Ποιοι εντός και εκτός θέλουν να μας κάνουν επίτηδες λαθρομετανάστες στο ευρώ;
anastasiadis_themos

Θέμος Αναστασιάδης

Ποιοι εντός και εκτός θέλουν να μας κάνουν επίτηδες λαθρομετανάστες στο ευρώ;

Προφανώς κάποιους βολεύει πολύ το να σέρνεται η χώρα μες στην οικονομική αβεβαιότητα, στην κρίση, στη φτώχεια, στη χρεοκοπία και την έλλειψη οιασδήποτε προοπτικής. Κάνει μπαμ! Γιατί αν ήταν αλλιώς δεν θα πήγαιναν… «με το πάσο τους», είτε αυτό εκφράζεται μέσω της λογικής Σόιμπλε (Μάιο είπατε, Αθήνα; Γιατί όχι Ιούνιο…), είτε Φλαμπουράρη (έλα, μωρέ, θα δούμε. Κάποια λύση θα βρεθεί). Κατά έναν περίεργο λόγο και οι έξω και οι «δικοί μας» φαίνεται να μη βιάζονται καθόλου, ενώ εδώ όλος ο κόσμος πνίγεται και ζει μέρα με τη μέρα περιμένοντας τα περιοριστικά μέτρα, ένα κάποιου τύπου Grexit ή τη δραχμή. Ποιον και γιατί άραγε συμφέρει να πηγαίνει η Ελλάδα απ’ το κακό στο χειρότερο, έως ότου εξαντληθεί τελείως και παραδοθεί ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ; Τους έξω ή… μήπως και κάποιους ΜΕΣΑ; 

Καταρχάς οι Δανειστές μας, οι Εταίροι μας, οι… «Ευρωπαίοι»,  αλήθεια, τι έχουν να χάσουν περιμένοντας; Και το καρβέλι και το τυρί και το μαχαίρι στα χέρια τους είναι. Η Ελλάδα έχει το οικονομικό πρόβλημα και όχι ο Ντράγκι! Ζοχαδιασμένος ή όχι, ο Σόιμπλε με τον Gianis δεν μας έχει καμία, μα καμία ανάγκη, ενώ στην Αθήνα σηκώνουν λεφτά ακόμη κι από τα αποθεματικά των φιλόπτωχων ταμείων για να βγει η δόση προς τον έναν ή τον άλλον. Για όποιον ενημερώνεται στοιχειωδώς και από ξένα ΜΜΕ, είναι εύκολη η διαπίστωση πως η Ελλάδα θεωρείται πια ΧΑΜΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ, έτσι κι αλλιώς, τόσο για τους επενδυτές όσο και για την κοινή γνώμη. Με το συμπάθιο, δηλαδή, «να» κι αν μείνουμε, «να» κι αν δεν μείνουμε στο ευρώ. Πέντε χρόνια τώρα και με τρεις διαφορετικές κυβερνήσεις, το πήραν απόφαση ότι πρόκειται για μια ανάδελφη χώρα με επιεικώς ιδιόρρυθμες πολιτικές ηγεσίες και έναν αποτρελαμένο λαό με τον οποίο καλώς ή κακώς δεν θα βγάλουν την άκρη που θέλουν με τα δικά τους μέτρα και σταθμά. Αρα μας «στεγανοποίησαν» για να μη μεταδοθεί το πρόβλημα, μας έβαλαν και στην εντατική του ELA για να μην τους μείνουμε στα χέρια κι έχουν το κρίμα στον λαιμό τους πως τους πέθανε αβοήθητο το «βλαμμένο».

Συγχρόνως σέρνουν το γραφικό circus του ΣΥΡΙΖΑ από Eurogroup σε Σύνοδο Κορυφής, απομυθοποιώντας αποτελεσματικά την υποτιθέμενη ευρωπαϊκή αριστερή εναλλακτική που εκπροσωπούσε. Ποιος περήφανος αριστερός; Αυτός που εξυμνεί τη Μέρκελ και αποτέλεσμα δεν έχει; Δυστυχώς, μας έχουν ΞΕΓΡΑΨΕΙ και θα είναι πολύ δύσκολη η επιβίωσή μας στο περιθώριο της Ευρωζώνης ακόμη κι αν δεν μας βγάλουν απ’ το νόμισμα. Θλιβεροί λαθρομετανάστες μέσα στο ευρώ! Αμάν, Παναγιά μου, μη ζήσουμε να δούμε τις Ελληνίδες και τα Ελληνόπουλα να στοιβάζονται πρόσφυγες ανθρωπιστικής κρίσης σε χώρες του Βορρά, όπως είναι εδώ, δυστυχώς, οι ατυχείς Σύριοι. Να κρύβονται από τις εκεί Αρχές, να κοιμούνται σε παγκάκια, να φωνάζουν ότι είναι Ευρωπαίοι-θύματα ενός εθνικολαϊκίστικου ριζοσπαστικού... μεσανατολικού πολιτικού συστήματος και να μην τους πιστεύει κανείς. Μακριά από μας ακόμα και η σκέψη! Ναι, λοιπόν, σίγουρα οι Ξένοι δεν έχουν κανέναν λόγο να βιάζονται και τους συμφέρει στην τελική να είμαστε όλο και πιο εξασθενημένοι. Εντός -τυπικά- ή εκτός ευρώ μπορεί να μην είναι γι’ αυτούς μεγάλη η διαφορά.

Κλείσιμο
Μήπως όμως υπάρχουν και στην Ελλάδα πολιτικές δυνάμεις εντός ΣΥΡΙΖΑ (αλλά όχι μόνο) που για κάποιο λόγο ΔΕΝ βιάζονται; Εξαιρούμε εκείνους τους… ουκ ολίγους που δεν καταλαβαίνουν ΚΑΝ τι συμβαίνει, που δεν αντιλαμβάνονται πώς λειτουργεί η παγκόσμια οικονομία, που προτιμούν να ζουν σε ένα ιδεολογικό σύννεφο. Ασ’ τους στην άκρη. Αραγε υπάρχουν κάποιοι άλλοι που συνειδητά και βάσει σχεδίου προωθούν τη ΜΗ ΛΥΣΗ και την παράταση του «λάθρα βιώσας» σε μια φάση (αν)ισορροπίας μεταξύ ανεκτής δυστυχίας και επικείμενης τραγωδίας; Υφίστανται σκοτεινά πολιτικά μυαλά και συμφέροντα που μετράνε, υπολογίζουν και στηρίζονται στο ότι η παρατεταμένη κρίση και η εντεινόμενη ΦΤΩΧΕΙΑ τούς ευνοούν πολιτικά και τους φέρνουν ψηφαλάκια; Αλήθεια, ο απελπισμένος και πεινασμένος Ελληνας σε ποιον θα στραφεί όσο περισσότερο στριμώχνεται; Στις ελπίδες… για ανάκαμψη ώστε να επωφεληθεί απ’ το πλεόνασμα του μέλλοντος (που ποτέ δεν θα ’ρθει), ή θα κοιτάξει να βρει μια άκρη με το κράτος ή οποιοδήποτε κρατικοδίαιτο ή κομματικό σύστημα; Το γκουβέρνο γίνεται όλο και πιο ισχυρό όσο πέφτει μαύρη πείνα γιατί είναι ο τελευταίος εργοδότης που μπορεί να πληρώνει όσο-όσο… έστω και σ’ ό,τι κι ό,τι (σε νόμισμα εννοούμε, χτύπα ξύλο, αν χρειαστεί). Σίγουρα πρέπει να ’ναι κανείς πολύ κυνικός και ψυχρός εκτελεστής για να οδηγεί εσκεμμένα μια ολόκληρη κοινωνία σ’ ένα απέραντο πτωχοκομείο, με το σκεπτικό ότι έτσι θα επιμηκύνει κατά πολύ την παραμονή του στην εξουσία. Πλην όμως δεν θα ’ναι ο πρώτος.

Ο κυνισμός περισσεύει και στην πολιτική, ιδίως όταν έχουμε να κάνουμε με κόμματα και ιδεολογίες που εκ φύσεώς τους γεννώνται όπου υπάρχει φτώχεια, θεριεύουν όσο φουντώνει η απελπισία, για να καταλήξουν κάποτε σε τραγωδίες ή γενοκτονίες: Ενδιαμέσως όμως έχουν περάσει ζωή και κότα αυτοί και η κομματική νομενκλατούρα και οι διάφορες «μαφίες» που αναπτύσσονται σαν μύκητες τριγύρω τους, για πολλά χρόνια, ή για δεκαετίες. Οπως στη φάση που είμαστε, ανάμεσά μας κάποιοι ζουν και βασιλεύουν κιόλας! Εχουν αρχίσει και κάτι περίεργα ντηλάκια που μυρίζουν «σκάνδαλο», απ’ ό,τι κατάλαβαν ήδη όλοι οι παροικούντες. Το ερώτημα είναι αν η ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ της παρατεταμένης ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ως μεθόδου επιβολής ενός νέου πολιτικού καθεστώτος είναι απλώς στα μυαλά κάποιων «χτυπημένων» ή φτάνει πολύ πιο ψηλά, εκεί όπου δεν φανταζόμαστε! Αν και μερικές φορές τα πράγματα είναι απλά: Ποιος ωφελήθηκε 5 χρόνια τώρα απ’ το ότι η Ελλάδα πάει απ’ το κακό στο χειρότερο; Ελα ντε! Αϊ γεια σου! Ή μάλλον... άι λιάσου. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network