Γύμνια
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Γύμνια

Σε βαθειά οικονομική κρίση βρίσκεται εδώ και χρόνια  η Ελλάδα και οι πάντες  έγραφαν και έλεγαν ότι είναι ευκαιρία  να αναδειχθούν Έλληνες  σε όλα τα αγωνίσματα, με το βλέμμα στραμμένο κυρίως  σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ για να ακολουθήσουν και τα άλλα ομαδικά αθλήματα.

Όχι ότι άλλαξε η νοοτροπία των παραγόντων αλλά η στροφή προς τους Έλληνες επιβαλλόταν λόγω της οικονομικής  στενότητας.  Ο καιρός πέρασε, ομάδες πήραν ελληνόπουλα για να συμπληρώσουν-ενισχύσουν το ρόστερ τους, όμως φως δεν είδαμε.

Ο  φίλαθλος κόσμος συνεχίζει να φτιάχνεται με μεταγραφές ξένων, οι διοικήσεις δεν έχουν λεφτά και φέρνουν από το εξωτερικό σχεδόν ό,τι κάτσει και η ζωή συνεχίζεται.

 Όμως και οι έλληνες που προτιμήθηκαν δεν έκαναν τη διαφορά. Δεν βγήκαν ποδοσφαιριστές ή μπασκετμπολίστες ή βολεϊμπολίστες, και  κλπ  που να βγάζουν μάτια και να αρχίζουν να γράφουν με χρυσά γράμματα το όνομά τους στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Κάποιοι βαφτίστηκαν φερέλπιδες  από τους παράγοντες και τα ΜΜΕ,  πιο μία προσπάθεια, πιο πολύ, να κατευνάσουν την ακόρεστη διάθεση των φιλάθλων και τίποτα περισσότερο. Μέχρι εκεί.

Κλείσιμο
Η πραγματικότητα κατέδειξε τη γύμνια των υποδομών οι οποίες τις εποχές των παχιών αγελάδων εγκλωβίστηκαν στην ουτοπική οικονομική ευδαιμονία και ξέπεσαν.

Δεν υπήρχε έτοιμη κατάσταση για να προωθήσει αθλητές  υψηλού επιπέδου. Ακόμη και τώρα που έχουν, εξ ανάγκης,  στρέψει το βλέμμα τους οι ομάδες στις Ακαδημίες τους δεν υπάρχουν χρήματα για να τις υποστηρίξουν και να γίνει σωστή δουλειά σε βάθος και με προοπτική χρόνου.  Γύμνια. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα