Αντιμέτωπος με λουδοβίκειες νοοτροπίες ο Ανδριανός
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Αντιμέτωπος με λουδοβίκειες νοοτροπίες ο Ανδριανός

Πολλά έχω γράψει από αυτή εδώ την  διαδικτυακή γωνιά για τον ρόλο των Ομοσπονδιών  στην ανάπτυξη του ελληνικού αθλητισμού ο οποίος την εποχή της κρίσης πνέει τα λοίσθια.  

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν  όμιλοι, σωματεία, ομάδες  και για τα βάρη που πέφτουν στους ώμους των γονέων, οι οποίοι είναι αυτοί που στην ουσία στηρίζουν τον ελληνικό αθλητισμό, από το υστέρημά τους πολλές φορές, απλά και μόνο για να μην απογοητεύσουν τα παιδιά τους που προσπαθούν και κάνουν όνειρα.

 Για λεφτά  που πάνε για την κάλυψη λειτουργικών εξόδων της όποιας ομοσπονδίας και όχι στους αθλητές όπως είναι ο αρχικός  τους προορισμός. Για νοοτροπίες   λουδοβίκειες τύπου   l’ etat c’ est moi-«το κράτος είμαι εγώ»! 

Οι αθλητές διαμαρτύρονται. Κάποιοι πρόεδροι απλά αδιαφορούν ή αντεπιτίθενται με τρέλα και…κορδέλα και φοβερίζουν ή υλοποιούν τις φοβέρες τους σε βάρος των αθλητών. Και το κράτος παρακολουθεί, έτσι απλά,  γιατί το παιχνίδι έχει πολιτικές προεκτάσεις.

Κλείσιμο

Ακόμη και όσοι πήγαιναν κατά καιρούς  να κάνουν έλεγχο σε κάποια ομοσπονδία φέρεται να έπεφτε τηλεφώνημα στον προϊστάμενο της υπηρεσίας  και πάγωναν τα πάντα.  
« Πρέπει να σταματήσουμε να νιώθουμε υπάλληλοι των ομοσπονδιών. Δουλεύουμε για το δημόσιο, για το κράτος. Ας μας αφήσουν να το κάνουμε» εκμυστηρεύτηκε ένας από τους «τσουρουφλισμένους» αυτούς υπαλλήλους, ελεγκτικού οργανισμού, στον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό, όπως υποστηρίζει  ο αστικός μύθος.  

Και του υφυπουργού του έχω γράψει τα μύρια όσα για τις ευθύνες που έχει πάνω σε όλα τα ζητήματα. Είναι δημόσιο πρόσωπο άλλωστε σε  κυβερνητική θέση και η κριτική πρέπει να είναι αυστηρή έως και σκληρή.

Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό.  Τα παράπονα αυξάνουν και ο Ανδριανός άρχισε να βλέπει όλο  και περισσότερους ανθρώπους να διαβαίνουν την πόρτα του γραφείου του και να του καταγγέλλουν σημεία και τέρατα.   Οι προθέσεις του καλές. Όμως όπως λέει και το ρητό  «ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις».

Ο κόμπος έφθασε στο χτένι και ο υφυπουργός Αθλητισμού αποφάσισε, όπως μαθαίνω, να  «σπάσει αβγά» και «ό,τι βρέξει ας κατεβάσει» που λέει ο λαός. Ήδη έχουν ενημερωθεί οι οικονομικές υπηρεσίες και το ΣΔΟΕ  για να κάνουν ελέγχους σε ομοσπονδίες και  προσωπικά στους μετέχοντες σε αυτές. Να ανοίξουν λογαριασμοί,  να γίνει αντιπαράθεση των εισοδημάτων που δηλώνουν και από πού προέρχονται αυτά, και της ζωής που  διατελούν.

Επίσης, έχει έτοιμο τον νέο αθλητικό νόμο για όλους και γα όλα τον οποίο θα δώσει στη δημόσια διαβούλευση.   Εκεί θα θιχτούν πολλά συμφέροντα και  οι  μάχες που θα δοθούν  στα παρασκήνια θα είναι εντονότατες χωρίς να είναι κανείς σε θέση να προδικάσει το αποτέλεσμα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος Ομοσπονδίας θα έχει δικαίωμα  μέχρι δύο θητείες ώστε να απαλειφθούν φαινόμενα με ανθρώπους που  γράφουν 10ετίες στην καρέκλα. Θα μου πείτε  αφού οι συγκεκριμένοι ελέγχουν την ομοσπονδία και τα περισσότερα σωματεία,  θα μπορούν να εκλέξουν κάποιον αχυράνθρωπο στη θέση τους και να κάνουν πάλι τη δουλειά τους. Η απάντηση είναι «κάθε πράγμα στον καιρό του».   Θα  ελεγχθούν  οι ομοσπονδίες αν τηρούν τις προϋποθέσεις για να …υπάρχουν, αν έχουν αντικείμενο με λίγα λόγια!!!Αυτά είναι μια πρώτη πολύ μικρή γεύση από αυτό που έρχεται.

Ο νέος νόμος θα αγγίξει και το ποδόσφαιρο που καλύπτεται  πίσω από το αυτοδιοίκητο όταν συμφέρει την Ομοσπονδία. «Πρέπει επιτέλους να δούμε και να ξεκαθαρίσουμε έως που είναι τα όρια αυτού του αυτοδιοίκητου» ακούστηκε να λέει σε ανύποπτο  χρόνο ο Γιάννης Ανδριανός.  

Στο τραπέζι θα πέσει και το θέμα ελέγχου των χρηματοδοτήσεων, αφού τα κρατικά κονδύλια που πληρώνει ο έλληνας φορολογούμενος μόλις μπουν στις Ομοσπονδίες μετά χάνονται τα ίχνη τους και χρησιμοποιούνται κατά το δοκούν.  

Όλα αυτά τα άκουσα με ενδιαφέρον και μου φαίνονται πολύ ωραία, τόσο ωραία μάλιστα  που είμαι επιφυλακτικός, προς το παρόν,  για το αν    γίνουν ποτέ πραγματικότητα. Όμως  η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ