γεννήθηκε κυρίως από ταξική πάλη και κοινωνικούς αγώνες (όπως το ΚΚΕ στην πλειοψηφία του), αλλά μάλλον στις καφετέριες, στα αμφιθέατρα και τους διαδρόμους των υπουργείων όπου είχαν παρεισφρήσει σχεδόν όλοι τους. (Δεν είναι περίεργο ότι το 90% των Συριζαίων αξιωματούχων και στελεχών είναι... δημόσιοι υπάλληλοι;). Η ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΕΞΥΠΝΑΔΑ, όμως, ή μάλλον ο εξυπνακισμός της κακιάς ώρας είναι το κόλπο που έχουν σκεφτεί με το Δημοψήφισμα για την «τελική συμφωνία»... είτε την εγκρίνουν, λέει, είτε όχι!

Διότι, ναι μεν ο λαός «τούς έδωσε το δικαίωμα να διαπραγματευτούν», αλλά καταπώς το λένε «δεν τους έδωσε το δικαίωμα και να αποφασίσουν»! Ωραίο, ε; Αυτοί θα διαπραγματευτούν, με ή χωρίς εισαγωγικά, αυτοί θα διαμορφώσουν το όποιο δημοψηφισματικό δίλημμα και μετά... θα νίψουν τας χείρας τους για να αποφασίσει ο λαός... αν θα τους χρυσοπληρώσει ή αν θα φαλιρίσει. Κι επειδή, απ’ ό,τι φαίνεται, το δίλημμα δεν θα είναι «Προτιμάτε αυξήσεις ή νέες προσλήψεις;» ή, ξέρω γω, «Ναι ή ΟΧΙ στο να ξαναπάρουμε πίσω τα κλεμμένα;», αλλά θα εδραιώνεται μάλλον στο στυλ «Γουστάρετε Σκύλλα ή Χάρυβδη;», την έχουν δει ότι μονά-ζυγά κερδισμένοι θα ’ναι! Τι λε, ρε φίλε; Εχει κι άλλα παιδιά τόσο ξύπνια σαν κι εσένα η μάνα σου; Δηλαδή, ενώ ήδη έχεις φέρει τη χώρα τρία χρόνια πίσω διαπραγματευόμενος με τους σαδιστές-εγκληματίες-«κακές-τρελές» (πες τους όπως θες) της Ε.Ε., θα καλέσεις τον κόσμο να αποφασίσει αν αποθεώνει το νέο σκληρό πρόγραμμα «εθνικής σωτηρίας» ή αν προτιμά τη χρεοκοπία; Μα τα καινούρια πρόσθετα μέτρα άνω των 10-15 δισ., όπως τους «ξεφεύγει» και λένε, ΔΕΝ ΗΤΑΝ στο πρόγραμμα! Ούτε οι νέοι φόροι που πέφτουν από παντού. Εγιναν αναγκαία όσο το «Βαρουφιστάν» διαπραγματευόταν!

Αυτό είναι το πρόσθετο κόστος της περήφανης έντιμης διαπραγμάτευσης. Σοβαρά; Και θέλετε και μπράβο; Ας μας το λέγατε από πριν, να προτιμούσαμε καμιά... «ταπεινή και ανέντιμη» συμφωνία ΑΝ ήταν να μας ερχόταν πιο φθηνά... Τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά; Α μπα... τίποτα καινούριο! Ενα από τα βασικά συστατικά στοιχεία της λεγόμενης «Αριστεράς», πέρα από το ότι πάντα φταίει κάποιος άλλος, είναι ότι την ευθύνη πρέπει να την πάρει κάνας ΤΡΙΤΟΣ, και ένας τέταρτος να πληρώσει τη νύφη. Εκείνοι διαπραγματεύτηκαν, οι Ελληνες ξαναχρεώθηκαν! Μονά ζυγά, κερδισμένοι. Το ξανάπαμε.

Και τώρα θέλουν να βάλουν Δημοψήφισμα - μονόδρομο εκβιασμού σ’ εμάς; Να αποφασίσουμε τι; Γκιλοτίνα ή αγχόνη; Ξαφνικό ή σταδιακό θανατικό; Διότι το θέμα δεν είναι μόνο αν δέχεσαι «αναγκαστικά» τα συγκεκριμένα νέα μέτρα για να «σωθείς» πρόσκαιρα, αλλά αν πιστεύεις στ' αλήθεια ότι με αυτή την κυβέρνηση, που είναι κατεξοχήν κρατικιστική και αντιαναπτυξιακή, μπορεί να υπάρχει ελπίδα. Ελπίδα να γίνουμε κανονική χώρα. Θέλουν λευκή επιταγή έτσι στα τυφλά;

Σε ένα πιθανό ψευτοδημοψήφισμα (εφόσον θυμίζει τα γνωστά καθεστώτα που σου υποβάλλουν αναγκαστικό ερώτημα που δεν επιδέχεται άρνηση, για να το έχουν μετά σημαία) η πιο έντιμη στάση είναι μία απέραντη αποχή. Κι ας κάνουν ό,τι νομίζουν! Μια φορά στη ζωή τους να αναλάβουν την ευθύνη.

Οι άμεσες εξελίξεις θα δείξουν αν όντως θέλουν να είμαστε Ευρώπη ή το πάνε για κάτι άλλο, όπου με τα λεφτά της Κοινότητας και τους δικούς μας φόρους θα ζουν, θα βασιλεύουν και θα παριστάνουν τους αριστερούς με το αζημίωτο σε μία φτωχοποιημένη Ελλάδα. (Είναι τυχαίο ότι η πρώτη δουλειά τους ήταν μια μυστική σκανδαλώδης συμφωνία εξοπλισμών 500 εκατ. δολαρίων που δεν την ενέκριναν ούτε οι δικοί τους;

ΚΑΙ ότι το δεύτερο ήταν να καταργήσουν τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ;) Ειλικρινά, θα ήθελα να τους πιστέψω ότι επιδιώκουν την επιβίωση και τη πρόοδο της χώρας μέσα στην Ε.Ε., αλλά διαισθάνομαι ότι όσο πιο πολλά αδιέξοδα βρίσκουν μπροστά τους τόσο περισσότερα παραμύθια μάς λένε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ