Έκλειψη Ηλίου στο Σκορπιό στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου
Έλενα Μένεγου

Έλενα Μένεγου

Έκλειψη Ηλίου στο Σκορπιό στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου

Κοινωνικό κι ευχάριστο το μέσον του Οκτωβρίου, με την τριπλή σύνοδο πλανητών στον Ζυγό να δίνει ευκαιρίες για ωραίες συναντήσεις. Κατόπιν βέβαια, έρχεται η σημαντική έκλειψη στον Σκορπιό.

Ήλιος, Ερμής και Αφροδίτη συναντώνται λοιπόν στον Ζυγό, μια σύνοδος που ομορφαίνει τον τρόπο που επικοινωνούμε, ενώ το κλίμα είναι ήπιο κι επικρατεί η ευγένεια και η διπλωματία. Γίνεται έτσι ένα διάλειμμα εν μέσω των δυο εκλείψεων του Οκτωβρίου. Καθώς ο Ερμής κινείται ακόμα ανάδρομα (έως 25/10), είναι περίοδος πολλών επανασυνδέσεων με παλιούς συντρόφους, συνεργάτες και καλούς φίλους, ενώ τα reunion δίνουν και παίρνουν, πάντα σε όμορφο κλίμα.

Το βράδυ της 23ης Οκτωβρίου προς το ξημέρωμα της 24ης, κορυφώνεται η επιρροή της έκλειψης Ηλίου στον Σκορπιό, μια επιρροή καθαρτική, η οποία “σκοτώνει” ό,τι άχρηστο και αποσυνθεμένο απ' τη ζωή μας. Καθώς σχηματίζει θετικές όψεις, η κάθαρση αυτή γίνεται σχετικά ήπια και μπορεί να κλείνουμε κεφάλαια με κάπως εύκολο τρόπο. Βέβαια, δεν παύει να είναι μια δυνατή ηλιακή έκλειψη και σε ζώδιο θανάτου, τον Σκορπιό, γι' αυτό σε παγκόσμιο επίπεδο είναι λογικό αυτή τη περίοδο να αυξάνει η θνησιμότητα και ο φόβος ή η απειλή του θανάτου, όπως για παράδειγμα μέσα απ' τον θανατηφόρο ιό Έμπολα. Επίσης, η έκλειψη αυτή σηματοδοτεί μια περίοδο που αυξάνει η τρομοκρατία και οι κινήσεις εγκληματικών οργανώσεων.

Ο Σκορπιός είναι ζώδιο του βάθους, κι έτσι η έκλειψη αυτή μας δίνει το μήνυμα ότι πρέπει να αφουγκραστούμε την ουσία μας και τα βαθύτερα θέλω, και να αποβάλλουμε επιφανειακές θεωρήσεις. Κάθε έκλειψη είναι η ευκαιρία να απαλλαγούμε από παλιά στοιχεία και να εξελιχτούμε σε νέο επίπεδο.

Κλείσιμο
Στις 25 Οκτωβρίου ο Ερμής στον Ζυγό γυρνά σε ορθή πορεία, κι έτσι σταδιακά οι επαφές, οι συμφωνίες, οι συνεργασίες και οι σχέσεις που καθυστέρησαν μέσα στο μήνα, αρχίζουν ξανά να προχωρούν, μετά και από την αναθεώρηση που έγινε.

Ο μήνας κλείνει ονειρικά και μας αποζημιώνει για τις προηγούμενες δύσκολες εβδομάδες των εκλείψεων και του ανάδρομου Ερμή με τις κλασσικές του αναβολές και ματαιώσεις. Οι Ποσειδώνιες όψεις την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου κάνουν το κλίμα πολύ ρομαντικό, ανεβάζουν την καλλιτεχνική έμπνευση και την πνευματική έφεση, πολλοί ερωτεύονται αυτή τη περίοδο, ενώ βιώνουμε ένα αίσθημα λύτρωσης. Πιθανόν να βιώσουμε αίσθημα σωτηρίας ακόμα και σε οικονομικά θέματα. Πραγματοποίηση ονείρων.

elenastra@hotmail.com
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ