Αν ο ελληνικός λαός είχε χιούμορ...
anastasopoulos_www

Βασ. Αναστασόπουλος

Αν ο ελληνικός λαός είχε χιούμορ...

... θα έβγαζε ξανά πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου. Θα αναδείκνυε σε πρώτο κόμμα το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ) με ποσοστό... 43,92%, που δεν θα επιδεχόταν καμίας αμφισβήτησης -όπως ακριβώς συνέβη με την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ, τον Οκτώβριο του 2009.

Θα έδινε, δηλαδή, στον πρώην πρωθυπουργό, την ευκαιρία να διορθώσει τα κακώς κείμενα και τα πεπραγμένα της προηγούμενης θητείας του. Πώς θα γινόταν αυτό; Μα, είναι πολύ απλό. Θα τα έκανε όλα και πάλι από την αρχή, αλλά... ανάποδα. Αρχικά, θα οδηγούσε τη χώρα σε δημοψήφισμα και μετά, έχοντας διασφαλίσει την παραμονή στο ευρώ με την στήριξη των Ελλήνων, θα επιδίωκε ένα... γενναίο «κούρεμα» χρέους. 

Αμέσως μετά, θα έφερνε στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, με το οποίο θα προωθούσε τους εφαρμοστικούς νόμους, που θα είχαν συμφωνηθεί στο πλαίσιο της περικοπής χρέους. Στη συνέχεια, και καθώς η χώρα θα είχε αρχίσει να παίρνει τα πάνω της, ο -πρωθυπουργός- Γιώργος Παπανδρέου θα απευθυνόταν στο μηχανισμό του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ και θα ζητούσε τη βοήθειά τους, προκειμένου η Ελλάδα, έχοντας μπει σε τροχιά ανάπτυξης, να αποκτήσει την απαιτούμενη ώθηση, για να εξυπηρετήσει τα παλαιότερα χρέη της. 

Έχοντας πια πετύχει όλα τα παραπάνω, ο Γιώργος Παπανδρέου θα μπορούσε να απευθυνθεί στον ελληνικό λαό, λέγοντας το περίφημο: «Λεφτά υπάρχουν».

Όλοι στη ζωή δικαιούνται μια δεύτερη ευκαιρία. Γιατί όχι κι ο κ. Παπανδρέου; Μόνο που, εάν κι αυτήν τη φορά τα έκανε... στραβά, δεν θα ψάχναμε να δούμε ποιος του έδωσε... ανάποδα το ντοσιέ, όπως την πρώτη -όπως εύστοχα σχολίαζαν, το 2011, τα παιδιά του «Ράδιο Αρβύλα». Το τίμημα θα ήταν βαρύ και ο γιος του Ανδρέα Παπανδρέου θα... εξοστρακιζόταν δια παντός από την πολιτική ζωή του τόπου. 

Όλα αυτά, βέβαια, θα συνέβαιναν, εάν ο ελληνικός λαός είχε χιούμορ. Έλα όμως που δεν έχει... Κι έτσι, αντί το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου να σηματοδοτήσει τη «δικαίωση» του... ήρωα, που διατείνεται παντού ότι «έσωσε» τη χώρα, αναμένεται να εξελιχθεί στο απόλυτο «θρίλερ» για την είσοδο του κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου στη Βουλή. Αν υπερβεί το όριο του 3%, θα είναι πιθανότατα και ο ρυθμιστής στις εξελίξεις της επόμενης μέρας -ιδιαίτερα, δε, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εκλεγεί με την πολυπόθητη αυτοδυναμία. Εάν μείνει εκτός Βουλής, ο ελληνικός λαός θα έχει αποφανθεί οριστικά για τα πεπραγμένα της περιόδου από τον Οκτώβριο του 2009 έως το Νοέμβριο του 2011...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ