ΕΝΦΙΑλωση
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

ΕΝΦΙΑλωση

ΕΝΦΙΑλωμένη η γαλάζια στρούγκα. Του αρχιτσέλιγκα Αντώνη Σαμαρά. Από εδώ, η Τρόικα. Απ εκεί ο Τσίπρας. Στη μέση ο ΕΝΦΙΑ. Και συμβαίνει όπως με την Coca Cola. Οταν το περιεχόμενο κουνηθεί. Και όταν βγάλεις τον δείκτη του χεριού σου από την τρύπα, ε τότε προς κάθε κατεύθυνση εκτοξεύονται φυσαλίδες. Τουτέστιν οι «διαφωνούντες». Ανάμεσά τους και η Ντόρα!

Απαντες κουνημένοι. Απαντες ταραγμένοι. Απαντες ζαλισμένοι. Απαντες να μετασχημαιστούν. Από σταγονίδια σε φυσαλίδες. Κάπως έτσι

Η Τρόικα λοιπόν, απαιτεί να εφαρμοστούν οι αστερίσκοι. Δηλαδή. Ψαλίδι στις επικουρικές. Ψαλίδι στις συντάξεις. Περισότεροι φόροι. Ομαδικές απολύσεις. Και άλλα τέτοια. Το επιχείρημα σεβαστό. Gentleman’s aggrement. Συμφωνία κυρίων!

Γιατί, σου λέει ο Τροικανός. Το υπέγραψες το Μνημόνιο; Of course! Απαντάει ο έλλην διαπραγματευτής. Εν προκειμένω ο Γκίκας Χαρδούβελης. Με το κεφάλι σκυφτό. Μέχρι τα νύχια. Των κάτω άκρων!

Κλείσιμο
Συνεχίζει ο ίδιος Τροικανός. Ε αφού το έχεις υπογράψει να το εφαρμόσεις. Και την συμφωνία να τηρήσεις. Τότε ο ίδιος Γκίκας Χαρδούβελης, με το κεφάλι σκυφτό, μασάει τα λόγια τουκαι αφήνει από το στόμα του να βγει ένα Don’t! Please!

Παιδιά δεν μπορώ! I can’ t do it! Αν το κάνω στις επερχόμενες εκλογές ζήτημα είναι αν εγώ ο ίδιος ψηφίσω το κόμμα μου. Θα φύγω νύχτα! Εκεί ακριβώς παρεμβαίνει ο αρχηγός. Που διαμηνύει σε Βρυξέλες και Βερολίνο ότι δεν πρόκειται να πάρει άλλα μέτρα. Μέχρι εδώ. Τα υπόλοιπα να τα πάρει ο επερχόμενος πρωθυπουργός. Ο Αλέξης ο τρομερός!

Ετσι η καυτή πατάτα σουλατσάρει μεταξύ Μέρκελ, Λαγκάρντ και Ντράγκι. Γιατί σου λέει. Ο Σαμαράς, ως πρωθυπουργός, είναι περίπου μελλοθάνατος. Αν μάλιστα προχωρήσει σε νέα μέτρα τότε πάπαλα η Νέα Δημοκρατία. Αν από την άλλη δεν τα εφαρμόσει και η κατάσταση παραμείνει ως έχει, τότε η Ευρώπη θα πληρώνει τα κερατιάτικα των καταχρεωμένων ελλήνων!

Κάπου εδώ εμφανίζεται ο Αλέξης ο «αριστερός». Που αλληθωρίζει προς δύο κατευθύνσεις. Πρώτα προς την Τρόικα. Και ύστερα προς την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. Από την Τρόικα περιμένει περισσότερες πιέσεις. Σα να λέμε είναι «φιλοτροικανός». Καταστρόικα όχι επειδή θα καταστρέψει τον ελληνικό λαό. Αλλά επειδή αν τα μέτρα εφαμοστούν θα καταστραφεί η Νέα Δημοκρατία και θα «λιώσει» ο Αντώνης Σαμαράς!

Με απλά λόγια ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος προσωρινός. Γιατί, σου λέει ως πονηρός έλλην πολιτικός. Αν ο Σαμαράς ολοκληρώσει τις «υποχρεώσεις» του και αν εξαερώσει τις συντάξεις, τότε και όταν με το καλό σκαρφαλώσω στην εξουσία, δεν έχω να κάνω απολύτως τίποτα το αρνητικό. Τότε η Τρόικα θα έχει εξαντλήσει τον χρόνο παραμονής της και τότε εγώ θα έρθω ως σωτήρας και φιλολαικός!

Με απλά λόγια. Και όσο αν αυτό ακούγεται εξωφρενικό. Από τη μια η Τρόικα από την άλλη ο Τσίπρας. Παίζοντας το Ρέκβιεμ ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Με ταμπούρλο την ΕΝΦΙΑλωμένη Νέα Δημοκρατία!



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ