Τσιμουδιά!
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Τσιμουδιά!

Για μια στιγμή. Γιατί θα τρελαθούμε εντελώς. Είναι αλήθεια ότι η κυβέρνηση έχει καταλήξει στα καναβάτσα; Είνα!

Είναι αλήθεια ότι, ανεξάρτητα από πρόσωπα και κόμματα, το ευρωπαικό διεθυντήριο μας γρονθοκοπεί ανεηλεώς; Είναι!

Είναι αλήθεια ότι μέχρι στιγμής ο Τσίπρας δεν υποχωρεί με τίποτα από τις κόκκινες γραμμές; Είναι!

Είναι αλήθεια ότι αυτές οι κόκκινες γραμμές αφορούν στο κούρεμα μισθών, συντάξεων, επικουρικών, στις μαζικές απολύσεις και στην αύξηση του ΦΠΑ; Είναι!

Είναι αλήθεια πως αν υποχωρήσει και υπογράψει αυτά τα κουρέματα και όλα αυτά τα μέτρα, θα προκληθεί ακόμα μεγαλύτερη ύφεση; Είναι!

Είναι αλήθεια ότι εκ της υφέσεως θα καταστραφούν ασφαλιστικά ταμεία, θα περιοριστούν ακόμα περισσότερο και οι κρατικές χορηγήσεις προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση; Είναι!
Κλείσιμο

Και τέλος είναι αλήθεια ότι βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη καμπή των διαπραγματεύσεων, ότι τα δημόσια ταμεία έχουν στεγνώσει από χρήμα και ότι μόνο από τα διαθέσιμα θα μπορέσει ο Τσίπρας να πληρώσει μισθούς και συντάξεις; Είναι!

Επομένως είναι η δεν είναι προς όφελος Ασφαλιστικών Ταμείων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συνταχθούν σ αυτή την μάχη με την κυβέρνηση; Και μάλιστα με μια κυβέρνηση που έχει εκλεγεί ακριβώς μ αυτή την πολιτική. Οτι δηλαδή δεν θα προχωρήσει σε κουρέματα, σε αύξηση των φόρων και σε μαζικές απολύσεις; Είναι!

Επομένως από που θα βρει τα χρήματα ο Τσίπρας; Από τον τοίχο; Από τον ουρανό; Από το πουθενά;

Για όνομα του θεού. Αν όλοι αυτοί οι δήθεν «αντάρτες» επιθυμούν, με την τζάμπα μαγκιά τους να υποχωρήσουμε στις απιτήσεις των δανειστών και να βάλουμε θηλιά στο σβέρκο των εργαζομένων και των συνταξιούχων, να βγουν και να το πουν ανοικτά!

Αλλιώτικα τσιμουδιά. Και που σαι. Σ εσένα το λέω «αντάρτη» μου. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση-σύμφωνα με στοιχεία από την αρμόδια επιτροπή επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ- είναι το πιο διεφθαρμένο, το πιο διαπλεκόμενο «κομμάτι» της γενικής κυβέρνησης!

Στην πραγματικότητα, από τον λογαριασμό της ΔΕΗ, το 60% καταλήγει στον Δήμο της περιοχής μας και στη ΝΕΡΙΤ. Τι τα κάνουν τα λεφτά οι τοπικοί άρχοντες; Στις περισσότερες περιπτώσεις βολεύουν τους εργολάβους τους και την εκλογική τους πελατεία. Επομένως πάλι τσιμουδιά!

Και τέλος κάτι ακόμα και για τους γαλαζοπράσινους παπαγάλους. Παρέα με τα πολιτικά αφεντικά τους. Οταν είναι στην εξουσία κάθε «αντάρτικο» είναι παράνομο και αντικανονικό. Οταν όμως είναι αντιπολίτευση και το «αντάρτικο» τους βολεύει, τότε τσουπ υπέρ των παραβατών και «επαναστατών»!

Ο πατριωτισμός τους εξαντλείται με τον φιλοτομαρισμό τους. Οι αξίες τους τελειώνουν εκεί που αρχίζει το συμφέρον τους. Ο καιροσκοπισμός τους επικών διαστάσεων. Ολοι αυτοί και η κοινωνία η παραγωγική, δύο κόσμοι εχθρικοί! 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ