Η οργή της γιαγιάς
Tasos_karamitsos4

Τάσος Καραμήτσος

Η οργή της γιαγιάς


Αν θέλει ο Τσίπρας και το επιτελείο του να δουν τι πρόκειται να (τους) συμβεί έτσι και δεν πληρωθούν μισθοί και συντάξεις του Δημοσίου τους ερχόμενους μήνες στη χώρα, αρκεί να ζητήσουν να δουν (αν δεν τα είδαν ήδη) τα βίντεο από τα ρεπορτάζ των καναλιών της προηγούμενης Τρίτης. Αλαφιασμένοι οι παππούδες και οι γιαγιάδες στέκονταν έξω από τα ΑΤΜ των τραπεζών σχηματίζοντας τεράστιες ουρές και έβριζαν τους πάντες και τα πάντα γιατί άργησαν να μπουν οι συντάξεις του ΙΚΑ τρεις ώρες.

 Η αλήθεια είναι ότι οι συντάξεις (του ΙΚΑ) δεν άργησαν να μπουν στα τραπεζικά μηχανήματα ανάληψης μετρητών γιατί χάλασε το σύστημα, όπως είπε η κυβέρνηση, αλλά γιατί άργησαν οι αρμόδιοι να συμπληρώσουν τα λεφτά από τα άδεια ταμεία.

Για να λέμε και του στραβού το δίκιο όμως, δεν έγινε δα και τίποτα για τρεις ώρες καθυστέρηση όταν στον ιδιωτικό τομέα οι εργαζόμενοι την τελευταία τριετία καθυστερούν να πληρωθούν τρεις και έξι μήνες. Αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα.

Ας σκεφτούν, λοιπόν, ο Τσίπρας και οι νέοι διαπραγματευτές τι θα συμβεί στην Ελλάδα και πόσο έτοιμοι για... αξιοπρέπεια είναι οι Ελληνες συνταξιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι στην περίπτωση που μείνουν απλήρωτοι για έναν μήνα. Ή, όταν τους πει ο σοφός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που μιλάει για κάτι περίεργα χαρτάκια αντί μετρητών (IOU), τι έχει να γίνει στα χωριά και τα λαγκάδια της επικράτειας. Θα πέφτουν πέτρες από παντού. Γιατί ναι μεν ο Βαρουφάκης δεν θα υπάρχει, μια που είναι ήδη με το ένα πόδι στο Τέξας, αλλά το θέμα απλά είναι αν φεύγοντας θα καταγγείλει τους... νενέκους του ΣΥΡΙΖΑ για να γελάσει ο κάθε πικραμένος.

 Τρεις μήνες τώρα η κοινή γνώμη με τις δημοσκοπήσεις, οι νοήμονες και όχι προκατειλημμένοι Ελληνες, ακόμα και όψιμοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, δεξιοί και κεντροαριστεροί, φωνάζουν στον Τσίπρα και την παρέα του «κάντε μια συμφωνία γιατί θα πνιγούμε». Φτάσαμε πλέον σε αδιέξοδο και τώρα απλά δεν διαπραγματευόμαστε, αλλά θα συρθούμε σε μια συμφωνία πλήρως εξουθενωμένοι, σε μια συμφωνία που εκ των πραγμάτων σταδιακά θα αποδειχτεί χειρότερη αφού τα μεγέθη της οικονομίας καταρρέουν. Η ύφεση είναι στην πόρτα μας και πάλι.

Δηλαδή τι ακριβώς θα πάθει η Ευρωζώνη αν ψηφίσουμε περήφανα «όχι» στη συμφωνία ή πάμε σε εκλογές με περιορισμό κεφαλαίων στις τράπεζές μας 100 ευρώ την ημέρα και βλέπουμε; Θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα εντός του ευρώ γιατί εκτός του ευρωπαϊκού νομίσματος δεν γίνεται, τουλάχιστον για κάναν χρόνο, αφού ούτε νόμισμα δεν προλαβαίνουμε να τυπώσουμε.

Πάμε, λοιπόν, να τελειώσουμε τη συμφωνία, να κυβερνήσουν όσο τους αναλογεί και να πάνε να συναντήσουν τον ΓΑΠ με τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο. Χωρίς τουλάχιστον να προκληθεί εθνική τραγωδία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network