Ψέκασμα με λάσπη
stefanadis-hrist

Χρ. Ι. Στεφανάδης

Ψέκασμα με λάσπη

Από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων κορυφαίο στέλεχος της αντιπολίτευσης εκτόξευσε σοβαρότατη καταγγελία περί προσπάθειας χρηματισμού βουλευτών για την εξαγορά της ψήφου τους στην επερχόμενη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το αναμενόμενο θα ήταν η άμεση κατάθεση συγκεκριμένων στοιχείων ούτως ώστε και η Δικαιοσύνη να ενεργοποιηθεί, αλλά κυρίως οι πολίτες να ενημερωθούν για του λόγου το αληθές. Αντ’ αυτού, η αντιπολίτευση επέμεινε στη χωρίς στοιχεία καταγγελία, παραπέμποντας σε δημοσίευμα εφημερίδας, στο οποίο βεβαίως δεν αναφέρονταν συγκεκριμένα στοιχεία αλλά περιέγραφε μια ύποπτη ατμόσφαιρα...

Παράλληλα, η αντιπολίτευση ζητά εκλογές εδώ και τώρα λες και οι εκλογές πρέπει να γίνονται όποτε πιστεύει η εκάστοτε αντιπολίτευση ότι έχει συγκριτικό πλεονέκτημα και η συνταγματική επιταγή για τετραετή κυβερνητική θητεία αποτελεί μια ασήμαντη λεπτομέρεια...

Λες και στις άλλες δυτικές δημοκρατικές χώρες οι εκλογές διενεργούνται σε άτακτα χρονικά διαστήματα με κριτήριο τις δημοσκοπικές έρευνες.

Κλείσιμο
Στη Δημοκρατική Γαλλία, π.χ., όπου, όπως καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις, τα ποσοστά του προέδρου Ολάντ έχουν κατακρημνιστεί και ως πρώτη πολιτική δύναμη προβάλλει το ακροδεξιό κόμμα, εκλογές θα έπρεπε να είχαν διενεργηθεί χθες!

Η αντιπολίτευση όμως στη χώρα μας προχωρώντας παραπέρα απειλεί, προεξοφλώντας αλαζονικά τη λαϊκή βούληση, ότι ως κυβέρνηση δεν θα δεσμευτεί για καμία συμφωνία της παρούσας κυβέρνησης που αφορά στη ρύθμιση του χρέους, ακόμα και αν αυτή συνεπάγεται την έξοδο από το μνημόνιο.

Το Χρηματιστήριο τις τελευταίες ημέρες κατρακυλά. Τα επιτόκια του δεκαετούς ομολόγου ανεβαίνουν σε επίπεδα που απειλούν την προσπάθεια της χώρας μας για ασφαλή έξοδο στις αγορές.

Και ο ελληνικός λαός παρακολουθεί εξουθενωμένος, αλλά και οργισμένος τις αψιμαχίες στα τηλεοπτικά παράθυρα, όπου ακούγονται τα πλέον απίστευτα «ξύλινα» επιχειρήματα σε μια ατμόσφαιρα τεχνητών, τις περισσότερες φορές, εντάσεων. Παρακολουθεί να ευτελίζεται ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας, αφού επιχειρείται να χρησιμοποιηθεί ως μοχλός ανατροπής μιας «επικίνδυνης κυβέρνησης»...

Και με την κάλυψη που η Δημοκρατία παρέχει σε όλους, εκτοξεύονται ασύστολα κατηγορίες για τους πάντες και τα πάντα.

Οτι οι κυβερνώντες είναι περίπου δωσίλογοι...

Οτι όλες σχεδόν οι ενέργειες νομοθετικού και διοικητικού περιεχομένου είναι διαβλητές και ύποπτες, δηλαδή προϊόντα συναλλαγής.

Οτι διενεργούνται... μαζικοί ψεκασμοί καταστολής στον πληθυσμό!

Ακούγονται συνεχώς κορόνες πατριωτισμού από πολιτικούς που συγχέουν τον πατριωτισμό με τον εθνικισμό. Δηλαδή την αγάπη για την πατρίδα με το μίσος για τους άλλους, τους ξένους... (βλέπε Μέρκελ Σόιμπλε κ.λπ.).

Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Δημοκρατία είναι ελληνική επινόηση, γεννήθηκε στην Αρχαία Ελλάδα και ως πολίτευμα θεωρείται η μεγαλύτερη κατάκτηση της Ιστορίας. Το πολίτευμα αυτό έχει οδηγήσει στις μεγαλύτερες κατακτήσεις της ανθρώπινης κοινωνίας σε πνευματικό, οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο από την εποχή του Περικλή που είπε για πρώτη φορά: «...Και τούτο το πολίτευμα έχει το όνομα Δημοκρατία γιατί δεν διοικούν οι λίγοι αλλά οι περισσότεροι. Και είναι όλοι οι πολίτες μπροστά στους νόμους ίσοι...».

Αυτή τη Δημοκρατία όμως, που είναι δική μας κληρονομιά και όχι υπόθεση της κάθε κυβέρνησης και της κάθε αντιπολίτευσης, ο λαός θα την προστατεύσει. Γιατί το δημοκρατικό πολίτευμα στη χώρα μας έχει πολλές φορές δοκιμαστεί ή και ανατραπεί από μοναρχικά ή δικτατορικά καθεστώτα, αλλά παρ’ όλα αυτά επανήλθε, με τον λαό κάθε φορά ωριμότερο και σοφότερο. Και κυρίως, ικανό να επισημάνει και να απομονώσει όλους εκείνους που είτε από άγνοια, είτε από αλαζονεία, είτε από αρχομανία, είτε από στρεβλή και ετεροχρονισμένη ιδεολογία αποτελούν δυνητικά παράγοντες που μπορεί να βλάψουν τα εθνικά συμφέροντα, αλλά και τα συμφέροντα του ίδιου του λαού.

*Καθηγητής Καρδιολογίας, σύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα Υγείας - Παιδείας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ