Δυνατός αστρολογικά ο Μάρτιος, μήνας καμπής – Το μέσον της εποχής λιτότητας
Έλενα Μένεγου

Έλενα Μένεγου

Δυνατός αστρολογικά ο Μάρτιος, μήνας καμπής – Το μέσον της εποχής λιτότητας

Γεμάτο το αστρολογικό σκηνικό του Μαρτίου, ενώ είμαστε πλέον στο μέσον της περιόδου λιτότητας, με τον Πλούτωνα να βρίσκεται τώρα στην 15η μοίρα του Αιγόκερω, στο μέσον δηλαδή του ζωδίου που αντιπροσωπεύει την ολιγάρκεια αλλά και την στέρηση

Ο Πλούτωνας μπήκε στον Αιγόκερω το 2008, τότε που ξεκίνησε η κρίση δηλαδή, και θα εξέλθει το 2024 οπότε και αναμένεται η έξοδος απ' την λιτότητα.

Ο μήνας ξεκινά πολύ καλά, με το εξαιρετικό και πιο μακροχρόνιας επιρροής τρίγωνο Δία-Ουρανού που κορυφώνεται στις 3/3 να ανοίγει πόρτες, να προσφέρει ευκαιρίες και να αυξάνει ιδιαίτερα την δημιουργικότητα και τις εύστοχες πρωτοβουλίες. Εντελώς καινούργια πράγματα κάνουν πολλοί τώρα και η επινοητικότητα είναι ανεβασμένη. Σε συνδυασμό δε με το τυχερό τρίγωνο Αφροδίτης-Δία που κορυφώνεται 4/3 και το οποίο βελτιώνει ιδιαίτερα τα έσοδα, βιώνουμε τώρα τη γενναιοδωρία της ζωής και των ανθρώπων. Ιδιαίτερη εύνοια δέχονται τα ζώδια της φωτιάς (Κριός, Λέων, Τοξότης).

Η Αφροδίτη ωστόσο ταυτόχρονα θα σχηματίσει δύσκολες όψεις στις 4/3 και 5/3, οι οποίες κοντά στις μέρες εκείνες θα προκαλέσουν κρίσεις σε σχέσεις και συνεργασίες, με απότομους χωρισμούς και ίντριγκες. Έκτακτα έξοδα, πιέσεις κι αδιέξοδα σε ορισμένα οικονομικά θέματα, φορολογικά ή άλλα.

Κλείσιμο
Η πανσέληνος στην Παρθένο στις 5/5 είναι κι αυτή μια γόνιμη επιρροή και βοηθά στο προχώρημα επαγγελματικών θεμάτων αλλά και ζητημάτων υγείας, ενώ βάζουμε σε τάξη τη ζωή μας και λεπτομέρειες της καθημερινότητάς μας. Χρειάζεται προσοχή όμως σε κάποιες πλάνες τις μέρες εκείνες.

Κατόπιν είναι σειρά του δυναμικού Άρη να σχηματίσει πολλές όψεις: το ευνοϊκό του τρίγωνο με τον Δία που κορυφώνεται στις 10/3 ωθεί σε επιτυχημένες πρωτοβουλίες, αυξάνει την ζωτικότητα και την αυτοπεποίθηση, κι έτσι ανοίγουμε δυναμικά και με πίστη νέους δρόμους στη ζωή. Στις 11/3 όμως ενεργοποιεί με ακρίβεια το ισχυρό τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα, ένας πλανητικός συνδυασμός βίας, εκρήξεων, ατυχημάτων, παράτολμων ή και αυτοκαταστροφικών κινήσεων, ενώ προσοχή χρειάζεται στην εγκληματικότητα και την τρομοκρατία (ήδη απ' τις αρχές του μήνα που θα λειτουργεί).

Στις 17/3 κορυφώνεται για τελευταία φορά το ισχυρό τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα, η όψη της κρίσης δηλαδή, η οποία απ' το 2012 προκαλεί έντονες πολιτικές, κοινωνικές και ψυχικές ταραχές. Ταυτόχρονα δε με την έκλειψη στην τελευταία μοίρα των Ιχθείων στις 20/3, είναι φανερό ότι ο φετινός Μάρτιος είναι μήνας καμπής.

elenastra@hotmail.com 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ