Αγρια θηρία
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Αγρια θηρία

Περίπτωση ποδοσφαιρική, χαρακτηριστική και αποκαλυπτική.

Επειδή ο Κοντονής επιχειρεί να βάλει τάξη σ αυτή την ανεξέλεγκτη αρένα άγριων θηρίων. Επειδή επιχειρεί να εφαρμόσει ευρωπαικούς κανόνες στοιχειώδους ευπρέπειας. Επειδή δηλαδή επιχειρεί να αποκαταστήσει την χαμένη και κατ επανάληψη διακορευμένη τιμή του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Ετσι εφόρμησαν άπαντες να τον κατασπαράξουν. Με το παντελώς διάτρητο και κακοφορμισμένο επιχείρημα του «αυτοδιοίκητου». Οτι δηλαδή θα μας αποβάλουν οι διεθνείς οργανώσεις. Οτι οι ομάδες μας δεν θα παίζουν στα ευρωπαικά γήπεδα!

Και η Θάτσερ ρε παιδιά που το τόλμησε και το έπραξε; Κι αυτή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν; Κι αυτή κομμουνίστρια; Κι αυτή του Βουνού;

Κλείσιμο
Και η Θάτσερ η «κομουνίστρια» που το επέβαλε κι έτσι εξαφανίστηκαν από τα βρετανικά γήπεδα οι χουλιγκάνοι; Και οι αγγλικές ομάδες που συμφώνησαν;

Μπα σημασία δεν δίνουν. Εδώ σου λέει είναι Βαλκάνια. Και οι μπαλαδόροι κάνουν ότι γουστάρουν

Προσέξτε τώρα επιμελημένη και σκηνοθετημένη «σχιζοφρένεια». Οσο το κράτος απέχει και δεν κάνει τίποτα, τότε άπαντες εφορμούν να κριτικάρουν και να «στηλιτεύσουν» την αδιαφορία της Πολιτείας

Μόλις η αδιάφορη Πολιτεία αφυπνιστεί και ορμήσει εναντίον χουλιγκάνων, τότε το τροπάρι αλλάζει και καταλήγει σε κίνδυνο ποδοσφαιρικού Grexit

Δεν τους πιάνεις με τίποτα. Και τα δικά τους δικά τους και τα δικά μας δικά τους. Οπως με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Οσο οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι σκουριασμένοι και διαπλεκόμενοι, όλοι εναντίον του κράτους. Μόλις ανακοινωθούν κάποια μέτρα, ευρωπαικούς τύπου, τότε αρχίζει η μουρμούρα και η κριτική!

Και κάτι ακόμα. Για το «αυτοδιοίκητο» της ΕΠΟ ο λόγος. Που δεν κάνει τίποτα. Που δεν επιβάλλει αυστηρούς κανόνες. Που δεν εφαρμόζει τα ευρωπαικά δεδομένα. Που οι κάμεες ασφαλείας είναι παροπλισμένες. Που το ηλεκτρονικό εισιτήριο είναι μια ιστορία «επιστημονικής φαντασίας», Που αρκετές ομάδες δεν έχουν τα απαραίτητα προσόντα να συμμετέχουν στην Α Εθνική. Που τα γήπεδα είναι ξεχαρβαλωμένα. Και που ακόμα στο γήπεδο της Λεωφόρου τουαλέτα να βρεις πρέπει να διασχίσεις το μισό γήπεδο και αναζητήσεις κάποιο κλειδί!

Ολα αυτά εντελώς «ευρωπαικά». Ολα αυτά εντελώς καμωμένα από μια Ομοσπονδία που ταίζεται με κρατικά λεφτά. Ολα αυτά από ομάδες που χρωστάνε τα μαλλιά της κεφαλής τους!

Ετσι για να λένε ότι έχουμε επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Οπως έχουμε κανονικό κράτος!

Η λύση του προβλήματος απλή. Την γνωρίζουν αλλά δεν επιθυμούν να την υιοθετήσουν. Με το πρώτο μπουκάλι και το πρώτο βεγγαλικό διακοπή του αγώνα. Με το ηλεκτρονικό εισιτήριο ταυτοποιείται αμέσως ο κανίβαλος που εκτόξευσε βεγγαλικά και μπουκάλια. Και με την κάμερα φωτογραφίζεται το ίδιο πρόσωπο και έτσι μπουζουριάζεται και φυλακίζεται με συνοπτικές διαδικασίες!

Και τέλος κάτι ακόμα. Προς όλους αυτούς τους γελοίους που παριστάνουν τους σχολιαστές και δημοσιογράφους. Ακούστε καλά κύριοι της αθλητικής παρα-δημοσιογραφίας. Εσείς που υμνείτε το ποδόσφαιρο Ισπανίας, Αγγλίας και Γερμανίας. Είδατε ποτέ στα γήπεδα αυτών των χωρών να κυκλοφορούν και να περιφρουρούν ένστολοι μπάτσοι; Ούτε ένας!

Τότε γιατί ο κάθε Ελληνας πολίτης να πληρώνει φόρους ώστε κάθε Σαββατοκύριακο χιλιάδες αστυνομικοί να εγκαταλείπουν τις γειτονιές μας για να καταλήγουν στα γήπεδα των κανιβαλων; Μωρέ θράσος που το έχετε!

Αν οι ομαδάρες σας και οι προεδράρες σας δεν έχουν φράγκα να μισθώσουν ιδιωτικούς μπάτσους μας είναι παντελώς αδιάφορο. Αφήστε τους βάρβαρους και τα άγρια θηρία να κατασπραράξουν ο ένας τον άλλο. Είναι κι αυτό μια λύση. Ισως μ αυτό τον τρόπο, δια του αλληλοφαγώματος, να μειωθεί το πλήθος των κανιβάλων και έτσι ξεβρωμίσει ο τόπος! 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ