Να μην τα κακαρώσει η κότα με τα χρυσά αβγά
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Να μην τα κακαρώσει η κότα με τα χρυσά αβγά

Την ώρα που η  εθνικιστική έξαρση πλήττει τα γήπεδα της Ευρώπης, με άγνωστη προς το παρόν προέκταση,  αφού σίγουρα υπάρχει  σχέδιο  για  την εκάστοτε προβοκάτσια που γίνεται, ο Μισέλ Πλατινί οραματίζεται νέους κανονισμούς στο ποδόσφαιρο.

 Με 10λεπτες αποβολές  για διαμαρτυρία και πέντε αλλαγές ποδοσφαιριστών. Κάτι μεταξύ υδατοσφαίρισης και χειροσφαίρισης.
Λευκή κάρτα για την ολιγόλεπτη αποβολή και νέες εξουσίες στους διαιτητές που θα μπορούν να κάνουνε το παιχνίδι κόλαση. Θα το μοιράζουν όπως γουστάρουν. Όχι ότι δεν το κάνουν τώρα, αλλά να, όπως και να το κάνουμε θα έχουν μεγαλύτερη ευκολία.

 Και μη ρωτήσετε τι θα γίνει εάν δεν φανεί ότι διαμαρτύρεται ο παίκτης. Θα σας θυμίσω την αποβολή που έχει μείνει στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1966 στην Αγγλία.  Οι οικοδεσπότες αντιμετώπισαν στον προημιτελικό την Αργεντινή και ο Γερμανός  διαιτητής χωρίς λόγο απέβαλε τον  αρχηγό των Λατινοαμερικάνων   και θρύλο της Μπόκα Τζούνιορς,  Αντόνιο Ρατίν, γιατί όπως ειπώθηκε αργότερα τον κοίταξε περίεργα! Έγινε  ο πρώτος παίκτης που αποβλήθηκε σε τελική φάση Μουντιάλ, καθώς τότε δεν υπήρχαν κόκκινες κάρτες. Θα έχουμε μεγάλα γλέντια έτσι και υιοθετηθεί αυτή η πρόταση.

Όσο αφορά τις πέντε αλλαγές που θα μπορεί να κάνει κάθε ομάδα, πιστεύω ότι   πρόκειται για  ένα μέτρο που αφορά τις ομάδες που πρωταγωνιστούν στο πρωτάθλημά τους και στην Ευρώπη. Αλλά   κυρίως αφορά  τους παίκτες των μεγάλων ποδοσφαιρικών κλαμπ που δίνουν δεκάδες αγώνες κάθε χρόνο και μετά καλούνται συμμετάσχουν στο αντιπροσωπευτικό τους συγκρότημα.

 Το αποτέλεσμα είναι ότι κάποια στιγμή   αρχίζουν να σέρνονται αφού δεν τους βοηθάνε ούτε τα βότανα. Πλήρης εξάντληση. Όμως αν δεν μπορούν να πάρουν τα πόδια τους οι σταρ του  αθλήματος, πέφτει η ποιότητα  και χάνονται  λεφτά. Δείτε στα παιχνίδια για τη φάση των προκριματικών του Εuro 2016. Οι  ομάδες που συμμετείχαν στο Παγκόσμιο κύπελλο  έχουν ξεκινήσει και παίζουν λες και είναι  ματιασμένες. Η δεν παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία έχει κάνει το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία της  σε προκριματική φάση.
 
Κλείσιμο

Το θέμα δεν είναι ότι  λυπάται κάποιους τους παίκτες αφού οι περισσότεροι φίλαθλοι τους φθονούν γιατί  έκαναν το χόμπι τους δουλειά και  έγιναν εκατομμυριούχοι. Δεν τον έπιασε ο πόνος τον Πλατινί για την υγεία των παικτών. Απλά δεν θέλει να τα κακαρώσει  η κότα με τα χρυσά αβγά. Απλά τα πράγματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ