...και οι Ευρωπαίοι ασχολούνται με τη μουχρίτσα στα φυτά της εισόδου!
Γιώργος Παπασταφίδας

Γιώργος Παπασταφίδας

...και οι Ευρωπαίοι ασχολούνται με τη μουχρίτσα στα φυτά της εισόδου!

Με αυτά που συμβαίνουν στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα , θεωρώ πλέον σίγουρο ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες  όταν μαζεύονται στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν, κάτι... καπνίζουν και βρίσκονται σε συνεχή νιρβάνα. Έτσι, αντί να ασχολούνται πώς να σώσουν την Ευρώπη ασχολούνται με τη…. μουχρίτσα στα φυτά της εισόδου της πολυκατοικίας

Δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για να καταλάβει ο καθένας μας ότι η αναταραχή που επικρατεί στις γειτονικές χώρες της Μέσης Ανατολής αλλά και της Ουκρανίας απειλεί ευθέως την ύπαρξη της Ευρώπης .

Μια ματιά στους αριθμούς αρκεί . Αυτή την στιγμή πάνω από 6 εκατομμύρια κάτοικοι της Συρίας του Βορείου Ιράκ, της Λιβύης και της Ουκρανίας έχουν εκτοπιστεί ή απειλούνται με εκτοπισμό από τις εστίες τους . Αν σε αυτούς προστεθούν και 10 με 15 εκατομμύρια εξαθλιωμένοι Αφγανοί, Πακιστανοί , Σουδανοί και Αιγύπτιοι που περιμένουν στα σύνορα να περάσουν σε κάποια Ευρωπαϊκή χώρα τότε η κατάσταση θα γίνει εφιαλτική .

Οι υποδομές ακόμη και στις αναπτυγμένες οικονομικά χώρες για να φιλοξενήσουν τόσους μετανάστες δεν υπάρχουν. Η μόνη λύση είναι να τους στοιβάζουν σε καταυλισμούς με υποτυπώδεις συνθήκες διαβίωσης . Οι προσφυγικοί αυτοί καταυλισμοί , όπως έχει δείξει η πρόσφατη εμπειρία , είναι ο ιδανικός τόπος για την στρατολόγηση νέων μελών σε εξτρεμιστικές οργανώσεις τύπου ISIS .  

Κλείσιμο
Κάποιοι θα πουν ότι πρέπει να αυξηθεί η φύλαξη στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης και γενικότερα τα αστυνομικά μέτρα  . Αυτού του είδους οι πολιτικές είναι αποτελεσματικές σε εποχές όπου η παράνομη μετανάστευση  είναι σχετικά ελεγχόμενη . Στις μέρες μας, που οι πρόσφυγες που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα σε καθημερινή βάση είναι χιλιάδες, τέτοιες πολιτικές περιορισμού τους είναι  απλά είναι για τα μάτια του κόσμου .

Και λοιπόν τι μπορεί να γίνει ;

Λύσεις υπάρχουν , αρκεί οι Ευρωπαίοι ηγέτες να σταματήσουν να αυτομαστιγώνονται μετρώντας  ελλείμματα και χρέος .

Η γερμανική εμμονή για την δημοσιονομική πειθαρχία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό της Ευρώπης όπως την ξέραμε και σε χρονικό διάστημα λίγων μόλις ετών .
 
Θέλετε ένα ακόμη παράδειγμα; Σύμφωνα με την Παγκόσμια τράπεζα ο μέσος αριθμός των γεννήσεων στην Ευρώπη είναι πλέον κάτω από το ελάχιστο επίπεδο διατήρησης του πληθυσμού της . Στην χώρα μας φυσικά τα πράγματα είναι χειρότερα αφού πλέον σε κάθε Ελληνίδα γυναίκα αντιστοιχούν μόνο 1,3 γεννήσεις . Στην ίδια μοίρα βρίσκονται και η Ιταλία, η Ισπανία, ακόμη και η Γερμανία . Για να διατηρηθεί ο πληθυσμός μιας χώρας χωρίς να αυξηθεί, απαιτούνται τουλάχιστον 1,8 γεννήσεις για κάθε γυναίκα.

Συμπέρασμα: Όταν σε λίγα χρόνια θα αναρωτιόμαστε γιατί το 50 % και πλέον κατοίκων της Ευρώπης είναι μουσουλμάνοι ,όταν θα παρατηρούμε απλά (γιατί δεν θα μπορούμε να κάνουμε αλλιώς) φανατικούς εξτρεμιστές να εφαρμόζουν στην Ελλάδα, την Ιταλία και τη Γερμανία αυτά που βλέπουμε τώρα στη Συρία, στο Βόρειο Ιράκ και τη Λιβύη, θα είναι αργά .

Εμείς τότε ,όταν θα μας ρωτούν τα παιδιά μας  τι κάνατε για να προλάβετε την καταστροφή ,θα απαντάμε ότι  ασχολούμασταν με τον περιορισμό του ελλείμματος ή αλλιώς... με την μουχρίτσα στα φυτά της εισόδου...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ