Σεβασμός!!!
anastasiadis_themos

Θέμος Αναστασιάδης

Σεβασμός!!!

Με το καλημέρα ο Α. Τσίπρας δεν ζορίστηκε να παραβιάσει κάθε «κατεστημένο» στυλ και οιαδήποτε παράδοση στην ορκωμοσία του ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας.

Πήγε χωρίς γραβάτα, δεν έδωσε θρησκευτικό όρκο και στην συνέχεια απέφυγε και τον Άγνωστο Στρατιώτη, προτιμώντας το… κακώς εννοούμενο ως «αριστερό», ηρώο στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Να κομματικοποιήσουμε και την εκτέλεση 300 πατριωτών απ’ τους Γερμανούς;

Και τι σχέση έχει αυτό με την τωρινή νίκη του Σύριζα; Και στα τρία αυτά ζητήματα έθεσε τα προσωπικά του «πιστεύω» κόντρα στα παραδοσιακά πρωτοκόλλα, προσβάλλοντας ενδεχομένως την μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων, που φρονούν διαφορετικά. Δικαίωμα του! Αλλά εν πάση περιπτώσει αφού θέλει να δώσει το στίγμα του περί αυτοπροσδιορισμού και να καθιερώσει ένα νέο στυλ διακυβέρνησης γιατί κόπτεται τόσο πολύ για το πρωτόκολλο… όταν τον συμφέρει; Εκανε χαμό για το ότι, όπως λέει, δεν τον περίμενε ο Σαμαράς για να του κάνει επίσημη παράδοση στο Μαξίμου, και αντ’ αυτού τους άφησαν, σ’ ένα άδειο κτίριο χωρίς βασικά είδη υγιεινής! Ας υποθέσουμε ότι είναι έτσι όπως τα λέει, παρ’ ότι είναι απορίας άξιον γιατί ένας πρωθυπουργός που έσπευσε να τον συγχαρεί για την νίκη του, θα ‘κανε το ατόπημα να μην του «παραδώσει» κανονικά… (Αν το ‘κανε επίτηδες ο Σαμαράς μέγα λάθος). Ακόμη κι έτσι λοιπόν, ως προς τις παραβιάσεις πρωτοκόλλων και καλής συμπεριφοράς το αποτέλεσμα με το καλημέρα είναι… 3-1! Τρεις από πλευράς της νέας εξουσίας, μια απ’ την απερχόμενη.

Καθόλου τιμητικό σκορ για κανένα. Για να μην βάλουμε στην προσμέτρηση το αν ο Τσίπρας προσέβαλε κατά βάθος η όχι τον Ιερώνυμο, λέγοντας του ότι δεν θα αναλάβει με θρησκευτικό όρκο αλλά παρά ταύτα τον προσκαλεί (τον αρχιεπίσκοπο!) να παρακολουθήσει σαν θεατής… και χειροκροτητής. Αν αυτό δεν λέγεται κακόγουστη υποκρισία τι ακριβώς είναι; Και στα Θεοφάνεια γιατί έτρεχε προεκλογικά να αμολήσει περιστέρια αν είχε στον νου του ότι δεν θα πάρει θρησκευτικό όρκο μετά; Απλή επισήμανση. Δεν ξεκινάμε καλά… Καθόλου καλά… Ο κ. Τσίπρας ήλθε υποσχόμενος ενότητα για όλους τους Έλληνες και οι υπουργήσιμοι του τραγούδησαν εμφυλιοπολεμικά άσματα του ΕΑΜ μπροστά στις κάμερες.

Κλείσιμο
Είναι αυτό εθνική ενότητα; Αντε να καταλάβουμε ότι πάνω στα κέφια τους και τα γλέντια τους κει με απωθημένα τόσων ετών, είπαν κι ένα τραγούδι παραπάνω. Αν όμως μετά το τραγούδι συνεχισθούν τα παρατράγουδα τότε θα ξυπνήσουν απότομα από την μέθη της επιτυχίας. Στο κάτω-κάτω 36,5% πήραν! Ούτε 45% ούτε 48% όπως τόσοι και τόσοι πριν απ’ αυτούς. Δεν θα… «μπιπ» κι όλο τον κόσμο από πάνω, …όπως του ξέφυγε και το ‘πε στη Ρόδο. Θα κάνουν λάθος να προσβάλουν κατάμουτρα όλους τους υπόλοιπους Έλληνες, την στιγμή που λόγω των γνωστών συγκυριών θέλουν ένα ισχυρό εσωτερικό μέτωπο υποστήριξης για να πάνε να δώσουν την «μάχη» στις Βρυξέλλες. Ναι εκεί όπου είχαν πει τον Γιούνκερ προ ημερών ηλίθιο, όπως είχαν αποκαλέσει «μακάκα» και τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά. Όταν θες να σε σέβονται, τυπικά και ουσιαστικά, πρέπει πρώτα να μάθεις να σέβεσαι κι εσύ. Αυτό λέγεται και αγωγή. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ