Τι θα φέρει ο Κρόνος στον Τοξότη
Έλενα Μένεγου

Έλενα Μένεγου

Τι θα φέρει ο Κρόνος στον Τοξότη

Στις 23 Δεκεμβρίου έχουμε το πολύ σημαντικό αστρολογικό γεγονός της εισόδου του Κρόνου στον Τοξότη, ο οποίος τώρα θα μεταθέσει το πεδίο της κρίσης και της οργάνωσής του από τα χρηματοπιστωτικά θέματα (Σκορπιός) που ήταν για τα τελευταία δυο χρόνια, κυρίως τώρα στα νομικά θέματα και στην ανώτερη εκπαίδευση (Τοξότης).

Ο ακριβοδίκαιος Κριτής Κρόνος λοιπόν φεύγει απ' την βαριά και καταθλιπτική του θέση στον Σκορπιό, μια διέλευση που αύξησε πάρα πολύ τις καταθλίψεις και τις αυτοκτονικές ή αυτοκαταστροφικές τάσεις, ωστόσο βέβαια μας έκανε να σκεφτούμε βαθύτερα τη ζωή και να μεταμορφωθούμε. Σε πρώτη φάση θα παραμείνει στον Τοξότη μέχρι τα μέσα Ιουνίου του 2015, όπου λόγω της ανάδρομης κίνησής του θα επιστρέψει για όλο το καλοκαίρι στον Σκορπιό, για να εισέλθει ξανά για τα καλά πλέον στον Τοξότη τον Σεπτέμβριο του 2015 και να κάτσει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017.

Απ' τον Οκτώβριο του 2012 που μπήκε ο Κρόνος στον Σκορπιό, βάλθηκε να κρίνει και να οργανώσει τα οικονομικά θέματα των κρατών και των ατόμων, ενώ η τρόικα ήταν ένα πολύ φανερό παράδειγμα υλοποίησης της ενέργειας του Κρόνου, που σαν Κριτής έρχεται να βάλει όρια εκεί που υπάρχει χάος και διαφθορά. Ο Σκορπιός είναι το ζώδιο των τραπεζών, των δανείων, της εφορίας και όλων των οικονομικών θεμάτων που δεν αφορούν το άμεσο, δικό μας εισόδημα. Τώρα όμως ο ακριβοδίκαιος Κρόνος αλλάζει πεδίο και θα έρθει να βάλει τάξη στους νόμους και στο νομικό σύστημα των εθνών της γης.

Έτσι μπορούμε να περιμένουμε ότι οι νομικοί θα έχουν πολλή και σκληρή δουλειά μέχρι το 2017, τόσο γιατί θα πρέπει να γίνει ανασχηματισμός των νόμων και αναδιοργάνωση του νομικού συστήματος, όσο και γιατί τα νομικά προβλήματα ατόμων, εταιριών κλπ θα αυξηθούν κατακόρυφα. Αφού ο Κρόνος απ' τον Σκορπιό συσσώρευσε για δυο χρόνια πολλά χρέη, αυτά πλέον θα πρέπει να ρυθμιστούν νομικά.

Κλείσιμο
Η ανώτερη εκπαίδευση επίσης θα περάσει από την κρίση του Κρόνου και θα πρέπει κι εκείνη να αναδιοργανωθεί. Πώς παίρνει κανείς διπλώματα και πτυχία, και πόσο αξίζουν τελικά; Είναι η μόρφωση των πανεπιστημίων πραγματική, χρήσιμη εκπαίδευση; Ο Κρόνος ζητά χρησιμότητα και πρακτικότητα.

Ο Τοξότης όμως αφορά και το εξωτερικό και τους αλλοδαπούς, κι έτσι οι κυβερνήσεις και οι διάφορες οργανώσεις θα κληθούν να κάνουν σοβαρότερη και πιο συστηματική δουλειά πάνω στο θέμα αυτό, πιθανόν και λόγω ανάλογων μεγάλων κρίσεων που θα υπάρξουν.

Είναι όμως και το ζώδιο της θρησκείας και της πνευματικότητας ο Τοξότης. Έτσι ο Κρόνος εκεί, θα κρίνει τα θρησκευτικά και πνευματικά συστήματα και τις ηγεσίες αυτών, αλλά δεν αποκλείεται ορισμένοι πνευματικοί/θρησκευτικοί ηγέτες να παίξουν σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις της ανθρωπότητας, ειδικά μάλιστα ο Πάπας Φραγκίσκος που ανήκει και στο ζώδιο του Τοξότη.

Εκτός απ' το ζώδιο της θρησκείας, ο Τοξότης είναι και το ζώδιο της φιλοσοφίας. Ο Τοξότης πάντα προσπαθεί να βρει το νόημα της ζωής και των καταστάσεων – ξέρει πολύ καλά ότι “όλα για κάποιο λόγο γίνονται”, κι ας μην το έχει και πολύ σαφές στο νου του. Όμως ο υλιστικός Κρόνος εκεί, μέχρι να βρει το νόημα, θα περάσει από περίοδο ματαιότητας και οι άνθρωποι θα πρέπει να δουλέψουν σκληρά για να βρουν το νόημα, το όραμά τους και άρα και την χαρά και την αισιοδοξία που αυτά προσφέρουν.

Για το 2015 ο Κρόνος θα επηρεάσει κυρίως τους Τοξότες, Ιχθύες, Διδύμους και Παρθένους που είναι γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο των ζωδίων αυτών, γιατί θα παραμείνει στις πρώτες μοίρες του Τοξότη, ενώ θα ζητήσει απ' τα ζώδια αυτά περισσότερη υπευθυνότητα, σοβαρότητα και οργάνωση, καθώς θα έρθει να κρίνει τη ζωή τους και να αποδώσει τις ανάλογες ποινές ή τιμές.

elenastra@hotmail.com
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK