Αποτελεσματικό μέτρο η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά μόνο αν ...
friksos-drakontidis2

Φρίξος Δρακοντίδης

Αποτελεσματικό μέτρο η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά μόνο αν ...

Καθόλου κακή η πρόθεση της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών, Νάντιας Βαλαβάνη να αυξήσει τον ΦΠΑ σε συγκεκριμένα νησιά τα οποία κατακλύζονται από τουρίστες, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη ως ένδειξη καλής θέλησης προς τους δανειστές μας.

Στη Μύκονο για παράδειγμα θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος, ότι αν το δίκλινο χρεώνεται  από 150 ευρώ τη βραδιά, το σετ ομπρέλα – ξαπλώστρα από 15 ευρώ και το ποτό από 10 ευρώ και παρ’ όλα αυτά δεν βρίσκεις σπιθαμή ελεύθερης άμμου να απλώσεις το κορμί σου τότε γιατί να μην βάλουν πλάτη οι Μυκονιάτες στα δημοσιονομικά της χώρας;

 Αν και δεν το βλέπω και τόσο δίκαιο ας συμφωνήσουμε ότι τα πράγματα βρίσκονται σε οριακό σημείο οπότε πρέπει να βρούμε άμεσα λύσεις για να γεμίσουμε τη λίστα των περιβόητων μεταρρυθμίσεων προκειμένου να εισπράξουμε το χρήμα.

Για να πας όμως στις Βρυξέλλες ως άλλος Τζέρι Μάγκουάϊρ και να αρχίσεις να ουρλιάζεις “ Show me the money” οφείλεις να έχεις σκεφτεί από πριν πως θα καταφέρεις να «κλειδώσεις» τα δικά σου έσοδα.

Πιστεύει κανείς άραγε στο υπουργείο Οικονομικών ότι στη Μύκονο και στη Σαντορίνη θα κόβουν αποδείξεις, ειδικά τώρα που θα αυξηθεί ο ΦΠΑ; Με εξαίρεση τα ξενοδοχεία, όλες οι άλλες επιχειρήσεις, τα μπιτς μπαρ, τα καφέ, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τα εστιατόρια είναι σχεδόν βέβαιο πως θα σηκώσουν πειρατική σημαία. 

Μόνο αν εγκαταστήσεις μόνιμα κλιμάκια που θα τα ελέγχουν με βάρδιες 24ωρες το 24ωρο.
Κλείσιμο

Έτσι ναι μπορείς να έχεις αποτέλεσμα. Και όταν αναφερόμαστε σε κλιμάκια δεν εννοούμε …επίλεκτα σώματα ανδρών και γυναικών μεταμφιεσμένων σε τουρίστες, αλλά κανονικούς υπάλληλους- ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών με ένδυμα παραλίας που θα βρίσκονται εκεί για όσο διαρκεί η τουριστική σεζόν.  

Για να εγκατασταθούν όμως τα κλιμάκια στα νησιά πρέπει πρώτα να μεριμνήσεις ώστε να εξασφαλιστεί η διαμονή τους. Διότι στη Μύκονο αυτή τη στιγμή δεν βρίσκουν δωμάτιο ούτε οι αποσπασμένοι γιατροί και αστυνομικοί και λοιποί δημόσιοι υπάλληλοι, ούτε καν το προσωπικό των ιδιωτικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται εκεί. Όσο και αν φωνάζει ο νέος δήμαρχος οι κάτοικοι κρατούν κλειστά τα σπίτια τους και τα ανοίγουν μόνο σε όποιον βάλει βαθιά το χέρι στη τσέπη. Δικαίωμα τους στο κάτω, κάτω.

Υ.Σ  Προσωπικά είμαι αντίθετος σε κάθε αύξηση του ΦΠΑ. Αντί να δίνεις κίνητρο στον επιχειρηματία να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του, αντίθετα, τον οδηγείς στην φοροδιαφυγή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ