Ο χαμένος τα παίρνει όλα
vasilis-dalianis1

Βασίλης Δαλιάνης

Ο χαμένος τα παίρνει όλα

Πρόκειται για μια από τις ελάχιστες φορές, που τόσο λίγοι άνθρωποι κατάφεραν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να προξενήσουν τόσο μεγάλη ζημιά.

Η «αλλαγή ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης», η «σιγουριά» για την επικράτηση μιας διαφορετικής πολιτικής, δηλαδή μιας πολιτικής στο πλαίσιο της ριζοσπαστικής «Αριστεράς» που, δήθεν, θα  κυριαρχούσε στην Ε.Ε. δεν αποδεικνύει απλώς τον ανόητο ιστορικό ντετερμινισμό των περισσότερων στελεχών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, αλλά κυρίως την πλήρη αδυναμία τους να κατανοήσουν την ευρωπαϊκή πραγματικότητα.  

Η προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να δείξει στο ελληνικό και μόνο κοινό πως κάνει κάποια «διαπραγμάτευση», λέξη τοτέμ για τους ψηφοφόρους που θεώρησαν την ουσιαστική απομάκρυνσή μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως αυτοσκοπό, γυρίζει ήδη εναντίον της. Οι συνεχείς συναντήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Καγκελάριο της Γερμανίας, ίσως να έχουν μια μικρή απήχηση σε ορισμένους Έλληνες  ψηφοφόρους οι οποίοι τυφλωμένοι από την διαρκή κατήχηση της συγκυβέρνησης, θεωρούν πως εξελίσσεται κάποιου είδους διαπραγμάτευση..   

Στην ουσία πρόκειται για την χειρότερη τακτική που θα μπορούσε να ακολουθήσει οποιοιδήποτε κυβέρνηση. Οι συνεχείς συναντήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού με την Καγκελάριο της Γερμανίας και τον Πρόεδρο της Γαλλίας, έχουν προκαλέσει την οργή κάποιων ιδρυτικών κρατών –μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως του Λουξεμβούργου, του Βελγίου και της Ολλανδίας, καθώς βλέπουν τον πρωθυπουργό της Ελλάδας να προσπαθεί να μοιράσει στα δύο την Ε.Ε  

Κλείσιμο
Ο κ. Τσίπρας κατάφερε μέσα σε 100 ημέρες να μετατρέψει σε εχθρούς τις κυβερνήσεις  18 κρατών  μελών της Ευρωζώνης, Πρόκειται όντως για επίτευγμα.  Η ελληνική κυβέρνηση ποντάρει τα ρέστα της στην επιρροή της Γερμανίας, ξεχνώντας τελείως πως το πρωτογενές και παράγωγο Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πολύ πιο ισχυρό. 

Η ελληνική πλευρά νομίζει πως διαπραγματεύεται. Οι εταίροι μας νομίζουν πως σοβαρολογούμε. Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η ελληνική κυβέρνηση απομονώνεται διαρκώς, με κάποια στελέχη της να θεωρούν ακόμα την αυτοχειρία ως επιλογή. 

Ο χαμένος τα παίρνει όλα  Το τελευταίο ,ίσως, επιχείρημα, της ελληνικής κυβέρνησης, πριν την κατανόηση της πραγματικότητας. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ