Οκτώβριος με εκλείψεις και ανάδρομο Ερμή
Έλενα Μένεγου

Έλενα Μένεγου

Οκτώβριος με εκλείψεις και ανάδρομο Ερμή

Μήνας αλλαγών, ξεκαθαρισμάτων αλλά και αναβολών αναμένεται να είναι ο Οκτώβριος, λόγω των δυο εκλείψεων και του ανάδρομου Ερμή. Ωστόσο θα υπάρξουν και θετικές, δυναμωτικές επιρροές, ενώ αυξάνεται και η κοινωνική ζωή.

Η επιρροή του ανάδρομου Ερμή με τις γνωστές του καθυστερήσεις ή ακυρώσεις και με τα προβλήματα στην επικοινωνία και τις μετακινήσεις έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ τυπικά γυρνά σε φαινομενική ανάποδη πορεία στις 4 Οκτωβρίου. Μέχρι τις 25/10 που θα γυρίσει σε ορθή πορεία, δεν ευνοούνται τα ξεκινήματα, οι συμφωνίες και τα συμβόλαια. Έως τις 10/10 που θα βρίσκεται στον Σκορπιό δε, αυξάνει πολύ την εσωστρέφεια και μειώνει την ανάγκη για λεκτική επικοινωνία, καθώς γίνονται νοητικές διεργασίες πιο βαθιές και μυστικές. Κατόπιν όμως θα περάσει στον Ζυγό και θ' αλλάξει τη διάθεση, η οποία θα γίνει πολύ κοινωνική, ενώ θα φέρει κι ευκαιρίες για επανασυνδέσεις.

Η πρώτη έκλειψη της περιόδου, που είναι σεληνιακή, γίνεται στον Κριό και θα κορυφωθεί στις 8/10. Καθώς η επιρροή της θα συνδυαστεί με τον επαναστατικό αλλά κι επινοητικό Ουρανό, σηματοδοτεί μια περίοδο όπου θα κάνουμε τελείως καινούργια πράγματα, θα σπάσουμε δεσμά και θα πάρει νέα κατεύθυνση η ζωή μας σε κάποια επίπεδα. Βέβαια η έκλειψη αυτή είναι αρκετά νευρική και προκαλεί ανατροπές, σοκ, ίσως και εξεγέρσεις, ενώ στόχος της είναι να μας αφυπνίσει, ν' αλλάξουμε και να προοδεύσουμε. Οι θετικές όψεις του Άρη στο πρώτο δεκαήμερο του μήνα θα βοηθήσουν στην πρόοδο της ζωής μας, ενώ δίνουν θάρρος κι αυτοπεποίθηση.

Οι σχέσεις θέλουν προσοχή, γιατί οι δύσκολες όψεις της Αφροδίτης που  κορυφώνονται στις 8 και 11/10, αλλά ήδη θα λειτουργούν απ' την αρχή του μήνα, προκαλούν ξεκαθαρίσματα και φέρνουν απότομους χωρισμούς αλλά και διακοπή συνεργασιών.

Κλείσιμο
Η δεύτερη έκλειψη, που είναι ηλιακή, γίνεται στον Σκορπιό το βράδυ της 23ης προς την 24η Οκτωβρίου, μια έκλειψη εκκαθαριστική, που αποβάλλει ό,τι νεκρό και βλαβερό απ' τη ζωή μας ώστε να αναγεννηθούμε κατόπιν. Αυξάνει όμως και τη θνησιμότητα κυριολεκτικά, ενώ προσοχή θα χρειαστεί στην εγκληματικότητα και την τρομοκρατία.

elenastra@hotmail.com

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ