Λέω να πρωτοτυπήσουμε! Να δουλέψουμε και λίγο;
Γιώργος Παπασταφίδας

Γιώργος Παπασταφίδας

Λέω να πρωτοτυπήσουμε! Να δουλέψουμε και λίγο;

Εντάξει, δε λέω! Πιάσανε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από τα μούτρα, την επόμενη των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

Την πήγαν... καροτσάκι. Τις εβδομάδες που ακολούθησαν, κάποιοι υπουργοί και ο πρωθυπουργός όργωναν την Ευρώπη για να πείσουν για το δίκαιο των θέσεών τους.

Όμως, υπήρχαν καμμιά τριανταπενταριά ακόμη υπουργοί, οι οποίοι έμειναν στα μετόπισθεν και λογικά θα έπρεπε να δουλεύουν επί εικοσιτετραώρου βάσης, για να ανακουφίσουν, με μικρές αλλά ουσιαστικές παρεμβάσεις, την ταλαίπωρη ελληνική κοινωνία.

Αντ' αυτού, όλοι περίμεναν αραχτοί  την κατάληξη των διαπραγματεύσεων των Τσίπρα-Βαρουφάκη στις Βρυξέλλες και επιδίδονταν σε βαθυστόχαστες αναλύσεις -επιπέδου αυτοδιαχειριζόμενου καφενείου των Εξαρχείων- για την πορεία των διαπραγματεύσεων και τις κόκκινες γραμμές που έχουν.

Κλείσιμο
Όσοι, ελάχιστοι ομολογουμένως, υπουργοί άνοιξαν θέματα, προφανώς δεν έχουν καμιά σχέση με την καθημερινότητα των Ελλήνων. Θέλετε παράδειγμα; Ο απόφοιτος κολεγίου, νέος υπουργός Παιδείας Μπαλτάς, αποφάσισε, αφού έλυσε όλα τα προβλήματα της παιδείας στον τόπο μας -που άλλωστε είναι... ελάχιστα- να ασχοληθεί με την αριστεία και το πώς θα μπαίνουν οι μαθητές στα πειραματικά σχολεία.

Ο άλλος αποφάσισε να ασχοληθεί αποκλειστικά με το πώς θα κλείσει την Αμυγδαλέζα, αφού έχει λύσει όλα τα άλλα προβλήματα που αφορούν στην αστυνόμευση και την εγκληματικότητα που έχει «βαρέσει κόκκινο» σε όλη την Ελλάδα.

Ο τρίτος, υπουργός Πολιτισμού, διοργανώνει συνεντεύξεις Τύπου (τι έργο, άραγε, έχει προλάβει να επιτελέσει, που θα έπρεπε να ενημερώσει τους εκπροσώπους του Τύπου;), τη στιγμή που σε λίγες εβδομάδες ξεκινά η τουριστική σεζόν και δεν έχει υπάρξει ακόμη απόφαση για την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού, ώστε να μένουν ανοιχτά τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι μέχρι τις 8 το βράδυ -όπως έγινε και πέρυσι, με εντυπωσιακά αποτελέσματα σε αριθμό επισκεπτών και έσοδα για το Δημόσιο.

Παιδιά, όπως είχε πει και ο πρωθυπουργός: «Να πρωτοτυπήσουμε λίγο». Να δουλέψουμε, έτσι για αλλαγή.

Γίνατε κυβέρνηση εδώ και ένα μήνα, ναι, πρώτη φορά αριστερά!! Δεν σας κυνηγά πλέον κανένας. Αφήστε, σας παρακαλούμε, τις κόκκινες γραμμές και λύστε όπως μπορείτε τα μικρά-μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας του ελληνικού λαού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ