Η κυρία Σαββαΐδου, ο κ.Τζαμτζής και οι καβγάδες... σημειώσατε 1-0
Γ. Δημητρομανωλάκης

Γ. Δημητρομανωλάκης

Η κυρία Σαββαΐδου, ο κ.Τζαμτζής και οι καβγάδες... σημειώσατε 1-0

Μπορεί κάποιος άνδρας έστω και εάν είναι βουλευτής να μπαίνει στο γραφείο μιας κυρίας  στελέχους της κυβέρνησης με το έτσι θέλω και να την εγκαλεί για θέματα που αφορούν την κυβερνητική πολιτική;

Προφανώς ο γαλάζιος βουλευτής από την Πέλλα Δάνης Τζαμτζής νομίζει ότι μπορεί.  Είναι αυτό ένδειξη ανδρείας; Mαγκιάς; Ή κάτι άλλο;

Ας δούμε τα πράγματα από την αρχή.

Προ ημερών η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου δέχτηκε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη από ένα θυμωμένο γαλάζιο βουλευτή.  Ο «τσαμπουκάς»  κ. Δανης  μπήκε με το έτσι θέλω στο γραφείο της σαν ταύρος εν υαλοπωλείο. Τι ήθελε; 

Κλείσιμο
Κάποιες προτάσεις που πήρε το αφτί του ότι πρόκειται να κλείσουν το τελωνείο της Σκύδρας που το θεωρεί… ως ένα από τα μεγαλύτερα εξαγωγικά κέντρα της χώρας: «Ήταν η πρώτη φορά που αντίκρισα την Κατερίνα και θέλω να πω ότι μου φάνηκε καλύτερη και πιο συζητήσιμη απ' ό,τι ο προκάτοχός της Χ. Θεοχάρης. Αλλά εμένα δεν με ξεγελούν τα... αγγελικά πρόσωπα. Της είπα μερικές παροιμίες του τύπου «εδώ ο κόσμος χάνεται...» και της κατέστησα σαφές ότι δεν θα μείνω με σταυρωμένα χέρια εάν προχωρήσει σε τέτοια απόφαση» είπε στην συνέχεια.

Εντάξει βουλευτής είναι, λογικό να ενδιαφέρεται για την περιφέρειά του θα σκεφθεί κάποιος.
Όμως συνήθως τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως φαίνονται. 

Κάποιοι πιο πονηροί σκέφθηκαν ότι δεν είναι δυνατόν να «τα πήρε» τόσο πολύ ο κ. Τζαμτζης και να εφορμά στο γραφείο της κυρίας Σαβαϊδου για το Τελωνείο της Σκυδρας. 

Προφανώς λένε οι πονηροί «τώρα που κρίνονται οι προαγωγές σε καίριες θέσεις του φοροελεγκτικού μηχανισμού ο δαιμόνιος βουλευτής θέλει να το εκμεταλλευθεί. Δηλαδή κοινώς να διορίσει κάποιους δικούς του σε ανώτατα κλιμάκια του υπουργείου Οικονομικών. Σκέφθηκε λοιπόν να τρομάξει τους ανθρώπους στην ΓΓΔΕ έτσι ώστε μελλοντικά να έχει το «πάνω χέρι»

Η κυρία Σαββαϊδου λέγεται ότι «τα πήρε» από την συμπεριφορά του γαλάζιου βουλευτή ο οποίος δεν φρόντισε από πριν να κλείσει κάποιο ραντεβού όπως γίνεται σε όλες τις πολιτισμένες χώρες. Προφανώς ο γαλάζιος βουλευτής σκέφθηκε: «Γυναίκα είναι. Θα μασήσει».

Συνεργάτες της πάντως λένε ότι αυτές οι συμπεριφορές παραπέμπουν σε άλλες εποχές και θα έπρεπε οι βουλευτές να είναι περισσότερο προσεκτικοί στην συμπεριφορά τους.  Η σκωπτική απάντηση της ήταν «θα τα δούμε τα θέματα. Ευχαριστώ για την επίσκεψη σας» και τον έδιωξε ευγενικά.

Η κυρία Σαββαϊδου δεν είναι μια γυναίκα «που μασάει». 

Μπορεί να είναι καινούργια στο πόστο αυτό άλλα ξέρει να «στήνει» καβγάδες όποτε νιώθει ότι αδικείται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα: Προ μηνών πανίσχυρη συνεργάτης –γυναίκα του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη (η ίδια κυρία ήταν συνεργάτης του Γιάννη Στουρνάρα, του Ευάγγελου  Βενιζέλου και του Γιώργου Παπακωνσταντινου) προσπάθησε να της υποδείξει τι να κάνει.

Η απάντηση της ΓΓΔΕ ήταν : «Εσύ είσαι σύμβουλος του υπουργού και όχι δικιά μου. Μην ανακατευτείς ξανά με την ΓΓΔΕ»

Άρα το συμπέρασμα από την συμπεριφορά Τζαμτζη ποιο είναι: Είναι ήρωας, μάγκας ή απλά κουτοπόνηρος; 

Τα συμπεράσματα δικά σας….

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ