Ο κανείς
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Ο κανείς

Συμφωνώ και προσαυξάνω. Οσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς στην κοινοβουλευτική συνάθροιση του κόμματός του. Περίπου είπε «οποιου του κοτάει ας με ρίξει. Ιδού η αμφισβήτηση ιδού και η αλλαγή της ηγεσίας»!

Απάντηση; Τουμπεκί ψιλοκομμένο. Οχι παίζουμε. Η αλλαγή ηγεσίας απαιτεί κοχόνες. Να σέρνονται και να σκάβουν το χώμα. Απαιτεί αναστήματα. Απαιτεί πραγματικούς αρχηγούς. Απαιτεί μονομάχους. Απαιτεί ρίσκα!

Ποιος μπορεί να τον αμφισβητήσει; Η Ντόρα; Να γελάσω. Μα η Ντόρα έκανε ό,τι περνούσε από τα χέρια της για να καταλήγει μετεξεταστέα σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Πάντα! Τι φταίει; Καλά θα κάνει να το σκεφτεί. Χωρίς στοιχειώδη αυτογνωσία πολιτικός χωρίς πυξίδα!

Ποιος άλλος; Ο Κυριάκος; Να γελάσω. Εις διπλούν. Μα ποιος σοβαρός άνθρωπος μπορεί να εμπιστευθεί το τιμόνι του κόμματός-και πολύ περισσότερο της χώρας-στα χεράκια του Κυριακούλη; Ούτε ο αειθαλής πατέρας του. Χωρίς δύναμη και ορμή, πολιτικός χωρίς πυγμή!

Η Νέα Δημοκρατία στέρεψε από δελφίνους. Η Νέα Δημοκρατία στέρεψε από στρατηγική. Η Νέα Δημοκρατία θα στερέψει και από ακροατήριο!

Ποια τα προβλήματα; Το πρώτο η διαπλοκή με την ολιγαρχία. Εξ αυτού του προβλήματος μύρια κακά έπονται. Γι αυτό δεν θέλησε να προχωρήσει σε ριζικές, ανατρεπτικές μεταρρυθμίσεις. Γι αυτό υποκλίθηκε στον λαικισμό. Γι αυτό η προεκλογική της τακτική εξαντλήθηκε σε ακατάσχετη κινδυνολογία και τρομολαγνεία!
Κλείσιμο

Για να καταλάβετε. Οσα, ας πούμε, επαγγέλεται ο Τσίπρας για το εσωτερικό μέτωπο, όλα αυτά ήταν υπόθεση που θα έπρεπε να διεκπεραιώσει μια «κανονική» δεξιά, ευρωπαική παράταξη

Δυστυχώς η Νέα Δημοκρατία είναι η αποκλειστική, κληρονόμος του πανάρχαιου καθεστώτος των κοτζαμπάσηδων και των προεστών. Του κρατικοδίαιτου καπιταλισμού, του ξεπουλήματος, της υποταγής και ο πιο πιστός εκπρόσωπος των «προστάτιδων» δυνάμεων

Αιχμάλωτη της διαπλοκής, της εκλογικής πελατείας, του «λαικού λαικισμού», της τριτοκοσμικής ανθυποκουλτούρας και των κομματαρχών

Στην πραγματικότητα η πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας, ουδεμία σχέση με την ευρωπαική κουλτούρα. Θα σας φέρω ένα απλό παράδειγμα. Ποιος εξ αυτών δύναται να σκεφθεί και πολύ περισσότερο να προτείνει διαζύγιο Κράτους-Εκκλησίας; Ο ουδείς!

Υπάρχει πουθενά σε οποιοδήποτε γεωγραφικό σημείο της Ευρώπης, τέτοια σχέση, τέτοιος γάμος Κράτους-Εκκλησίας; Πουθενά!

Με απλά λόγια η ανθυποκουλτούρα του μέσου όρου της Νέας Δημοκρατίας περικλείνεται σε τρεις λέξεις: Πατρίς-Οικογένεια-Θρησκεία!

Καθόλου τυχαίο ότι η συντριπτική πλειοχηφία της Χρυσής Αυγής προέρχεται και γαλουχήθηκε από τις τριτοκοσκιμές, φονταμενταλιστικές αρχές της Νέας Δημοκρατίας!

Καθόλου τυχαίο ότι πάσης φύσεως αριστερίζουσες εκδοχές καταφέρνουν να την στριμώχνουν υιοθετώντας συνθήματα και στόχους που κάτω από ευρωπαικές συνθήκες μόνο μια πραγματική, εκσυγχρονιστική δεξιά παράταξη θα έπρεπε να είχε υλοποιήσει!

Με απλά λόγια όχι Lifting. Οχι φτιασίδια. Οχι βιτρίνα. Η Νέα Δημοκρατία προκειμένου να επανακάμψει ως δύναμη εξουσίας, πρέπει όλα να τ αλλάξει. Ποιος μπορεί να το κάνει αυτό; Μέχρι στιγμής ο Κανείς! 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ