Εκλογές τώρα
Tasos_karamitsos4

Τάσος Καραμήτσος

Εκλογές τώρα

Τις μέρες που περνάμε βλέπουμε και, όπως φαίνεται, πρόκειται να δούμε πολλά ακόμα, τα οποία θυμίζουν σκηνές από γνωστές ταινίες του κλασικού κινηματογράφου.

Μια απ’ όλες που μου ήρθε στο μυαλό γράφοντας αυτές τις γραμμές είναι από τον «Τιτανικό», όπου την ώρα που εξελίσσεται το ναυάγιο και το καράβι έχει χτυπήσει στο παγόβουνο, κάποιοι στην πρώτη θέση συνεχίζουν να χορεύουν υπό τους ήχους της ορχήστρας.

Κάπως έτσι είναι και σήμερα τα πράγματα στη χώρα μας, όπου αυτοί που βρίσκονται στην πρώτη θέση είναι οι πολιτικοί και κυρίως οι βουλευτές μας. Μια απλή ανάγνωση των σημερινών ρεπορτάζ του «ΘΕΜΑτος» από τις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του Προβόπουλου με τον Τσίπρα, αλλά και από τις εκτιμήσεις του νυν διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Στουρνάρα (σελίδες 12-14, 16, 18-19) φτάνει για να αντιληφθεί και ο πιο αδαής πολίτης ότι η Ελλάδα κρέμεται από μια κλωστή.

Οι ξένοι καθυστέρησαν τις δόσεις κι έτσι από το Ελληνικό Δημόσιο ήδη λείπουν περί τα 17 δισ. ευρώ, τα κρατικά έσοδα αρχίζουν και πέφτουν πολύ επικίνδυνα γιατί πάγωσε η κατανάλωση στη χριστουγεννιάτικη αγορά λόγω του φόβου των εκλογών και των δυσμενών πολιτικών εξελίξεων. Και φυσικά οι καταθέσεις φεύγουν με ρυθμό συνεχώς αυξανόμενο όσο φτάνουμε στην ημερομηνία της τρίτης ψηφοφορίας για εκλογή Προέδρου και Πρόεδρος δεν βγαίνει. Ούτε και θα βγει όπως φαίνεται, ειδικά μετά τα καραγκιοζιλίκια κάποιου απίστευτου Μελά (δεν ψηφίζω τώρα, αλλά μάλλον μετά), τις μυστήριες ιστορίες του Χαϊκάλη και της παρέας του και άλλων πολλών. Αλήθεια, πιστεύουν ότι ο κόσμος δεν καταλαβαίνει ότι πάνε γυρεύοντας για νταραβέρι όσοι από την αρχή δεν δήλωσαν ξεκάθαρα αν ψηφίζουν θετικά ή αρνητικά για Πρόεδρο;

Ας είναι, άλλωστε έχουμε ξαναγράψει από τον Αύγουστο ότι έχει έρθει εδώ και πολύ καιρό η ώρα των εκλογών και των ξεκάθαρων λύσεων. Τι θα κερδίσει η Ελλάδα αν έστω και την ύστατη στιγμή βρεθεί η πλειοψηφία των 180 ακόμη και με μια κυβερνητική υπόσχεση ότι θα πάμε σε εκλογές το φθινόπωρο;

Απολύτως τίποτα, απλώς η χώρα θα σέρνεται μέχρι τότε σε μια στείρα και παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, όπου κανείς δεν θα φέρνει κεφάλαια, οι ξένοι θα μας παρέχουν με το σωληνάκι χρηματοδότηση και ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίζει να τάζει ασύστολα τα πάντα όλα.
Αντιθέτως, οι εκλογές βάζουν τα πράγματα στη θέση τους. Ο Τσίπρας θα αναλάβει ξεκάθαρα τις ευθύνες του και θα δοκιμαστεί στην πραγματική πρώτη γραμμή της μάχης και όχι σε έναν ιδανικό προσομοιωτή που και να φας σφαίρα δεν έγινε και τίποτα.
Ας έρθει η 1η του μηνός να μην έχει να πληρώσει τους δημοσίους υπαλλήλους και τότε είμαι σίγουρος ότι θα πράξει το σωστό.

Αν τα καταφέρει, η χώρα θα έχει βρει έναν νέο ηγέτη και μια καινούρια πολιτική δύναμη για αρκετά χρόνια, αν όχι, τουλάχιστον θα έχει καταπέσει ο μύθος της εύκολης λύσης. Θα μετρήσουμε τις πληγές μας και θα συνεχίσουμε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ