Η ρωσική αρκούδα και το ντέφι
pafilas_dimitris

Δημήτρης Παφίλας

Η ρωσική αρκούδα και το ντέφι

Πριν δυο μήνες είχαμε την τύχη να βρεθούμε σ ένα γάμο, όπου στο γλέντι έπαιξαν τόσο ένα ηπειρώτικο συγκρότημα, όσο και ένα ποντιακό, τιμώντας την διπλή καταγωγή του ζευγαριού.

Όμως, ο ηπειρώτης  τραγουδιστής ερχόταν συνέχεια και έπαιρνε παραγγελίες.

Η συνέχεια ήταν δραματική, διότι η ερμηνεία του δεν ήταν και τόσο καλή. Στην συνέχεια μάθαμε ότι, έμαθε να τραγουδά παίζοντας το ντέφι. Τίποτα το κακό, ίσα- ίσα είναι και πολύ δύσκολο. Στους γάμους και τα πανηγύρια βρήκε ο άνθρωπος τα χρήματα, αλλά και κάποια καταξίωση. Να πάμε τώρα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θέλει επίσης να βαρέσει το  “ντέφι” στις αγορές.

Ε, ναι δεν υπάχρει καμία περίπτωση.

Κλείσιμο
Το 1998 η μεγάλη Ρωσία χρεοκόπησε, αλλά πλήρωσε όλο το εξωτερικό της χρέος. Και σήμερα, μετά την κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου, θα αντέξει μέχρι τα 30 δολάρια, καθώς στα 22 είναι οι αντοχές της Σαουδικής Αραβίας.

Μέσα σε λιγότερο απο έξι μήνες ο προϋπολογισμός της Ρωσίας κατέρρευσε με το πετρέλαιο απο τα 117 δολάρια, στην ζώνη των  50 δολαρίων. Η προσφορά στο πετρέλαιο, το σχιστολιθικό πετρέλαιο των ΗΠΑ έφεραν την πτώση, όπως  και η απόφαση του ΟΠΕΚ.

Μια λάθος απόφαση απο την Κεντρική Τράπεζα και το ρούβλι κατέρρευσε – όπως είχε γίνει και με την Τουρκία παλιότερα.

Αναφερόμαστε σε μια χώρα, όμως, με συναλλαγματικά αποθέματα 420 δισ. δολάρια και χρέος προς ΑΕΠ στο 18%.

Ο πολύς κόσμος στην Ρωσία θα περάσει δύσκολα, αν δεν αλλάξει “βιολί” η Ρωσία στην Ουκρανία. Ποιός, όμως, μπορεί να υποδείξει στην Ρωσία τι θα κάνει τον ζωτικό της χώρο, την Κριμαία και στην Ουκρανία  ; Αναφερθήκαμε στην Ρωσία, σε ολόκληρη ρωσιθκή αρκούδα και όχι σε κάποια μικρή χώρα.

Για να μην ξεφύγουμε απο το θέμα μας, οι  ζουρνάδες και τα “ ντέφια” είναι εκτός πραγματικότητας.

Να τραγουδήσει ο κ. Τσίπρας μπορεί, αλλά το ντέφι ας το ξεχάσει.  Εξάλλου, αν δεν το  ξέρει σε ανάλογες περιπτώσεις το ντέφι το βαράνε, ανάλογα με τα χρήματα που ρίχνανε οι πελάτες. Επειδή τα χρήματα τα έριξαν, το ντέφι θα το βαρέσουμε.  

*** Θυμίζουμε πως στην περίπτωση της Κύπρου, ο κ. Αναστασιάδης κλήθηκε στις Βρυξέλλες με ειδικό αεροπλάνο, όπου του ανακοινώθηκε το κούρεμα στις καταθέσεις, μετά τη περήφανη ψήφο της κυπριακής  Βουλής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα