Φλερτάροντας με την άβυσσο
pollatos

Μάκης Πολλάτος

Φλερτάροντας με την άβυσσο

Αν είναι να σωθεί η χώρα να ανοίξουν και τα παγκάρια, να δώσουμε και τους κουμπαράδες των παιδιών, όλο και κάποια ευρώ θα βρεθούν. Υπό προϋποθέσεις δεν έχω αντίρρηση.

Προηγουμένως όμως να μας εξηγήσουν πώς είναι η κατάσταση. Οχι να συνεχίζεται η κοροϊδία με τις δημόσιες δηλώσεις υπουργών και άλλων κυβερνητικών παραγόντων προς το εσωτερικό της χώρας με ατάκες τύπου «έλα μωρέ», «δεν τρέχει τίποτα», «δεν θα μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε», ενώ την ίδια ώρα πανικόβλητοι μαζεύουν ό,τι δεκάλεπτο υπάρχει από τα δημόσια ταμεία.

Διότι όταν στραγγίζουν τα χρήματα του ΕΣΠΑ, κάνουν αφαίμαξη στα διαθέσιμα των δήμων, δεσμεύουν το ταμείο του Μουσείου της Ακρόπολης και γενικώς σκουπίζουν από ρευστό όποιο δημόσιο ταμείο έχει ένα φτωχό αποθεματικό, ε,τότε, δεν μου το βγάζεις από το μυαλό ότι κάτι κακό συμβαίνει.

Όμως να ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει, αν έχουν στρατηγική για Grexit -δεν εννοώ ντε και καλά την έξοδο από το ευρώ, με τον όρο Grexit στο πλαίσιο της δημιουργικής ασάφειας μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι εννοούμε την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση (όπως θεσμοί=Τρόικα, πρόγραμμα γέφυρα=μνημόνιο, μέτρα=μεταρρυθμίσεις και τόσες άλλες μετονομασίες)- πού θέλουν να το πάνε βρε αδερφέ στο τέλος.

Κλείσιμο
Γιατί αν δεν ξέρουν και όλοι μαζί οι Έλληνες πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα, κινδυνεύουμε να τσακιστούμε στα βράχια όπως οι μετανάστες που προσάραξαν σε παραλία της Ρόδου κι ενώ όλοι τους έβλεπαν και ήθελαν -τι λέω ήθελαν, προσπάθησαν- να τους βοηθήσουν, τελικώς το κακό έγινε. Η τραγωδία με τους 4 νεκρούς στη Ρόδο συνέβη live, σε απ' ευθείας μετάδοση και μπροστά στα μάτια των ντόπιων που ήθελαν να βοηθήσουν τους πρόσφυγες (είμαι politically correct κυρία Τασία δεν μπορείς να πεις) αλλά δεν τα κατάφεραν να τους σώσουν όλους.

Έτσι κάπως φοβάμαι ότι μπορεί να εξελιχθεί our greek drama. Και να τρέχουμε για πουρνάρια (ναι, εμείς που χτίζαμε Παρθενώνες όταν οι άλλοι «βάρβαροι» Ευρωπαίοι ήταν κρεμασμένοι πάνω στα δέντρα) την ώρα που κάποιοι από τους δανειστές θέλουν να μας βοηθήσουν αλλά δεν ξέρουν τι θέλουμε εμείς...

Εχει ο καπετάνιος χάρτη για να αποφύγουμε τα βράχια ή θα καταντήσει σαν τον διακινητή (βλέπετε; Δεν γράφω δουλέμπορος) των προσφύγων που βλέποντας την επερχόμενη προσάραξη εξαφανίστηκε πρώτος; Κι αν έχει χάρτη μπορεί να τον διαβάσει ή μήπως έχουμε να κάνουμε με αντίγραφο του... Γιάνη μου το μαντήλι σου που λέει ότι διαπραγματεύεται για οικονομική συμφωνία αλλά φαίνεται να μην ξέρει τα θεμελιώδη οικονομικά στοιχεία της χώρας;

Η κυβέρνηση αυτή την ώρα είναι προφανές ότι ταλαντεύεται: Μοιάζει να θέλει έναν συμβιβασμό με τους πιστωτές, αλλά δεν θέλει να της κοστίσει πολύ, πρέπει να ικανοποιήσει και την ομάδα Στρατούλη (που έχει πάρει την πρωτοβουλία κινήσεων από τους υπόλοιπους της Αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ και ο Λαφαζάνης απλώς ακολουθεί), επιδιώκει να πάρει και κάποια χρήματα από τους Ευρωπαίους αλλά προς Θεού (τώρα που ο Τσίπρας τα βρήκε με τον Ιερώνυμο μπορώ να το λέω) να μην δείξει ότι έκανε υποχωρήσεις.

Δυστυχώς ή ευτυχώς, το δόγμα «άλλα λεγες, αλλλα κανες, άλλα πες κι άλλα κάνεις, άλλα λογιάζεις κι άλλα λες κι άλλα στο νου σου βάνεις» το είδαμε σε μια σειρά σοβαρών θεμάτων:
- με τους μετανάστες που πρώτα άνοιξαν τα κέντρα, τους απελευθέρωσαν, τους κάλεσαν to visit Greece και μετά προσπαθούν να τους συμμαζέψουν,

- με την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού την οποία έσπευσαν να προωθήσουν νομοθετώντας, δείχνοντας πλήρη αδιαφορία για την οργή των Αμερικανών που θεώρησαν την οικειοθελή αποφυλάκιση του πρώην μέλους της 17 Νοέμβρη εχθρική πράξη. Όμως οι τοπικοί μαθητευόμενη μάγοι πρέπει να έχουν στο μυαλό τους πως οι Αμερικανοί έχουν αποδείξει ότι δεν ξεχνούν, εννοούν αυτά που λένε κι όταν προειδοποιούν απλώς περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να σου τη φέρουν big time,

- με την εκταμίευση μισού δισ.δολαρίων για να ανακασκευάσουμε σαπάκια που ούτε στο Πολεμικό Μουσείο μπορούν να εκτεθούν όπως είναι κι ας έλεγε η ίδια η εταιρεία που τα κατασκεύασε και ανέλαβε και την «αναβάθμισή» τους ότι είναι πεταμένα λεφτά και δεν συμφέρει. Εδώ βέβαια τίθεται μείζον θέμα δημοσίου συμφέροντος κι όσο κι αν κάποιοι θέλουν τη δικαιοσύνη τυφλή και μουγγή, οι δικαστές έχουν αποδείξει ότι ούτε αυτοί ξεχνούν.

Η Λαγκάρντ το είπε με ένα τίτλο: Ο μήνας του μέλιτος τελείωσε. Αν ορισμένοι θεωρούν ότι μετά τα πρώτα ταξιδάκια για να γιορτάσουμε το γάμο (ανάληψη της διακυβέρνησης) και την αποθέωση από τους καλεσμένους (δημοσκοπήσεις) είναι ώρα να τρέχουμε σε δικηγόρους για διαζύγια (σαν αυτούς που συνάντησε μυστικά ο Βαρουφάκις στην Ουάσιγκτον κι έχουν ειδίκευση στις χρεοκοπίες κρατών), τουλάχιστον να μας το πουν να το ξέρουμε κι εμείς, να προλάβουμε έστω να φορέσουμε σωσίβιο...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network