Το θέμα συζήτησης στον κόσμο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Το θέμα συζήτησης στον κόσμο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου

Ο Ολυμπιακός με την μεγάλη του νίκη κόντρα στους πρωταθλητές  Ισπανίας και φιναλίστ του Τσάμπιονς Λίγκ  έγινε  το θέμα συζήτησης στον κόσμο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Οι «ερυθρόλευκοι» αναδείχθηκαν κορυφαία ομάδα των διοργανώσεων της UEFA για την πρώτη αγωνιστική  των ομίλων του Champions και Europa League.

Επίσης, ο Τσόρι Ντομίνγκες επελέγη στην καλύτερη ενδεκάδα της πρεμιέρας των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Τιμή για την ομάδα του Πειραιά, τιμή όμως και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μακριά από φανατισμούς  και προκαταλήψεις, είναι δεδομένο ότι δεν φθάνεις σε αυτό το επίπεδο τυχαία.   Πολλοί ήταν εκείνοι που πίστευαν ότι οι ερυθρόλευκοι θα έχαναν τον αγώνα με την πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρώπη, αυτή την χρονική περίοδο, την Ατλέτικο, ελάχιστοι  ήλπιζαν σε ισοπαλία και μόνο το τεχνικό τημ, οι παίκτες και η διοίκηση των Πειραιωτών  πίστευαν στη νίκη.  Μέχρι το βράδυ της περασμένης Τρίτης υπήρχε μια διστακτικότητα που σε κάποιες περιπτώσεις έφθανε στην γκρίνια γιατί η διοίκηση πούλησε παίκτες  μέχρι και την τελευταία  στιγμή και η ομάδα δεν μονταρίστηκε σωστά και αυτοί που ήρθαν  δεν είναι του επιπέδου  εκείνων που έφυγαν και όλα αυτά τα  σχετικά.
 
Η ιστορία κατέγραψε ότι όσοι έφυγαν το ήθελαν πρώτα εκείνοι. Ο Μανωλάς ήταν φευγάτος από πέρσι, το ίδιο και ο Χολέβας. Ο Σάμαρης  σε «κόντρα» με τον κόσμο,   λόγω κάποιων δηλώσεών του.  Για αυτούς τους τρεις παίκτες οι ερυθρόλευκοι πήραν χρήματα που καμία άλλη ελληνική ομάδα δεν μπορούσε να ονειρευτεί.

Κλείσιμο
Ο Αβραάμ, αν και ήταν φανερό ότι δεν είχε επανέλθει στην προ του τραυματισμού του αγωνιστική κατάσταση,  δεν έκανε υπομονή, στοχοποίησε τον Μίτσελ και ζήτησε  να φύγει.  Η ομάδα και σε αυτή την απόφασή  του,  τού στάθηκε και του έδωσε την ελευθέρας χωρίς να ζητήσει χρήματα.

Την ίδια ώρα, το σκάουτνγκ του Ολυμπιακού με επικεφαλής τον Κριστιάν  Καρεμπέ, μια από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες του σύγχρονου ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, σε συνεργασία με τον προπονητή και τη διοίκηση έφεραν παίκτες που και ποδοσφαιρικό ταλέντο έχουν και είναι μικροί στην ηλικία με όρεξη να προσφέρουν στην ομάδα και στον εαυτό τους.  Μόνο τον Κασάμι που είναι 22 ετών και τον Μαζουάκου που είναι 21  ετών να αναφέρουμε   φθάνει.

Φυσικά η εικόνα που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη από πέρσι είναι μια δικαίωση του Μίτσελ. Όταν είχε έρθει στη θέση του Ζαρντίμ, μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου, χωρίς να είναι δική του η ομάδα, είχε γευτεί έναν άδοξο αποκλεισμό από τη Λεβάντε  και όλοι τον κοίταζαν με μισό μάτι, ενώ αποδοκιμάστηκε κάποια στιγμή.

Στηρίχτηκε από τη διοίκηση και άρχισε να κτίζει αγωνιστικές δομές που οδήγησαν τους ερυθρόλευκους να παίζουν την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο,  την πρόκρισή τους στη φάση των ‘8’ του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την οποία κέρδισαν στο Φάληρο.

Είναι ο προπονητής που έδιωξε μια καλή πάνω από την ομάδα τα φαντάσματα στους εκτός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες. Είναι ο μόνος που θυμάμαι να βγαίνει στις συνέντευξης τύπους πριν τους εκτός έδρας αγώνες  και να δηλώνει στα ίσα ότι «πάμε να κερδίσουμε». Χωρίς λεκτικές περικοκλάδες… Το ίδιο έκανε και πριν το παιχνίδι με την Ατλέτικο που ναι μεν ήταν εντός έδρας όμως  θεωρείτο υψίστου βαθμού δυσκολίας.

Η ελληνική παρουσία στην Ευρώπη εφέτος, όπου η Ελλάδα εκπροσωπείται με τέσσερις ομάδες, αφήνει ελπίδες για καλές πορείες. Ο ΠΑΟΚ  μπήκε φουριόζος με κορυφαίο τον Κλάους Αθανασιάδη που έκανε χατ τρικ συνεχίζοντας την καλή περσινή του παρουσία  και   ο οποίος  κατέδειξε ότι άδικα δεν πήγε στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Ο Αστέρας Τρίπολης γραφεί ιστορία για την ποδοσφαιρική Αρκαδία με την πορεία του στα προκριματικά του Γιουρόπα και την  εκτός έδρας ισοπαλία κόντρα στην Μπεσίκτας.

Ο Παναθηναϊκός αν και έχασε από την Ντινάμο Μόσχας στη Λεωφόρο έδειξε ότι έχει τις δυνατότητες για καλύτερη συνέχεια. Φάνηκε ότι σεβάστηκε περισσότερο από ό,τι θα έπρεπε την αντίπαλό του, την οποία στο δεύτερο ημίχρονο έκλεισε στα καρέ της. Νεανικό  ποδοσφαιρικό σύνολο  με όρεξη για πολύ μπάλα και ομοψυχία.

Ενωμένες με έναν στόχο  οι ελληνικές ομάδες. Να περάσει η Ελλάδα στη βαθμολογία της UEFA την Τουρκία που είναι 12η και την Ελβετία  που 11η. 

Όλα τα άλλα τα ακούω βερεσέ….
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ