Οι… τυχεροί πολίτες στις ουρές για τον ΕΝΦΙΑ
kasimatis_aleksandros

Αλέξανδρος Κασιμάτης

Οι… τυχεροί πολίτες στις ουρές για τον ΕΝΦΙΑ

Η είδηση δημοσιεύθηκε πριν λίγες ημέρες και ανέφερε ότι τώρα με το ΕΝΦΙΑ μετρήθηκε για πρώτη φορά η ακίνητη περιουσία των Ελλήνων - βάσει  αντικειμενικών αξιών που είναι εκτός πραγματικότητας - και διαπιστώθηκε ότι προσεγγίζει το 1 τρις. ευρώ.

Η κυβέρνηση με το ΕΝΦΙΑ στοχεύει να  εισπράξει 3,2 δις. άρα οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν με έναν μέσο συντελεστή 0,32%. Με κάτι τέτοιες ανόητες προσεγγίσεις προσπαθούν  να πείσουν  για το δίκαιο της επιβολής του ΕΝΦΙΑ.

Οι δανειστές επέβαλλαν και η πολιτική ηγεσία αποδέχθηκε φόρους και μέτρα παράλογα και εξωφρενικά. Τώρα η Κυβέρνηση προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα  και για παράδειγμα, διαρρέει ότι θα καταργηθεί το αυτόφωρο, η ποινική δίωξη και οι χειροπέδες για όσους χρωστούν στο δημόσιο και αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν. Δηλαδή το προφανές και λογικό, ώστε να μη διασύρονται αδίκως πολίτες που έχουν χάσει τα πάντα. Με τη λογική του σωφρονισμού των απείθαρχων και φοροφυγάδων ελλήνων και με την τεχνική βοήθεια των δανειστών έγιναν ακρότητες και υιοθετήθηκαν  εξοργιστικά  μέτρα.

Οι πολίτες που στάθηκαν χθες στις ουρές έξω από τις τράπεζες και τα ΕΛΤΑ είναι ένα ακόμη περιστατικό  του φορολογικού παραλογισμού  που βιώνει η χώρα. Είναι όμως και μια δραματική απόδειξη της οικονομικής αδυναμίας στην οποία έχει περιέλθει ο μέσος έλληνας. Πολίτες που ζούν στο όριο και περιμένουν τη συνταξη για να πληρώσουν. Υπό μια έννοια όμως οι άνθρωποι στις ουρές μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι ακόμη και τυχεροί, επειδή έχουν να εισπράξουν για  να πληρώσουν. Η επόμενη οδυνηρή έκπληξη θα έρθει σε λίγες ημέρες όταν ανακοινωθεί ο αριθμός των πολιτών που δεν ήταν σε θέση να πληρώσουν το ΕΝΦΙΑ.  Η προσδοκία της κυβέρνησης να επιβάλλει ΕΝΦΙΑ  ύψους 3,2 δις. ευρώ για να εισπράξει 2,6 δις. θα αποδειχθεί  πολύ αισιόδοξη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ