Μια άνευ προηγουμένου νίκη
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Μια άνευ προηγουμένου νίκη

«Η Ατλέτικο θα δει τον εαυτό της στον καθρέφτη». Τα λόγια ανήκουν στον Μίτσελ και ειπώθηκαν   πριν το παιχνίδι με τους Ισπανούς.

Και πράγματι οι πρωταθλητές Ισπανίας τα είδαν όλα στο Φάληρο το βράδυ της Τρίτης 16 Σεπτεμβρίου. Μία ακόμη ημερομηνία που οι Πειραιώτες έγραψαν μία χρυσή λαμπρή σελίδα στην ιστορία της ομάδας.

Η νίκη με 3-2 μιλάει από μόνη της.  Τι να λέμε τώρα…Ελάχιστοι ήταν εκείνοι που αισιοδοξούσαν  για ένα θετικό αποτέλεσμα με το μυαλό τους να φθάνει μέχρι την ισοπαλία.

Το σημαντικό είναι ότι ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη και δεν την έκλεψε. Προηγήθηκε με 2-0 και όταν οι Ισπανοί μείωσαν δύο φορές το σκορ οι ερυθρόλευκοι δεν πανικοβλήθηκαν. Έδειξαν ψυχραιμία και καθαρό μυαλό με τον Μίτσελ να δίνει ρεσιτάλ κοουτσαρίσματος. Ανακάτεψε την τράπουλα απαντώντας στις κινήσεις της Ατλέτικο αλλά και στις ανάγκες του παιχνιδιού όπως εκείνες άλλαζαν στη διάρκεια του 90λεπτου.  

Κλείσιμο
Οι ερυθρόλευκοι με αυτή τη νίκη έγιναν το θέμα συζήτησης της πρώτης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λίγκ ενώ ανέβηκαν επίπεδο. Όταν νικάς την πρωταθλήτρια Ισπανίας και φιναλίστ  στον τελικό της διοργάνωσης, η οποία κέρδισε μέσα σε 40 ημέρες δύο φορές εκτός έδρας την Ρεάλ, τότε  μόνο να ονειρεύεσαι μπορείς. Όταν έγινε η κλήρωση των ομίλων με τον Ολυμπιακό να πέφτει στο α’ γκρουπ  με Ατλέτικο και Γιουβέντους όλοι είπαν ότι στόχο των Πειραιωτών είναι η  κατάκτηση της τρίτης θέσης και η πρόκριση στο Γιουρόπα.   Στην πράξη διαψεύδονται.

Για ένα άνετο διπλό ήρθαν οι Ισπανοί απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που οι μισοί του παίκτες έκαναν ντεμπούτο στη διοργάνωση, άλλοι προέρχονταν από τραυματισμό,  και τους μετατράπηκε η βραδιά σε εφιάλτη.

Το σημαντικότερο όλων είναι ότι οι ερυθρόλευκοι   κατέκτησαν τη νίκηστα ίσα..  Γιατί μπορεί να άλλαξε το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ αυτό το καλοκαίρι όμως  η διοίκηση της ομάδας και το τεχνικό τημ  επένδυσαν σε ποδοσφαιριστές με  μικρή ηλικία, ταλέντο και όρεξη για διακρίσεις. Πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου νίκη Τέλος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK