Δεν βρέχει, έχει ήλιο με κυβέρνηση για πρώτη φορά “ αριστερά”
pafilas_dimitris

Δημήτρης Παφίλας

Δεν βρέχει, έχει ήλιο με κυβέρνηση για πρώτη φορά “ αριστερά”

Σε διάστημα δυο μηνών ο πρωθυπουργός κ. Α. Τσίπρας έχει κάνει άλματα σε σχέση με τον κ. Σαμαρά και ιδιαίτερα  για μια κυβέρνηση που είναι  “Πρώτη φορά Αριστερά”.

Είναι εκπληκτικό του πως μπορείς να βρεθείς “χειροπόδαρα” μ ένα νέο μνημόνιο και το  Μαξίμου να επιμένει ότι, δεν βρέχει, αλλά έχει ντάλα ήλιο. Στην επιστολή του, προς την καγκελάριο δέχεται την αξιολόγηση μέχρι τις 30 Απριλίου ( σημείο Β τελευταίας σελίδας), με αντάλλαγμα τα χρήματα και στο τρίτο σημείο προτείνει το νέο μνημόνιο ( Συμβόλαιο για την ανάκαμψη της Ελλάδας και την ανάπτυξη ). Δικαιολογημένα τα μέσα ενημέρωσης ( επειδή θα μοιραστεί εκ νέου η πίτα )  δεν τόνισαν αυτά τα σημεία, αλλά τους δραματικούς τόνους για την στάση πληρωμών. Άλλο να λες ότι σε πιέζουν απο  την ΕΚΤ, κι άλλο να αποδέχεσαι την αξιολόγηση. Ο πρωθυπουργός, όμως, ήταν πιο σαφής, όταν ενώπιον της Καγκελαρίου μίλησε για “ δημοσιονομική προσαρμογή”. Για όλα λοιπόν υπάρχει ένας τρόπος να τα πεις,  δίχως να χάσεις τους πάντες από   το εσωτερικό μέτωπο.

Μετά τις νέες ορολογίες, όμως, έρχεται η ώρα των πράξεων τις οποίες  περιμένουν στην Ευρώπη για να δώσουν χρηματοδότηση και, κυρίως, για να επανέλθει η Ελλάδα πίσω στο πρόγραμμα. Εδώ  ακριβώς, όμως, ξεκινούν τα δύσκολα. Έχουν αντιληφθεί στην κυβέρνηση του τι ακριβώς ζητούν ή την οποιαδήποτε παρανόηση θα την  πληρώσει πάλι  η ελληνική οικονομία ; Για παράδειγμα, απο   το ΤΧΣ “έφυγαν”  1,2 δισ. ευρώ με την υπογραφή του κ. Γ. Βαρουφάκη -  αφου το είχε συμφωνήσει -  και τώρα περιμένουμε να τα πάρουμε πίσω από τους φίλους μας εταίρους !!

Όμως, η κυβέρνηση την επόμενη περίοδο θα χρειαστεί να πει την αλήθεια. Καλύτερα η αλήθεια, παρά  το “γλείψιμο” από διάφορους του κατεστημένου που περιμένουν  να υπερασπιστούν στην πρώτη ευκαιρία  την κυβέρνηση.   
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ