Ροζ συννεφάκι αντί ρεαλιστικής διαπραγμάτευσης;
mpousmpourelis

Παν. Μπουσμπουρέλης

Ροζ συννεφάκι αντί ρεαλιστικής διαπραγμάτευσης;

Oι επαφές και αντιδράσεις των εταίρων-πιστωτών είναι μια πρώτη ένδειξη ότι η νέα κυβέρνηση κατέρχεται στις διαπραγματεύσεις, έχοντας την άισθηση ότι μπορεί να πάρει πολλά,δίνοντας ελάχιστα ως απολύτως τίποτε.

Κινδυνεύει έτσι να απωλέσει γρήγορα το μεγάλο πλεονέκτημα ισχυρής στήριξης,που επεκτάθηκε προεκλογικά σε όλες σχεδόν τις παρατάξεις του πολιτικού χώρου.

Για να δώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ οι Ευρωπαίοι τις μετατοπίσεις πληρωμών στο χρέος και υποκατάσταση των ομολόγων της ΕΚΤ- αν το κάνουν- είναι πασιφανές ότι θα ζητήσουν σχέδιο απαιτητικό με δημοσιονομικά υποκατάστατα. Μια ανάλυση με θεωρητικό υπόβαθρο, έστω κι αν αφορά την ανθρωπιστική κρίση δεν θα γίνει αποδεκτή, σαν κριτήριο και επιχείρημα της ελληνικής πλευράς.

Το ζήτημα είναι λοιπόν ποιά θα είναι η ενδεικνυόμενη τακτική στην αναδιαπραγμάτευση και ποσο γρήγορα η νέα κυβέρνηση θα αναδιπλωθεί επί το ρεαλιστικότερο με στόχο μια αποτελεσματική κατάληξη και σταθεροποίηση του κοινωνικού ιστού, που υπόσχονταν προεκλογικά κορυφαίοι υπουργοί.

Η ώρα της αλήθειας που θα έλθει πολύ σύντομα, επιβάλλει την ρεαλιστική στροφή, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να κάνει, αν θέλει να πετύχει αυτά που θα κάνουν την διαφορά για μια ταλαιπωρημένη οικονομία και κοινωνία. Εκτός αν πιστεύουμε ότι θα πάμε σε μια εφαρμογή πολιτικής στην λογική έσοδα-έξοδα, για την οποία φυσικά δεν είμαστε έτοιμοι, ούτε ως δημόσιο, ούτε ως τραπεζικό σύστημα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ