Το τέλος του «αούα»
Tasos_karamitsos4

Τάσος Καραμήτσος

Το τέλος του «αούα»

Ενα γνωστό μεγαλοστέλεχος ελληνικής τράπεζας συνάντησε πριν από λίγες ημέρες στη Φρανκφούρτη κορυφαίο Ευρωπαίο τραπεζίτη. Ηρθε η κουβέντα μεταξύ τους για τις 48 ώρες... που γύρισε ο κόσμος ανάποδα, με το Χρηματιστήριο στην Αθήνα να γκρεμίζεται, τα επιτόκια δανεισμού και τα ομόλογα της χώρας να σκαρφαλώνουν στα ύψη όταν ανακοινώθηκε ότι φεύγουμε από τα μνημόνια, το ΔΝΤ, διώχνουμε την τρόικα, αποτινάσσουμε κάθε είδους ζυγό από πάνω μας και άλλα τέτοια γραφικά και ουτοπικά.

Κι έτσι είπε ο Γάλλος τραπεζίτης στον δικό μας με ύφος εντελώς απορημένο: «Μα γιατί, βρε παιδάκι μου, τα κάνουν αυτά οι πολιτικοί σας; Περάσατε τρία χρόνια μαρτυρίου και καταφέρατε να ισορροπήσετε, τώρα πήγαν καλά στα stress tests και οι τράπεζές σας, δεν τους λέτε ότι δεν μένουν και πολλά ακόμα πράγματα να κάνουν μέχρι να πάρει μπροστά η χώρα σας;».
Απάντηση δεν πήρε από τον δικό μας τραπεζίτη ο Γάλλος γιατί φυσικά απάντηση δεν υπάρχει για το τι συμβαίνει στο μυαλό του Λαζαρίδη ή του Βενιζέλου, ακόμα και σε κείνο του Σαμαρά, τα οποία μπερδεύονται πού και πού και ακολουθούν τη συνταγή Τσίπρα, λέγοντας άλλα μέσα στη χώρα και άλλα έξω από αυτή.

Ευτυχώς ή δυστυχώς, τα ψέματα έχουν τελειώσει στην Ελλάδα μάλλον διά παντός ή ισχύει πλέον όσο ποτέ η παροιμία ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Εδώ δεν μπορεί πια ούτε η Δούρου να κοροϊδέψει τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που τους έταζε δουλειά προεκλογικά και τώρα αντιμετώπισε κατάματα την πραγματικότητα πως αν δεν προσλάβει ιδιωτική εταιρεία καθαρισμού στην Περιφέρεια θα βρωμίσει ο τόπος. Φαίνεται μάλιστα να... πέταξε στα σκουπίδια και κάτι για διαπλεκόμενα συμφέροντα που έλεγε.

Ετσι είχαν μάθει, όμως, οι δικοί μας πολιτικοί, όλου του φάσματος. Στο απόλυτο παραμύθι. Πανηγύριζαν πριν από μία εβδομάδα ότι θα βγούμε στις αγορές μόνοι μας να δανειστούμε και ότι δεν έχουμε ανάγκη κανέναν, αλλά μόλις βγήκαμε και φάγαμε πόρτα, άλλαξαν βιολί. Τώρα πανηγυρίζουν γιατί εξασφαλίσαμε γραμμή χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ενωση με χαμηλά επιτόκια.

Σε λίγο δεν θα μπορούν ούτε οι «αριστερο-αούες» να κοροϊδέψουν τα παιδιά στα πανεπιστήμια. Εφτασε η ώρα που οι φοιτητές θέλουν να πηγαίνουν σε αυτά μόνο για να μορφωθούν και να αποκτήσουν τα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά εφόδια που θα τους βοηθήσουν να ανταγωνιστούν εκατομμύρια άλλους εργαζομένους σε όλο τον κόσμο. Και αυτό το απαιτούν και οι γονείς τους που κάνουν τόσες και τόσες θυσίες για να πληρώνουν τις σπουδές τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ