Εθνική σύγκλιση μόνο για Ρωμανό, χρήματα κομμάτων και Χρυσή Αυγή
kasimatis_aleksandros

Αλέξανδρος Κασιμάτης

Εθνική σύγκλιση μόνο για Ρωμανό, χρήματα κομμάτων και Χρυσή Αυγή

Στην Ελλάδα η πολιτική ασκείται για τους πολιτικούς και όχι για τα συμφέροντα των πολιτών.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τις δουλειές τους, η μισή Ελλάδα έχει κόκκινα δάνεια και χρέη στην εφορία,  η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας βασανίζεται από κάθε είδους προβλήματα  και τα κόμματα  δεν μπορούν να συνεννοηθούν ούτε για τα στοιχειώδη. Για ποια θέματα είχαμε διακομματική σύγκλιση τους τελευταίους μήνες; Για τον Ρωμανό, για τις επιδοτήσεις από τον προυπολογισμό των κομμάτων, για τους μισθούς  των βουλευτών και για την τροπολογία που έκοψε τους μισθούς των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.  

Μόνον για αυτά τα τέσσερα θέματα οι πολιτικοί μας στάθηκε δυνατόν να συνεννοηθούν. Ισως θυμάστε την ρήση του Προέδρου της Βουλής Β. Μειμαράκη -όταν γινόταν η συζήτηση  για τους μισθούς- που είπε πως όποιος βουλευτής θέλει να κοπούν οι πληρωμές για τη συμμετοχή του στις επιτροπές να πάει  να του το πει. Οι πολιτικοί σχεδιάζουν τις κινήσεις τους ασχέτως των αποτελεσμάτων και των επιδόσεων τους στον πολιτικό στίβο. Για παράδειγμα ο Γ. Παπανδρέου ετοιμάζεται  τώρα να κατέβει με δικό του κόμμα στις εκλογές, λες και δεν θα τον ακολουθεί μια ζωή η εικόνα στο Καστελόριζο  -με την μωβ γραβάτα  και το καραβάκι πίσω του- να ανακοινώνει τη χρεοκοπία της χώρας.

Συνεχής και αδιάκοπη είναι η διαπάλη των πολιτικών για την άσκηση της εξουσίας με κριτήριο το κομματικό συμφέρον σε βάρος των συμφερόντων της χώρας. Θυμηθείτε πως ξεκίνησε η τραγωδία που ζούμε σήμερα. Η ΝΔ του  Κ. Καραμανλή έκανε την περίφημη απογραφή για να εκθέσει πολιτικά το ΠΑΣΟΚ. Ξέσπασε η διεθνής οικονομική κρίση του 2008 την οποία κατά πάγια τακτική αγνοήσαμε επειδή δεν ήταν… στην εκλογική μας περιφέρεια  και ακολούθησε  η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου που έκανε τη δική της απογραφή για να εκθέσει τη ΝΔ, αδιαφορώντας ότι ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ